Domaća natjecanja

Povratak u Istru na Ekipno prvenstvo Hrvatske u krosu nakon 9 godina, domaćin je Labin

Jedan od prizora u parku Foto: Flickr Jedan od prizora u parku

Bolji poznavatelji kros trčanja u Hrvatskoj sjetit će se kako se u Sv. Petru u Šumi u razdoblju od čak 4 godine (2007. - 2010.) održavalo Ekipno prvenstvo Hrvatske i nakon toga natjecanja su se održala diljem različitih dijelova Hrvatske.

Nakon 9 godina, vraćamo se ponovno na područje Istarske županije, doduše ne na navedenu lokaciju na početku teksta, već onu u naslovu. Ujedno je to i debi Labina uz organizaciju AK Albona Labin i AK Kvarner Rijeka. 

Preciznije rečeno, mjesto održavanje je Park Skulptura Dubrova što ovo natjecanje čini dodatno zanimljivijim pa i atraktivnijim za nastupanje, ali i samo praćenje natjecanja.

Naša ekipa dolazi u velikom (najvećem) broju, kako i priliči osmerostrukim uzastopnim osvajačima ovog prestižnog natjecanja koje okuplja sve postojeće dobne kategorije na jednom mjestu, a ona najstarija (seniorska) ima i dvostruki program. 

Naravno, to nije garancija bilo kakvog uspjeha već će naši srednje-dugoprugaši, ali i hodači, sprinteri, skakači, bacači trebati uložiti puno energije, htijenja i želje da bi osvojili što više bodova i uključili se u borbu za nove trofeje. Jer to ne dolazi samo od sebe. Natjecanje počinje u 12h, a vjerujemo da bi do 17h trebalo završiti.

Podsjetimo, nakon duže vremena prošle godine se mijenjao sustav bodovanja koji je sada proširen i nudi mogućnost da više klubova sudjeluje u osvajanju bodova pa ćemo vidjeti kako će se tko snaći u tome.

No kao i svake godine, veselimo se svakom krosu, trčanju u prirodi i takvim uvjetima koji samo dodatno ističu i očaravaju jednu od draži koje naš sport može ponuditi.

Mnoge će sigurno i razveseliti povoljna vremenska prognoza, bez padalina i suho vrijeme što nam najavljuje što bolju očuvanost staze koja po svojoj konfiguraciji na prvi pogled po slikama ne djeluje previše komplicirano. Preliminarne startne liste su u linku ispod članka.

Svima želimo puno uspjeha i sreće!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook