Domaća natjecanja

Pavelić obranio naslov seniorskog prvaka Hrvatske u cestovnom trčanju

Pavelić ponovno zasluženo zlatni Foto: AK Agram Pavelić ponovno zasluženo zlatni

Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u cestovnom trčanju ove godine se održalo u Sinju, a najistaknutiji nastup od naših imao je Antun Pavelić koji je uspješno ponovio prošlogodišnji uspjeh i ponovno istrčao utrku vrijednu novog osvajanja zlatne medalje!

Polako se pretvara u 'specijalista' za ovo natjecanje i utrke koje nisu isključivo na atletskoj stazi. Dužinu od 10km istrčao je za 33:32 i tako zasluženo ušao kao pobjednik u cilj. S obzirom na to da je u zadnje vrijeme bilo malo problema s ozljedama uz fakultet i ispite, možemo itekako biti zadovoljni njegovim uspjehom.

Kod seniorki Matea Matošević je stigla do naslova doprvakinje Hrvatske istrčavši 35:57, a bit će zanimljivo idući tjedan u Zagrebu na jednoj još dužoj utrci. Mlađi juniori su trčali 5km, Filip Svalina je ovaj puta za 16:47 stigao do srebra dok je Julijan Kralj sa dvije sekunde sporijim rezultatom zaslužio broncu.

Medalja istog sjaja pripada Nikoli Klariću kod kadeta na 3km, ciljem je prošao u vremenu 9:34. Vidljivo je da nismo imali previše natjecatelja ove godine, ali svatko tko je išao opravdao je povjerenje i vratio se kući s medaljom. Isto vrijedi i za našeg budućeg člana, Petra Bratulića, srebrnog u konkurenciji starijih juniora.

Čestitamo na osvojenim odličjima!

  • Natjecanje: Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u cestovnom trčanju
  • Mjesto: Zagreb
  • Datum: 4.10.2015.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook