Domaća natjecanja

PONOVNO NO1 Cepuš treći put ove godine obilježio jedno PPH (ovaj puta juniorsko), štafete ponovno najbolje!

Teško da ćemo u skorije vrijeme gledati ovakvu dominaciju - Sven Cepuš Foto: AK Agram Teško da ćemo u skorije vrijeme gledati ovakvu dominaciju - Sven Cepuš

Nakon dvoranskog juniorskog te zimskog juniorskog prvenstva Hrvatske, Sven Cepuš obilježio je novo natjecanje, pojedinačno juniorsko prvenstvo Hrvatske sa 100% pobjedničkim učinkom!

Spomenuta dva natjecanja završio je s tri osvojena odličja, a ovdje je dodatno uspješniji s čak četiri osvojena zlata!

U prvom danu mu je to uspjelo tijekom prvog dana na 400m i 4x100m o čemu smo već pisali u izvještaju prvog dana.

Sada je tijekom drugog dana ponovno bio u ulozi favorite na 800m, i u jednoj pomalo čudnoj utrci ipak je na kraju bez nekih posebnih problema stigao do pobjede s 1:59,64. Nije bila stvar brzine (jer ipak ima on utrke brže od 10 sekundi i više od ovog tu) već procjene vremena s obzirom na to da su se održale dvije skupine.

Srećom, sve je na kraju ispalo dobro, a i realno je bilo očekivati trkača ovakvog kalibra da ima stvari pod kontrolom premda se na 'prvu' ne činilo tako.

No zato je to još suverenije izgledalo na 4x400m gdje smo ga ponovno gledali u očito pobjedničkoj kombinaciji s Lukom Grubišićem, Jakovom Vukovićem i Dominikom Krešom.

Naime, identičan sastav osvojio je zlato na 4x100m, a isto im je uspjelo i na 4x400m, tu su bili još uvjerljiviji s 3:20,65, skoro 4 sekundi brže od drugoplasiranog Karlovca! Stvari su Svako od naših članova štafete istrčao je u skladu sa očekivanim i kad je tako, u ovom sastavu nam nema ravnih.

Sven tako nastavlja svoju ne samo rezultatski, već i plasmanski-medaljaški najuspješniju sezonu karijere i nadamo se dodatnoj kulminaciji svih ovih događaja na Svjetskom juniorskom prvenstvu pa kasnije i seniorskom pojedinačnom prvenstvu Hrvatske.

Do tada naklon do poda, ne pamtimo ovakvu dominaciju na domaćim natjecanjima, i to ne jednom, već tri puta u jednoj godini tj. u praktički 3 mjeseca (malo više). Bravo i sve pohvale!

  • Natjecanje: Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za juniore i juniorke, 2. dan
  • Mjesto: Split
  • Datum: 18.6.2018.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook