Domaća natjecanja

Prigodan video za kraj ovogodišnje ljetne lige Puntijarke

Jedna od fotografija staze Foto: medvednica.info Jedna od fotografija staze

Pripremili smo cjelovitu snimku Planinarske staze 18, poznatije pod nazivom Bikčevićeva staza, upravo tamo nadmeću se trkači i trkačice ili hodači i hodačice na Ligi Puntijarka.

U slučaju da nemate iskustva ili niste uopće upoznati sa stazom, ovaj video idealan je upravo za vas. Ukoliko je situacija suprotna, tko zna, možda će vam ovaj video ponuditi neku novu perspektivu na stazu koju do sad niste imali.

Pregled staze je ubrzan i stjecajem takvih objektivnih okolnosti upozoravamo osobe s fotosenzitivnim problemima da iskažu oprez!

Malo bolji poznavatelji Sljemenskih puteva i oni koji više prakticiraju trčanje u prirodi dobro znaju koliko je zahtjevna Bikčevićeva staza koja ima izrazito velik uspon (prosječan nagib 14%) kroz cijelo vrijeme, a dugačka je oko 4450m.

Inače, staza nosi ime šumara Tomislava Bikčevića (1915-1986), Slavonca rodom, koji je radio po cijeloj bivšoj državi, ali na kraju u Zagrebu na poslovima revitalizacije šume i zelenih površina grada Zagreba i Medvednice. Osim toga, radio je još i kao učitelj i direktor u Drvnoj tehničkoj školi.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook