Domaća natjecanja

PH u štafetama u znaku mlađih: Erceg, Grljač-Klanjčić, Prka i Malec najuspješnija kombinacija, U14 zlato na 100-200-300-400m!

Erecg, Malec, Prka i Grljač-Klanjčić Foto: Renato Branđolica Erecg, Malec, Prka i Grljač-Klanjčić

Prvenstvo Hrvatske u štafetama ove godine ćemo posebno pamtiti po uspjesima mlađeuzrasnih kategorija, točnije kadeta (U16) i mlađih kadeta (U14).

Ita Erceg, Tia Grljač-Klanjčić, Lovro Prka i Tin Malec najbolja su ovogodišnja mješovita kombinacija cjelokupnog natjecanja.

Naime, ovaj sastav je (čak i u identičnom redoslijedu) slavio u dvije discipline - 4x100 i 4x300 metara!

Prvo su pobijedili na ovoj kraćoj s 46.97, o svemu se odlučivalo u zadnjoj izmjeni gdje je Tin donio potrebnu i željenu prevagu dok je na onoj dužoj već stvar bila riješena ranije, samo je trebalo ostvariti i što bolje vrijeme. U ovom slučaju je to bilo 2:39,73.

Isto se dogodilo i tako je spomenuti kvartet dvostruko zasluženo okrunjen na najvišoj stepenici pobjedničkog postolja.

Prvo su pobijedili na ovoj kraćoj s 46.97, o svemu se odlučivalo u zadnjoj izmjeni gdje je Tin donio potrebnu i željenu prevagu dok je na onoj dužoj već stvar bila riješena ranije, samo je trebalo ostvariti i što bolje vrijeme. U ovom slučaju je to bilo 2:39,73.

Isto se dogodilo i tako je spomenuti kvartet dvostruko zasluženo okrunjen na najvišoj stepenici pobjedničkog postolja.

Osim njih, na 4x300 smo imali i Agram II koji bi bio još bolji od 8. mjesta i 2:52,64 da nije bilo nes(p)retnog pada u jednoj dionici. Nastupali su Maša Zagorac, Ana Poljak, Patrik Bralj i Marko Šustek.

'Švedska' 100-200-300-400m štafeta kod mlađih kadeta ove godine nam je bila najsretnija, Stipe Gale, Luka Delibašić, Lovro Demel i Šimun Jukić osvojili su zlatne medalje istrčavši pobjedničkih 2:25,36!

Zanimljivo je bilo od početka do kraja, iako smo veći dio utrke proveli u vodstvu, daleko od toga da nije bilo prijetnji od strane drugih sastava. Ipak, dečkima je zasluženo ostao naslov najboljih.

Malo je ženskom sastavu nedostajalo do medalje, Lucija Makar, Korina Matko, Morgan Belko i Anja Sečka stižu do 4. mjesta, a istrčale su 2:33,67.

Za drugi sastav (Lucija Vlašić, Apia Dimitrijević, Franka Barun i Lucija Dupelj) ostvarenje je bilo 8. mjesto i 2:43,32. Najbolje su bile mlađe kadetkinje AK Zagreb.

Još jedna mlađekadetska medalja osvojena je na 'miksu' 4x100m s Lucijom Horvat, Lucijom Makar, Lukom Delibašićem i Stipe Galeom. U njihovoj kombinaciji došlo se do 54.10, a to je vrijedilo brončane medalje!

Također prve u ovoj varijanti discipline na ovom natjecanju. Osim njih, Agram II (Lucija Slogar, Lucija Vlašić, Janko Jurinović i Mirza Demirović) dolazi do 9. mjesta s 59.48. Pobjednička štafeta je Sloboda Varaždin.

Nakon zlata i bronce, ostalo nam je srebro za ovaj uzrast, a to se dogodilo na mješovitih 4x200m - Lucija Horvat, Anja Sečka, Lovro Demel i Šimun Jukić novi su U14 doprvaci Hrvatske spomenute discipline.

Isto je tu bilo podosta šareno po pitanju konkurencije i izmjena tako da se do samog kraja nije mogao predvidjeti poredak svih štafeta. Morgan Belko, Zara Jurin, Stjepan Sokolić i Viktor Demel stižu do 6. mjesta s 2:00,53.

Najbrži ovdje bili su članovi Dinamo-Zrinjevca.

Na 600-200-400-800m odlični su nam bili kadeti, Vid Novota, Patrik Bralj, Marko Šustek i Noa Žele bi s 4:50,42 postavili novi hrvatski kadetski rekord da nisu bili 'samo' srebrni što ne umanjuje značaj njihovih odličnih dionica.

Agram II je ovdje zauzeo 5. mjesto, 5:21,09 - ovdje su trčali Niko Ložnjak, Ivan Filipović, Ivan Ivšak i Jan Dupelj. Najbrža je bila štafeta Kvarnera.

Kod kadetkinja Agram I je bio osmoplasirani u sastavu Zita Seleši, Eva Šomić, Maša Zagorac i Ana Poljak, a vremenski je to bilo 5:49,09.

Brigita Kardum, Lara Lojpur, Marika Tomić i Ivona Ciban su bile 12., a istrčale su 6:06,43. Najbrža je bila štafeta Moslavine (II), a vrijedi istaknuti kako smo u ovoj disciplini i kod kadeta te kadetkinja dobili nove hrvatske rekorde.

Čestitamo svima na novim uspjesima!

  • Natjecanje: Prvenstvo Hrvatske u štafetama
  • Mjesto: Zagreb
  • Datum: 4.5.2024.
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook