Domaća natjecanja

Pavelić i Kralj prvaci Hrvatske u cestovnom trčanju, kadeti i kadetkinje bez regularne utrke

Zaslužena pobjeda Pavelića Foto: AK Agram Zaslužena pobjeda Pavelića

Drugo izdanje Pojedinačnog prvenstva Hrvatske u cestovnom trčanju donijelo nam je dva nova prvaka Hrvatske, Antun Pavelić u seniorskoj konkurenciji i Julijan Kralj u mlađejuniorskoj konkurenciji.

Nakon početka sezone i naslova seniorskog prvaka Hrvatske u dvorani, Ante je što se sezona bliži kraju - sve bolji i bolji. Pokazao je to i u subotu na jednoj iznimnoj teškoj stazi. Konkurencije nije nedostajalo, ali taktički je bio na visini zadatka i dobro pogođenim promjenama ritma pobijedio je sveukupno, a samim time i u seniorskoj konkurenciji!

Vrijeme najboljeg na stazi dugačkoj 10km je 34:05, a ovime naš klub po prvi puta ima seniorskog prvaka Hrvatske na ovom natjecanju s obzirom na to da prošle godine je osvojeno srebrno odličje.

U starijejuniorskoj konkurenciji gdje se također trčalo 10km imali smo jednog predstavnika u liku Vedrana Muhara koji je obranio svoju prošlogodišnju brončanu medalju i ponovio uspjeh s 35:33 što je izuzetan vremenski napredak naspram prošle godine.

Zanimljiva borba odvijala se u mlađejuniorskoj konkurenciji (5km) gdje je već ranije spomenuti Julijan uspio stići u cilj kao prvoplasirani i tako se 'okitio' svojim prvim mlađejuniorskim naslovom ovdje! Za pobjedu i zlato trebalo je istrčati 17:37. Uz njega je još nastupao Filip Svalina koji je ostao na korak do medalje s 18:56. Prošle godine je propustio nastup, ali ove to ipak nije bio slučaj.

Prvi su trebali početi kadeti i kadetkinje, ali tu se zaista odvio niz konfuznih situacija. Prvo je start utrke sukladno onom što je pisalo u najavi na plakatima i raspisima bio pomaknut za ranije, a 'vrhunac' je uslijedio kasnije kada je policija odvela natjecatelje pogrešnim putem koji je rezultirao time da je utrka kadeta umjesto 3km se trčala 2200m!

Pravila dozvoljavaju da staza od točno 3km odstupa do maksimalno 10% što bi u teoriji značilo kako može varirati od 2700 do 3300 metara.

Utrka za kadete i kadetkinje je poništena i medalje nisu podijeljene. To nekima možda nije dobro 'sjelo', ali ako je propozicijski određeno da se trči 3, a ne 2km onda je valjda jasno da Vrlička kadetska utrka ne može i ne smije biti regularna i nadamo se kako će biti pronađen novi termin za ovu utrku na kojem će se (prije svega) znati KAD utrka počinje bez naknadnih promjena te neće biti ovakvih kardinalnih grešaka u postavki staze. Svi natjecatelji među kojima su bili i Zlatko Kožuhar, Nikola Klarić te Katarina Vukančić zaslužuju jednu regularnu utrku.

Čestitamo osvajačima medalja, bravo!

  • Natjecanje: Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u cestovnom trčanju
  • Mjesto: Vrlika
  • Datum: 4.10.2014.
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook