Domaća natjecanja

NAJBOLJI VIKEND KARIJERE Veličanstvena VUKANČIĆ reprizirala prošlu godinu s nova 2 juniorska naslova i 2 osobna rekorda!

Katarina Vukančić Foto: AK Agram Katarina Vukančić

I drugi dan pojedinačnog prvenstva Hrvatske za juniore i juniorke polučio je niz vrlo dobrih ostvarenja, među kojima su prednjačili naši članovi i članice koji su sa sveukupno osvojenih 20 medalja (9 zlata, 5 srebra i 6 bronci) još jednom se pokazali kao vrlo uspješna generacija.

A najbolje od svega je kako nismo ni bili u punom sastavu. Ipak, među svima njima se svakako među prvima ističe Katarina Vukančić!

Strpljen-spašen za najuspješniju juniorku Vukančić

Dugo je čekala svoju pr(a)vu utrku na 3000m ispod 10 minuta i onda danas konačno 'eksplodirala' i napravila značajan iskorak u svojoj karijeri istrčavši 9:44,75.

Možda je zgodno tu povući paralelu s juniorskim Kupom i Ekipnim prvenstvom Hrvatske gdje je Katarina dobro se držala s Andrijašević iz Makarske do same završnice kada ipak nije uspjela do kraja ispratiti promjenu ritma.

Danas smo vidjeli upravo suprotno, prihvatila je željeno i bila je to bespoštedna borba do same završnice u kojoj ona prelazi u vodstvo (zadnjih 50ak metara) i slavodobitno pobjeđuje! Odlično je išla i Andrijašević, 9:46,21 za mlađu juniorku također je za pohvalu.

Zanimljiv je fenomen naših srednjedugoprugašica, nakon jučerašnje podrške prema Šrut (i to ne samo iz našeg 'tabora'), isto smo vidjeli i danas, i zaista je to sjajna stvar, u pozitivnoj atmosferi se uvijek može još bolje trčati, kao što i jest ovdje slučaj.

Uostalom, lijepa je ovo satisfakcija i uspjeh za djevojku koja redovito trenira i pomiče svoje granice, danas ih je zaista lijepo pomaknula. Uz sve to, Katarina je jedina juniorka koja je u ova dva dana uspjela osvojiti dva pojedinačna naslova prvakinje Hrvatske!

Zanimljivo kako je i prošle godine u istim disciplinama osvojila zlatna odličja te je ovo zapravo bila i dvostruka obrana naslova, ali na bitno spektakularniji način u usporedbi s 2017. godinom. 

Malo je u sjeni tu ostala Sandra Šrut koja je zapravo pružila također jako dobru utrku, 10:01,43 je njezin uvjerljiv osobni rekord, za 33 sekundi i samo dodatna potvrda sjajne forme i jučerašnje briljantne utrke na 3000m zapreke. Ona se također dugo držala, borben duh ove djevojke je zaista na visokoj razini.

I Tina Šmid pružila je jednu od svojih bržih utrka u ovoj disciplini, 10:32,80 je konačno vrijeme u utrci koju je jedno vrijeme vodila, ali poslije su se stvari malo promijenile. Nema veze, ona je pravi posao napravila jučer, a ovo je danas bio jedan lijepi bonus. Zauzela je 4. mjesto.

Malenica za klasu iznad ostalih

Nismo danas vidjeli najbolje izdanje Roka Malenice u kladivu, tim više što je u prve 4 serije imao neispravne pokušaje, no kad je 'zagustilo' probudio se i u 5. i 6. seriji uspio stići do regularnih rezultata tj. 57.69 što je ipak bilo više nego dostatno za pobjedu kojom je juniorsku titulu pridružio onoj mlađejuniorskoj!

Razlog za optimizam ipak nam daje da ima tu itekako prostora za napredak, pogotovo nakon ovog drugog dana.

Vrlo dobro je bacao i Tomislav Blekić, preko svojeg osobnog rekorda (i to više puta), a na kraju se kladivo najdalje zaustavilo na 48.18 i tako zasluženo ponio brončanu medalju.

Srebra na visu i dalju, bronce na preponama i 200m

Na visu smo dobili Martu Bošnjak kao juniorsku doprvakinju Hrvatske koja je tako nakon prošlogodišnje bronce stigla do jedne stepenice postolja više. Ovaj puta 1.59m je bilo za spomenuti uspjeh.

Identičan uspjeh ostvarila je Rea Vusić na skoku u dalj gdje je skočila 5.61 i tako nakon prošlogodišnje bronce ove godine osvojila srebro sa skokom koji nije dalek od njezinog osobnog rekorda od 5.70. Sam dalj zapravo je protekao u jednom generalno neinspiriranom raspoloženju, srećom pa naša članica nije bila u toj grupi.

Jako dobar vikend za sebe zaključio je Antonio Frančić istrčavši utrku na 400m prepone brzu 59.22 što je njegova prva utrka u karijeri ispod 60 sekundi te automatski osobni rekord koji mu je osigurao još jednu medalju, ovaj puta brončanog sjaja. Bio je u solidnom ritmu uz neke korekcije naspram prijašnjih utrka i tako zasluženo još jednom stao na jednu od stepenica pobjedničkog postolja.

Uz njega je trčao i Zvonimir Ćurić, ovdje šestoplasirani s 1:01,42.

Kao i na muških 800m, i kod žena se poprilično taktiziralo (očekivano), a tu je na kraju u svojoj skupini četvrtoplasirana bila Leonarda Farkaš, a u konačnici je današnjih 2:20,51 vrijedilo 5. mjesta.

Vjetar je danas bio generalno dosta miran te samim time sprinterski rezultati nisu bili baš poput onih jučer. Tako smo na 200m dobili brončanog Dominika Krešu koji je s 22.59 opet ostao na 4 stotinke do norme, srećom pa sada ima na 100m pa će ovo lakše prihvatiti. Tik do njega je bio Jakov Vuković s nešto malo sporijim vremenom od 22.76.

Disk je donio 36.16 Viktora Veića čime je zauzeo 5. mjesto. Plasman niže pripao je Filipu Grguriću na 5000m s 16:59,35, a ženska štafeta u jednom 'miješanom' sastavu od Marta Bošnjak, Sandra Šrut, Katarina Vukančić i Leonarda Farkaš je istrčala 4:12,46 za isto 6. mjesto.

Čestitamo našim juniorima i juniorkama (i mlađim uzrastima unutar njih) na svemu ostvarenom danas, ali i jučer, bravo!

  • Natjecanje: Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za juniore i juniorke, 2. dan
  • Mjesto: Split
  • Datum: 18.6.2018.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook