Domaća natjecanja

Prvo izdanje Zagrebačkog noćnog cenera

Zagrebački noćni cener Foto : zg-nocni-cener.trcanje.hr Zagrebački noćni cener

Utrka se održala jučer s početkom u 18h, a trčalo se kroz centar samoga grada Zagreba (Zrinjevac, Hebrangova, Trg Maršala Tita Masarykova i Teslina).

Duljina staze je 10km, a trčalo se 6 krugova. Organizatori iz udruge "Aktivnog života" sami kažu kako su utrku odlučili organizirati nakon odluke MUP-a kako neće ove godine organizirati tradicionalnu uličnu utrku "Zagrebačka četiri trga". Ovime "Aktivan život" obilježava Mjesec borbe protiv ovisnosti u Zagrebu.

Posebnost ove utrke je što se trči u noćnim uvjetima što nažalost nije čest slučaj na našim prostorima, ponajviše zbog dodatnih poteškoća kod organizacije. Odaziv je bio odličan, prema podacima organizatora, radi se o okruglom broju 500. Takvo što ne treba čuditi, rečenicu ranije spomenuli smo kako kod nas nema previše noćnih utrka, ljudi su uvijek željni utrka koje nude "nešto" što druge nemaju.

Dojmovi nakon utrke su pozitivni i pohvalni što nam je izuzetno drago za čuti i pročitati, zasigurno jedan motiv više organizatorima za iduće novo izdanje ove utrke.

Pregledavajući rezultate primijetili smo kako su trčali neki od naših članova pa je red da ih i spomenemo. Ako smo nekog predvidjeli, oprostite nam, kod rezultata nema rubrike "Klub" ili nešto slično pa nam se slobodno javite, bilo putem Facebooka ili maila.

Među najbržima sveukupno bio je Andrea Fazlić koji je s istrčanih 35:34 zasluženo ušao kao trećeplasirani u cilj! Inače se prvenstveno bavi trijatlonom, ali već ranije je ubilježio nastup u našem dresu.

Drugi naš najbrži pojedinac bio je Mladen Meštrović, on je utrku istrčao u vremenu 38:04 čime je ostvario plasman u prvih 10 najbržih. Točnije, radi se o 9. mjestu. Još bolji je u poretku M40 dobne kategorije, tamo se nalazi na 2.mjestu! Nešto sporiji, ali vrlo blizu bio je Zoran Poznanović, on je sa svojih 38:43 zaslužio 13.mjesto, a u M35 poput Meštra njegov plasman je također 2.mjesto! 

Svoju seriju nastupanja nastavio je Marin Galić, uspio je istrčati ispod 45 minuta, bio je brži za jednu, ali vrijednu sekundu. Dakle, radi se o vremenu 44:59. U cilj je sveukupno ušao kao 78. dok u M40 dobnoj kategoriji zauzima 12.mjesto. Na ovoj utrci "nastupao" je i Goran Murić, ali u nešto drugačijoj ulozi nego inače s obzirom na to kako je sudjelovao u samoj organizaciji.

Čestitke na osvojenim mjestima i ostvarenim rezultatima!

  • Natjecanje: Zagrebački noćni cener
  • Mjesto: Zagreb
  • Datum: 17.11.2012
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook