Domaća natjecanja

OSMICA za nastavak veličanstvene serije uzastopnih 4x400 MIX pobjeda! Sveukupno 15 medalja na PH u štafetama (VIDEO)

Ružić, Orešković, Jurčić i Matko Foto: AK Agram Ružić, Orešković, Jurčić i Matko

PODRAVKA Prvenstvo Hrvatske u štafetama donijelo nam je više razloga za zadovoljstvo, a svakako jedan od njih jest nastavak jedne serije i sveukupan zbroj od 15 medalja što je i naš drugi najveći broj otkada je ovog natjecanja.

Kraj natjecanja je bio pobjednički, tradicionalno se tu završava s 4x400 mješovitom štafetom, a ove godine je tu naš sastav bio s Laurom Matko, Larom Jurčić, Markom Oreškovićem i Mateom Ružićem.

Bila je to uvjerljiva pobjeda u vremenu 3:29,58, presudila je 3. izmjena gdje je Orešković ostao sam među ženama (u izmjeni) praktički. Svi su bili na potrebnoj razini i tako se zasluženo mogla proslaviti nova pobjeda, osma u nizu! 

Nastavak jedne velike serije, a ono što je svakako kuriozitet je da unutar spomenute pobjedničke serije svake godine bude drugačiji sastav (barem za jedno ime razlika). Ipak, navike se ne mijenjaju.

Ono što se ne događa svake godine da imamo čak dvije štafete na pobjedničkom postolju.

Tako smo imali brončani Agram II s Larom Klojčnik, Tarom Marković, Brunom Šešerkom i Dominikom Krešom. Oni su svoju medalju zaslužili s 3:41,80.

Nacionalnu premijeru je imala preponaška štafeta, trčalo se u varijanti izmjena muškarac-žena-muškarac-žena, mi smo nažalost imali peh s jednim padom, ali smo barem uspjeli završiti disciplinu. Za idući put svakako ostaje puno prostora za još boljim s vremenom, a srebro pamtimo kao prvo u ovoj disciplini.

Naš prvi (povijesni) sastav ovdje bio je s Juricom Kovačićem, Anjom Tvrtković, Hrvojem Čukmanom i Ivanom Lončarek.

Na štafeti 4x200m smo bili srebrni, Hrvoje Čukman, Marko Orešković, Dominik Krešo i Vito Kovačić istrčali su 1:27,18, a dodatan razlog za zadovoljstvo ponudila je druga štafeta (Karlo Miščančuk, Nino Blažić, Dominik Lubenjak i Bruno Šešerko) koja s 1:31,77 stiže do plasmana odmah pored njih. Samim time su se i jedni i drugi našli na svečanosti proglašenja.

Uz njih je trčao i Agram III, Borna Lukačin, Filip Radoš, Jozo Lukić i Vedran Benić sveukupno osvajaju 8. mjesto s 1:39,16. Sveukupno najbrži je bio sastav Slobode Varaždin s novim rekordom.

Neobično malobrojnih 1200-400-800-1600m donijelo je srebro za naš sastav s Filipom Svalinom, Ninom Blažićem, Dominikom Jezernikom i Nikom Kožulom dok svakako žal ostaje za Agramom II (Vedran Jurković, Bartol Belošević, Ivan Cvitić i Omer Hasanbegović) koji je bio diskvalificiran nakon jedne pomalo i bizarne situacije te pada Beloševića koji je, ono što je najvažnije, dobro. Najbrži je očekivano bio Dinamo Zrinjevac, novi hrvatski rekord za njih.

Nedaleko od medalje je bio ženski Agram, Marta Bešić, Karla Puntarić, Elena Tomić i Mia Amber Berić su istrčale 12:26,93, time su zaslužile 4. mjesto.

Kod žena su cure ostvarile identičan uspjeh poput svojih kolega, Ivana Lončarek, Eva Mačković, Matea Čerina i Lara Jurčić istrčale su 1:39,84 i tako zaslužile novu medalju, ovaj puta srebrnog sjaja. Dobar je bio i Agram II (Josipa Klišanin, Tara Marković, Tonka Kunac i Laura Matko), njihovih 1:42,06 ovdje je vrijedilo 5. mjesta.

Prije toga smo do nove medalje stigli na 4x100m, Matea Čerina, Eva Mačković, Dominik Krešo i Vito Kovačić stižu do 44.52 i time osvajaju broncu. Bilo je tu nažalost i malo veće greške pri izmjeni nakon koje možemo biti zadovoljni i ovom medaljom.

Drugi sastav ponovno dobar, 45.36 i 6. mjesto Josipe Klišanin, Reske Milinković, Dominika Lubenjaka i Matije Frkovića.

Time je Dominik Krešo ovo natjecanje zaključio kao čovjek s najviše medalja, njih čak 3.

Čestitamo svima!

  • Natjecanje: Prvenstvo Hrvatske u štafetama
  • Mjesto: Zagreb
  • Datum: 4.5.2024.
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook