Domaća natjecanja

Pet medalja na dvoranskom mlađejuniorskom PH

Demir Kolarević osvojio je srebro Demir Kolarević osvojio je srebro

Na Pojedinačnom PH u dvorani za mlađe juniore i juniorke, natjecanju održanom u našoj organizaciji, naši atletičari osvojili su 2 srebrne i 3 brončane medalje!

 

Srebrna Slobodić, brončane Popko i Juriša

Petero naših djevojaka nastupilo je u kvalifikacijama na 60m. Razlike između konkurenata uvijek su malene, tako je bilo i ovaj puta. Najbrži naš pojedinac danas bila je Nika Rakić s istrčanih 8.46 i 9.mjestom, a odmah nakon nje na 10. i 11. mjestu slijede Iva Žugaj i Dora Filipović sa samo stotinku slabijim rezultatom. Karla Anić na sveukupnom poretku zauzima 16.mjesto (8.91) dok je Katarina Vuco zauzela 21.mjesto s istrčanih 9.34.


Na dionici iste dužine sa preponama nastupila je Karla Zuanović. Njoj je sveukupno pripalo 11.mjesto, današnje vrijeme je 11.44.

 

Blizu medalje na dalju je bila Sara Luzar-Smajić, na kraju je osvojila 5.mjesto. Najbolje je skočila u prvoj seriji, (4.95), ali i ostali skokovi bili su vrlo blizu današnjeg rezultata. Sara je tek nedavno počela s treninzima obzirom na probleme s bolešću proteklih mjeseci i za vjerovati je kako nas čekaju još bolji skokovi idućih mjeseci. Nakon nje najbolji plasman (12.mjesto) zauzima Lara Jednačak sa najdaljim skokom od 4.54, a blizu je i Rafaela Ivanović s 4.42 (14.mjesto). Iva Žugaj najdalje je skočila 4.26 i završila natjecanje na 18.mjestu. Vrijedi spomenuti kako se održalo 5 serija (2+3) zbog (pre) velikog broja natjecateljica.

 

No nije Lara Jednačak danas jedino u dalju nastupala. Još bolji plasman ostvarila je u skoku s motkom, s preskočenih 2.20 osvojila je 8. mjesto. Tu poziciju podijelila je s Lucijom Kosaber obzirom na isti rezultat i broj pokušaja. Na skoku s motkom naše prvo ime definitivno je bila Lara Juriša. U iznimno napetom natjecanju skočila je 2.90 i osvojila brončano odličje! Lara je kasnije nastupila i na visu, tamo je bila šestoplasirana s preskočenih okruglih 150cm.

 

Za preostale dvije medalje u konkurenciji mlađih juniorki pobrinule su se Valentina Slobodić i Antonela Popko na bacanju kugle (4kg). Sjajan hitac od 10.55 Valentinino je djelo i njime si je osigurala srebrno odličje oko vrata. Iz serije u seriju sve bolje i bolje bacala je Antonela i konačni najbolji današnji rezultat je 10.10, rezultat vrijedan brončane medalje! Na 6., 7. i 8. mjestu poredale su se Ana Marija Bonić (9.87), Ana Šarić (9.82) i Laura Štefanac (8.69).

 

Sjajan napredak Kolarevića nagrađen srebrnom medaljom, Jednačak 6.60 i bronca

Na 60m plasmane je ostvarilo četvero naših mlađih juniora. Najbrži od naših bio je Tin Furčić, njemu je s istrčanih 7.73 pripalo 13.mjesto. Trinaest stotinki sporiji bio je Filip Grčić, sveukupno zauzima 17.mjesto. Blizu njega, na diobi 19.mjesta bio je Jakob Franjo Kulić, u svom prvom atletskom nastupu istrčao je 7.88. Ne zaboravljamo ni Luku Buljana na 22.mjestu s 7.97. Uz navedenu četvorku nastupao je i Zvonimir Topić, ali nažalost bez plasmana i rezultata zbog diskvalifikacije (prerani start).

 

Forma Brune Jednačka očito napreduje iz natjecanja u natjecanje na dalju, danas je najbolje skočio u prvoj seriji - 6.60. Bio je to rezultat vrijedan brončane medalje! Dobar rezultat ostvario je i Ivan Sindičić, skočio je 5.70 i zauzeo 6.mjesto. Ivan je još uvijek kadet i zasigurno će na natjecanjima tih uzrasta ostvariti još bolje plasmane. Osmoplasirani bio je Luka Kušina, a 10. i 11.mjesto pripalo je Karlu Jednačku i Bruni Peneziću. Naravno da je posve drugačije nastupati u konkurenciji mlađih kadeta i mlađih juniora (zona - daska za dalj), ali ovakva natjecanja idealna su za stjecanje dodatnog iskustva.

 

Još sjajniju medalju (srebrnog sjaja) osvojio je Demir Kolarević na bacanju kugle (5kg)! Demir je pokazao izuzetan napredak sa svoja sjajna prva dva hica (16.15 i 16.62) i time najavio puno lijepih stvari za ovu godinu u ovoj konkurenciji! Jednako tako dobre nastupe vidjeli smo i od Nikole Hreleca, Frana Hojsaka i Nevena Bogovića. Nikola je osvojio 6.mjesto s bačenih 12.48, iza njega slijedi Fran Hojsak s 12.44 dok je Neven u svojem prvom nastupu bacio 11.83 i osvojio 8.mjesto.

 

Rezultati i galerija

Galeriju fotografija možete pogledati OVDJE (Facebook) ili OVDJE (Picasa), ali o tome nešto više u idućem članku koji slijedi.

 

Rezultati su već objavljeni, njih pogledajte klikom na LINK.

 

Čestitamo svima na ostvarenim plasmanima i rezultatima!

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook