Domaća natjecanja

Osam medalja na prvenstvu Hrvatske atletske lige sjever za mlađe kategorije

Dio današnje ekipe zajedno s trenericom Žalac Foto: AK Agram Dio današnje ekipe zajedno s trenericom Žalac

Vrijeme je da se zaključi i sezona Hrvatske atletske lige sjever koja se ovaj vikend održava u Varaždinu gdje je barem što se našeg kluba tiče, naglasak na mlađim kategorijama.

Za trkače je danas zaista bio problematičan vjetar koji je u prsa puhao u nekim skupinama čak do -5.1. Simbolično je to s obzirom na to da je početkom sezone na istom mjestu puhao slično snažan vjetar, ali u leđa što uvijek ide u prilog rezultatima. Ipak, dobrih rezultata nije nedostajalo ni u ovakvim uvjetima.

Limači i limačice

Anja Tvrtković se oporavila od prošlotjednog šoka u utrci na 60m kada je 'izvisila' u jednom konfuznom startu (nije se znalo je li krenula utrka). Ovdje se očigledno puno bolje snašla i sveukupno bila šestoplasirana s 9.73. Šteta da je u usporedbi s konkurenticama ispred nje trčala sa skoro dvostruko jačim vjetrom u prsa, ali negdje će se (kad bude i potrebnije) to i vratiti.

Samo je za jedan plasman bila slabija na skoku u dalj gdje je skočila 3.94. Nikad bliže četiri metara nego sad, a sigurni smo kako ju taj skoko (i više njih) čeka iduće sezone.

Očekivano je Marko Orešković bio najbrži u utrci na 60m istrčavši 8.79, a blizu je bio s njim kao drugoplasirani Lovro Fulgosi u vremenu 8.79. Na 11. mjestu je Jan Dragojević čije vrijeme je bilo 9.71. Skok u dalj donio je malo drugačiji poredak, Lovro je skočio 4.44 (2. mjesto), a Marko sa samo dva centimetra slabijim rezultatom zauzima 3. mjesto. Nove medalje za ovaj dvojac. Janovih 3.89 vrijedilo je sveukupno 12. mjesta. 

Ivan Vukančić i Mateo Jurišić natjecali su se na 200m, Ivanu je pripalo 2. mjesto, a Mateu pozicija tik do njega, sveukupno je bio trećeplasirani odnosno brončani. Vremenski su blizu, 30.93 i 31.02. Uz to, Ivan je skakao u dalj gdje je skoro skočio preko 4 metra (3.97) i zauzeo 8. mjesto. 

Neporažena 4x60m štafeta limača nastavila je svoj niz nepobjedivosti te s 35.25 ponovno uvjerljivo slavila naspram ostalih štafeta! Istrčano vrijeme zaista je prebrzo za ostale... Zasluge idu Lovri, Ivanu, Mateu i Marku.

Mlađi kadeti i mlađe kadetkinje

Na 60m na 6. mjesto se pozicionirala Jana Harapin s 8.83 kojoj je ovo danas bila i jedina disciplina na programu. Brža od isteka 9 sekundi uspjela je biti Hana Ostojić, 8.96 vrijedilo je 8. mjesta. Tu je na 21. mjestu Marta Ivkić s 9.80 koji nije njezin najbrži rezultat, ali budite uvjereni i najboljim sprinterima na svijetu ne bi bilo ugodno trčati s gore spomenutim vjetrom od -5.1 u prsa. 

Hanu smo još pratili na 300m gdje je ostvarila dobar rezultat s 46.72 i istim plasmanom kao na 60m - 8. mjestu. 

Antonio Frančić ostao je na korak do medalje na 60m s 8.48, ali ona mu zato nije pobjegla na 300m gdje je s 45.40 zaslužio brončano odličje! Luka Dubajić je bio nešto sporiji, ali plasmanom nije daleko. U cilj je ušao s 46.17, a sveukupno je bio petoplasirani. Trčali su još Luka Grubišić (7. mjesto - 47.62) i Krešimir Hartl (13. mjesto - 52.00).

Pritom se Krešo okušao u skakanju u dalj, disciplini gdje ga rjeđe imamo priliku gledati. Danas je najdalje skočio do 3.64 i zauzeo 10. mjesto. 

Štafeti 4x100m je nedostajalo malo do medalje, ovako su bili četvrtoplasirani. Krešimir, dva Luke i Antonio su zajedno istrčali 55.77. 

Sveukupno su limači, limačice, mlađi kadeti i mlađe kadetkinje osvojili 2 zlatne, 3 srebrne i 3 brončane medalje na čemu im čestitamo kao i na cijeloj ovoj sezoni! 

  • Natjecanje: Hrvatska atletska liga sjever - Pojedinačno prvenstvo, mlađe kategorije
  • Mjesto: Varaždin
  • Datum: 11.10.2014.
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook