Domaća natjecanja

Održano prvo KRAŠ Kids Athletics prvenstvo Hrvatske

Premijerni trofeji za naše najmlađe atletičare i atletičarke Foto: AK Agram Premijerni trofeji za naše najmlađe atletičare i atletičarke

Danas se u dvorani pri Kineziološkom fakultetu u Zagrebu održalo prvo izdanje inačice koje Svjetska atletska federacija promovira i zamišlja kao dječje atletsko natjecanje.

Bez neke posebne želje za ulaženjem u njihov sustav (koji je ipak u nekim točkama sam po sebi kontradiktoran), Hrvatski atletski savez nastavio je svoju politiku praćenja trendova i promoviranja stvari koje bi se mogle u budućnosti dodatno razviti. Prepoznao je to i Zagrebački atletski savez koji je preuzeo organizaciju spomenutog natjecanja, a priključio se i Kraš kao sponzor sa simboličnim poklonima na kraju natjecanja.

"Kids Athletics" bez neke posebne filozofije i objašnjavanja zapravo je sustav univerzalne sportske škole (naravno, s potrebnim naglaskom na naš sport) 'zamaskiran' u atletsko ekipno natjecanje. Za svoje prvo izdanje u nas održan je kao natjecanje za dobnu kategoriju limača i mlađih (2006. do 2009. godišta).

U sklopu njega održao se niz disciplina kao što su formula 1 (radi se o poligonu), skok u dalj s doskokom u više zona, žabe (svaki član ekipe skače što dalje može i zatim nastavlja idući), koplje (modificirana verzija vortexa), prepone 40m, sprint 40m, bacanje medicinke s koljena te neprekidno trčanje 3 minute (izdržljivost).

Nikad nije bilo sporno da smo i mi kao klub poticali nove stvari na ovim prostorima, tako da smo i mi pozdravili ovaj projekt uključivši se sa jednom ekipom koju su sačinjavali: Vita Penezić, Lara Jurčić, Tonka Kovačić, Marija Piškor, Olja Galić, Magdalena Širić, Eva Matak, Karlo Viljac i Tin Pavlović.

Spomenuli smo na početku članka kako se na kraju natjecanje ipak održalo u dvorani. Nije bilo predviđeno tako (vremenski uvjeti ipak su odigrali svoje), ali svakako je tu prednost svih tih disciplina što se mogu održati u zatvorenom prostoru, čemu smo danas svjedočili. 

U svojoj ideji natjecanje nije nužno fokusirano na medalje i plasmane, ali ipak je ovo bilo prvenstvo Hrvatske i samim time je lijepo da su se uz diplome podijelili i trofeji uz medalje, a veseli nas kako je naša ekipa sveukupno bila drugoplasirana!

Dobra atmosfera, opuštenost i dobra zabava svakako su bile prisutne na ovom natjecanju i vjerujemo kako su naši članovi i članice uživali na ovom ponešto drugačijem i "neklasičnom" atletskom natjecanju. Sveukupno je nastupilo 5 klubova uz 6 ekipa.

Čestitke svima koji su bili dio današnje manifestacije!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook