Međunarodna natjecanja

VIDEO: Matošević Hačić i Pavelić na SVJETSKOM PRVENSTVU u polumaratonu

Matea i Antun Foto: Renato Branđolica/IAAF Matea i Antun

Nakon nastupa Daniela Dalya otprije dvije godine na prošlom izdanju u Cardiffu, ovaj puta će Hrvatska u još brojnijem sastavu nastupati u Valenciji (Španjolska).

Daniel je u međuvremenu protekle godine imao problema s ozljedom, ali očekuje se i njegov skorašnji povratak, ali ne na ovom natjecanju.

Tu ćemo pratiti Mateu Matošević Hačić i Antuna Rudolfa Pavelića koji će tako ubilježiti drugi odnosno prvi nastup na ovakvom jednom velikom natjecanju. Naime, Matea je prije nastupa na maratonu na Olimpijskim igrama i Svjetskom prvenstvu ranije, 2012. godine, nastupala na ovom natjecanju koje se tada održalo u Bugarskoj i Kavarni.

Tada je bila okrugla 50. s utrkom brzom 1:21:33. Nadamo se kako ćemo sada u cilju vidjeti još bolje vrijeme dok će se za plasman nešto pitati i konkurenciju. Uz ove podatke spomenimo kako je nedavno bila na pripremama upravo u Valenciji pa vjerujemo da je određena faza adaptacije prošla.

Zato je ovo drugi nastup za nju dok je ovo debi za Antuna i zasigurno nesumnjivo najveće natjecanje na kojem je do sada nastupao pa vjerujemo da i na inspiraciji toga možemo očekivati njihove kvalitetne rezultate. Pritom se nadamo što boljim vremenskim uvjetima. 

Satnica je zanimljivo postavljena, u 17:05 počinje utrka žena, a samo 25 minuta kasnije, u 17:30 kreću muškarci.

Osim naših dvoje članova, spomenimo i Bojanu Bjeljac te Danijela Faka kao članove drugih klubova koji će također nastupati na ovom natjecanju.

Što se staze natjecanja tiče, ona očekivano je napravljena tako da se trči kroz grad kako bi se i sami trkači osjećali ugodnije, a gledatelji uživali u njihovim izvedbama. Ono što veseli da se nastavilo s principom u kojem i "obični građani" mogu nastupati zajedno s najboljim polumaratoncima svijeta. Valencia ujedno nosi i jedan od naziva koji glasi "grad trčanja" stoga ne čudi da su sva slobodna mjesta za nastup već odavno rasprodana.

U linku ispod članka možete pogledati i listu prijavljenih natjecatelja.

Čestitamo im već u startu što su izborili nastup na jednom ovako prestižnom natjecanju, želimo im što uspješnije rezultate i plasmane!

  • Natjecanje: Svjetsko prvenstvo u polumaratonu
  • Mjesto: Valencia (ESP)
  • Datum: 24.3.2018.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook