Domaća natjecanja

Premijera na novoj stazi u Zadru: Zimsko prvenstvo Hrvatske u trčanjima za (nadamo se) zaključak zime

Nova staza u Zadru Foto: Grad Zadar Nova staza u Zadru

Prošle godine Zadar i hrvatska atletika u sklopu SRC Višnjik dobili su ono što dugo zaslužuju - obnovljenu stazu, a kroz ovo razdoblje očekuje se i razvoj dodatnih pratećih objekta na istoj.

Nekoliko natjecanja se održalo, ali Zimsko prvenstvo Hrvatske u trčanjima na stazi bit će prvo natjecanje najveće državne razine na novoj stazi i veselimo se nastupu na istoj s obzirom da su se proteklih mjeseci neki od naših atletičara i atletičarki pripremali tamo što je tradicija koja koliko vidimo, se nastavlja (i to pozdravljamo).

Čast organizacije pripala je AK Alojzije Stepinac i vjerujemo da će dostojanstveno obilježiti prvo u nizu natjecanja koja će se ovdje održati. Već su nam dostupne i preliminarne startne liste (u linku ispod članka) na kojima je jasno da naš klub prednjači u broju prijavljenih natjecatelja i štafeta te je šteta da se možda neki drugi nisu odazvali uopće ili u većem broju. No svatko ima svoj plan sezone i to vrijedi respektirati.

Veselimo se natjecanju nakon koje nas čeka jednomjesečna pauza od pojedinačnih prvenstava Hrvatske, a ujedno će ovo biti i zaključak 3. mjeseca te se nadamo toplijim danima u idućim tjednima.

Natjecanje počinje u 14h i traje do 17h, a prije toga će u Dudincama tradicionalno nastupati naši hodači i hodačice na ovom mitingu velike europske razine i tradicije. Tamo bi trebali nastupiti Bruno Erent, Ivana Renić, Bruna Janček i Eli Pevec. Natjecanje počinje od 8:30h.

Poslije 17h podsjećamo kako počinje i Svjetsko prvenstvo u polumaratonu gdje nastupa čak dvoje naših članova, Matea Matošević i Antun Rudolf Pavelić.

Sve u svemu, radi se o jednoj atletski bogatoj suboti gdje od jutra do mraka pratimo naše atletičare i atletičarke na različitim natjecanja. Sretno im bilo!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook