Domaća natjecanja

Opravdali očekivanja, i više od toga: Ferina, Penezić i štafete 4x400m do mlađejuniorskih naslova dvoranskih prvaka! (VIDEO)

Ženska štafeta, Jan i muška štafeta Foto: AK Agram Ženska štafeta, Jan i muška štafeta

Na papiru ponekad stvari izgledaju lakše nego što je potrebno za realizaciju u stvarnosti.

Tako se to može reći za nekolicinu naših članova i članica koji su briljirali na U18 dvoranskom prvenstvu Hrvatske. Natjecanje koje se proteklih godina održavalo u nešto kasnijem terminu sada se našlo u nešto ranijem, ali to nije utjecalo na rezultate, dapače.

Suvereni Ferina ponovno prvak

Jan Ferina došao je na ovo natjecanje obraniti svoj prošlogodišnji naslov i uspio u istome bacivši hitac od 16.45 u 4. seriji što je očekivano i njegov novi osobni dvoranski rekord.

Konačno više nije u kadetskom stažu tako da ga sada možemo očekivati i na juniorskoj kugli teškoj 6kg, a ovdje se bacalo 5kg.

Uspješan početak sezone, a isto se može reći i za Duju Dodiga koji je prebacio dva puta 14 metara, jednom točno, a u zadnjoj seriji još malo dalje, 14.18. Time je zaslužio brončano odličje.

Kod mlađih juniorki Filipa Barun je bacila 10.28 čime je zauzela 9. mjesto. 

Penezić nova prvakinja u još jednoj brzoj utrci

Još teži zadatak na 60m imala je Vita Penezić koja je još jednom pokazala da rezultat 7.48 od prošlog vikenda nije bio slučajan. A konkurencija je bila još bolja, uz ionako odličnu Wild iz Slavonije-Žito (podsjetimo, trenutna razlika najboljih rezultata je samo jednu stotinku), nakon što je propustila mlađeseniorsko, Lara Jurčić nije propustila priliku za nastupom na mlađejuniorsko.

Zanimljivo je da Vita do sada nije imala pojedinačni naslov na baš ovom (uzrasnom) natjecanju, ali i to se sada promijenilo.

Kvalifikacije su sada bile lakše (i sporije) za sve, Vita je imala drugi rezultat sa 7.70, a Lara treći istrčavši 7.74.

Finale je po običaju bila druga priča, počevši od intenziteta i brzine, a tu je Vita bila najbrža s 7.50 i tako stigla do drugog ovosezonskog zlata. Očito prefiks 'mlađe' odgovara, nakon seniorskog, dobili smo i juniorsku medalju.

Lara je u prvoj ovosezonskoj utrci isto bila odlična i izjednačila svoj osobni rekord istrčavši 7.66 i tako svakako imamo najavu za idući vikend da se proba još brže. Osim rezultata, nije ostala ni bez medalje, ovaj puta je brončanog sjaja. Svakako se po pitanju nje dodatno veselimo 2. mjesecu kada ju očekuje i nekoliko utrka na 200m...

Dva zlata na 4x400m, dva srebra na 400m

Kod muškaraca smo imali dva u kvalifikacijama, Tin Pavlović je istrčao 7.63 za sveukupno 17. mjesto, a njegov imenjak, Malec, osvaja 19. mjesto s istrčanih 7.71. U konačnici je najbrži bio Kišak iz Slobode Varaždin s još jednom utrkom ispod 7 sekundi.

Kod produženog sprinta stigli smo do dva srebra. Kod mlađih juniora je to bio Dominik Jezernik s istrčanih 53.11. Uz njega je još trčao Tin Babić, završio je utrku s 1:01,81. Najbrži je bio Delonga iz Hajduka kao jedini ispod 50 sekundi.

Zato je znatno napetije bilo kod mlađih juniorki na 400m, a tu je na kraju Laura Matko stigla do srebra u utrci bržoj od 58 sekundi. Pala je kroz cilj s 57.98 što joj je ujedno i najbolji dvoranski rezultat karijere! Kapac iz Dinama je bila brža za 2 stotinke, a bila je to svakako zanimljiva utrka i veselimo se nekim budućim nadmetanjima.

Zato smo na krilima naših doprvaka bili savršeni i uvjerljivi u štafetama 4x400m!

Prvo su nam to demonstrirale cure koje su napravile dodatni iskorak naspram prošle sezone i pobijedile su istrčavši 3:57,30, ujedno i jedina štafeta brža od 4 minute!

Zlatne su bile Vita Penezić, Lara Jurčić, Tia Grljač-Klanjčić i upravo par redova iznad spomenuta Laura Matko. Od prvog metra smo preuzeli vodstvo koje je do samog kraja samo dodatno poraslo. Nije tako daleko više ni mlađejuniorski rekord...

Osim njih, imali smo Agram II (Lorena Gabrić, Reska Milinković, Ita Erceg i Marika Tomić),  istrčale su 4:15,39 za sveukupno 7. mjesto.

Kod mlađih juniora je bilo manje štafeta, što nije bio naš slučaj s obzirom na ponovno nastup dvije njih.

Matej Perić, Bartol Belošević, Tin Malec i Dominik Jezernik su zajedničkim snagama istrčali 3:34,44 za pobjedu i obranu naslova najboljih! Utrka je bila slična kao i kod cura, malo je u prvoj izmjeni bilo napetije, ali jednom kad smo se probili na čelo, ispustili ga nismo, kako u našoj skupini, tako sveukupno.

Za Agram II su trčali Matija Domjanić, Tin Pavlović, Lovro Prka i Ian Gulić, oni su istrčali 3:57,12 za 5. mjesto.

Čestitamo našim mlađim juniorkama i mlađim juniorima na ostvarenim postignućima na ovom natjecanju radi kojih smo ga ponovno završili kao najuspješniji klub, još jedna sjajna generacija!

  • Natjecanje: Dvoransko prvenstvo Hrvatske za mlađe juniore i juniorke
  • Mjesto: Zagreb
  • Datum: 21.1.2023.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook