Domaća natjecanja

Pobjednički kraj uzbudljivog atletskog vikenda: Juniori i juniorke obranili ekipni naslov najboljih u Hrvatskoj!

Nika Rakić, Katarina Ivšac, Mateo Kovačić i Zvonimir Topić oprostili se od juniorskog staža pobjedničkim trofejima Foto: AK Agram Nika Rakić, Katarina Ivšac, Mateo Kovačić i Zvonimir Topić oprostili se od juniorskog staža pobjedničkim trofejima

U Zagrebu se održalo Ekipno prvenstvo Hrvatske za juniore i juniorke, natjecanje na kojem su Agrameri i Agramerke ostvarili najbolji mogući uspjeh te pobijedili u obje kategorije!

Ujedno je ovo natjecanje bilo oproštaj za neke, ne od atletike, ali od juniorskog staža, čime su zaključili jedno poglavlje svoje atletske karijere.

Topić i Kovačić zaključili juniorski staž sa stilom

Jedan od onih je Zvonimir Topić koji je u svojoj posljednjoj juniorskoj sezoni napravio puno lijepih stvari, a danas je simbolično to zaključio taj staž sa stilom i pobijedio u utrci na 100m istrčavši 11.19!

Isto vrijedi i za Matea Kovačića na 400m, u svojoj valjda najlakšoj ovosezonskoj utrci mirno je pobijedio s vremenom 50.88. I sam je kasnije rekao da se ne sjeća utrke koja mu je bila ovako lagana.

Na 1500m svi su se odlučili trčati sigurno i u nešto sporijem ritmu, pa čak i oni najbolji. U takvom raspletu Filip Svalina je ušao u cilj kao drugoplasirani s 4:32,16. Dvostruko dužu dionicu trčao je Julijan Kralj i u jednoj taktičko zreloj utrci stigao u cilj na 1. mjestu, a vremenski to iznosi 9:22,89.

Hrvoje Čukman se vratio nakon bolesti pobjedom na 110m prepone istrčavši 14.85, bilo je to više nego dostatno za najbolju poziciju. Skok u dalj nam je donio 3. mjesto Brune Jednačka, dizao se iz skoka u skok i stao na 6.78. Time će završiti ovaj period juniorskog staža.

Bruno Jednačak također u posljednjem juniorskom nastupu

Na skoku s motkom Martin Matković uspješno je obavio zadatak i s preskočena 2 metra uspio zauzeti 5. mjesto. Arijan Islami bio je naš izbor u bacačkim disciplinama. Disk je očekivano bio bolji, njegovih 51.24 vrijedilo je 2. mjesta dok je u kugli bio za plasman slabiji bacivši ju do 14.19. 

Štafeta 100-200-300-400m drugu godinu zaredom ponudila je veliku razliku u kvaliteti i premoćno pobijedila sa 1:56,18! Zaslužni za rezultat sezone su Bruno Penezić, Zvonimir Topić, Sven Cepuš i Mateo Kovačić

Filipović dvostruka pobjednica, oproštaj Ivšac i Rakić

Dora Filipović je nakon jučerašnjeg Balkanationa imala više nego dovoljno snage u današnjim utrkama na 100 i 400m koje je lakoćom istrčala do pobjede! Na 100m u dobroj poziciji je bila od samog početka dok je na 400m napravila fantastičan posao u prvoj polovici utrke i mirno ju iskontrolirala do kraja gdje nije bilo problema. Istrčana pobjednička vremena su 12.49 i 58.64.

U disciplini 1500m Katarina Vukančić je stigla kao 3. u cilj sa 5:02,85. Ključan dio utrke za vodeću skupinu zbio se zadnjih 600m i poredak kakav se stvorio se zapravo održao do samog kraja utrka.

Najduža utrka dana bila je 5000m, a tu smo imali natjecateljicu u liku Petre Jakopović koja je odradila dobar posao s 21:04,56 i osvojenim 3. mjestom.

Između je 3000m zapreke, a tu je Nika Rakić sa 14:23,94 bila drugoplasirana. Moramo joj uputiti posebne pohvale, zadnjih tjedan dana (i malo više) je bilo zdravstvenih problema, ali sve je to nadišla radi ekipnih (kup) natjecanja te pokazala respekt i pravi pristup prema našem klubu, ali i njezinim članovima i članicama.

Osim toga je to bio njezin posljednji juniorski nastup i zaključak ovog dobnog staža koji je nadasve zanimljiv. Pogledate li njezin atletski profil, možete vidjeti kroz koje je sve discipline prošla. Nema čega nema.

Slično vrijedi za Katarinu Ivšac koja je poput Nike završila juniorski staž s 2. mjestom u jednoj vrlo dobroj utrci za nju, istrčala je 15.82. Srećom pa ove godine nije bilo pokušaja smještanja za nepravilan prijelaz preko prepona. 

Ema Glas je ekipno odradila lijep posao na skoku u vis i u jednom od boljih ovosezonskih nastupa preskočila 159cm i zauzela 2. mjesto. Na troskoku Rea Vusić se tražila kroz cijelo natjecanje i iako nije uspjela pronaći onaj pravi skok, plasman (4. mjesto) nam je odgovarao. 

U bacanjima na koplju ulogu favorita opravdala je Laura Štefanac. Iako je ovu sezonu imala zaista velik broj nastupa, izvukla je i današnje natjecanje s najboljim hicem od 37.61 čime je ostvarila sigurnu pobjedu!

Marija Balenović se na kladivu kilu težem naspram onog jučer u Breclavu (kadetski susret reprezentacija) snašla znatno bolje i osvojila 3. mjesto s hicem od 37.58. Prvi nastup u (starije)juniorskoj konkurenciji, možemo ga pamtiti po pozitivnom.

Pred zadnju disciplinu 100-200-300-400m ulazilo se relativno izjednačeno, preciznije, imali smo samo jedan bod prednosti, ali naša štafeta Josipa Livaković - Petra Majetić - Karla Puljko - Paula Tumir nije podlegla pritisku, štoviše, cure su pobijedile istrčavši 2:23,82!

Posebno veseli što smo obranili naslov jer pobjeđivati nikad nije lagano, a još teže od toga je ponovno dokazivanje. Čestitamo svima na novom lijepom uspjehu! 

  • Natjecanje: Ekipno prvenstvo Hrvatske za juniore i juniorke
  • Mjesto: Zagreb
  • Datum: 27.9.2015.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook