Domaća natjecanja

Nikad uvjerljiviji i moćniji: Fantastičnim Agramerima i Agramerkama 4. uzastopni naslov pobjednika juniorskog Kupa Hrvatske!

Jednostavno najbolji Foto: AK Agram Jednostavno najbolji

Usred Splita smo podigli sva tri trofeja - ženski, muški i onaj sveukupni! Učinili smo to zaista sa stilom, u sveukupnom poretku osvojili smo nevjerojatnih i gotovo nestvarnih 950 bodova i time daleko premašili prošlogodišnji (naš) rekord od 868 bodova!

Od toga su naši juniori osvojili čak 532 boda što je do sad neviđeno u povijesti ovog natjecanja! Prijašnji rekord su držali upravo ovosezonski domaćini natjecanja, juniori ASK-a, a on je iznosio 446,5 bodova. Naglasak na riječ "iznosio", novi rekorderi su naši juniori koji su ujedno i prva generacija kojoj je uspjela 'probiti' magičnu granicu od 500 bodova (mislimo za obje kategorije), u povijesti natjecanja.

Zanimljivo, najbliže tom veličanstvenom dosegu bile su upravo naše juniorke prošle godine kada su osvojile 487 bodova. Ni ove godine nisu razočarale, osvojile su 418 bodova! Dovoljno je za reći kako drugoplasirana ekipa za pobjedu ne bi pomogao ni dvostruko veći broj bodova.

Nastavimo li pisati u tim kalkulacijama ne zaboravljamo ni na činjenicu kako u sveukupnom poretku drugoplasiranom i trećeplasiranom čak ni zajednički zbroj bodova ne bi donio pobjedu.

Ove usporedbe su tu kako bi vam dodatno dočarali uvjerljivost ove premoćne pobjede. Naravno, za sve to zaslužni su naši treneri te atletičari i atletičarke koji su zajedničkim snagama sudjelovali u kreiranju novog uspjeha.

Juriša napravila iskorak, bacači povećavali prednost 

Odmah na početku prvog dana smo pokazali u kojem smjeru će ići ovo natjecanje. Na motki je Lara Juriša skočila osobni rekord – 3.30! Osim napretka u rezultatu, ostvaren je visok plasman, 2. mjesto vrijedno 11 bodova!

Drugi dan je ponudio još više njezinih nastupa, na visu je skočila 155cm (8. mjesto), a na dalju je konačno i po prvi puta (na otvorenom) skočila preko 5 metara - 5.08, njezin novi osobni, vrijedilo je 10. mjesta.

Na kugli je Demir Kolarević osvojio 2. mjesto bacivši ju najdalje do 17.78. Ostaje maleni žal za zagrijavanjem gdje je bio još inspiraniji, al nema straha, doći će i ti hici preko 18 metara, Demir je već svoju kvalitetu ispunivši normu dokazao.

U osvajanju novih bodova pridružili su mu se Arijan Islami na 4. mjestu (12.99), Karlo Petković na 6. Mjestu (12.42), Fran Hojsak  na 9. mjestu s 12.07 i Nikola Hrelec 10. mjestu s  11.99. Sveukupno je to velikih 34 osvojenih bodova!

Drugi dan na bacanju diska im se pridružio i Nikola Hrelec. Upravo je on bio najbolji od naših na kladivu, prebacio je 40 metara i s novim osobnim rekordom od 41.63 zauzeo 4. mjesto. Zatim iza njega slijedi Demir s hicem od 38.21, a Franu, Arijanu i Karlu pripale su 7., 8. i 9. pozicija zahvaljujući rezultatima od 24.78, 23.90 i 20.08. Na kladivu se osvojilo 32 boda.

Na disku je očekivano najbolji bio Demir koji je s najdaljim hicem od 51.35 zauzeo 2. mjesto, manja je to duljina naspram onog hica na našem Mitingu otvorenja sezone, ali danas nije bilo potrebe za nekim većim naprezanjem. Arijan je četvrtoplasirani s 43.95 što je njegov novi osobni rekord s diskom ove težine (1.75kg, podsjećamo), ali naravno kako i on u ostatku sezone može još bolje baciti. Nikolinih 36.18 vrijedilo je 6. mjesta, a odmah iza nje smjestio se Fran s 35.64. Bacanje diska bilo je još produktivnije naspram kladiva, osvojen je još jedan bod više.

Na koplju su bacali Karlo, Fran i "uljez" među ovim spomenutim bacačima - svestrani David Lavrenčak koji je na ovom natjecanju osim bacanja nastupao i u trkačkim te skakačkoj disciplini. Najbolji je bio Karlo s hicem od 52.40 i osvojenim 4. mjestom. Fran je odmah iza njega kao petoplasirani s 50.74, a bez bodova nije ostao ni devetoplasirani David s najboljim hicem od 34.40. Zajedno su osvojili 21 bod.

'Leteći' Pravdica preskočio normu za Eugene, Zuanović nikad bolji na visu i troskoku

Dalj je donio novo fenomenalno izdanje Filipa Pravdice koji je današnjim nastupom pokazao kako dvoranska sezona nije bila slučajnost već plod jednog vrlo predanog i kontinuiranog rada. U drugoj seriji je najavio da i dalje može letjeti daleko! Skočio je 7.45, u ostalim skokovima prestupao i onda konačno u posljednjoj seriji našao skok koji je već tražio zimus – skočio je 7.58 i tako premašio normu za Svjetsko juniorsko prvenstvo (7.55)!

Stvari izgledaju još bolje kad znate da je tu još ostalo prostora za još bolje skokove i daljine. Naravno, njegova današnja pobjeda s ova dva skoka je bila neupitna i tako je uz sve navedeno još i našem klubu osigurao novih 12 bodova.

Nije bio jedni, Bruno Jednačak još jednom je pokazao da u bilo kojem trenutku i uvjetima može skakati preko 6 metara (i puno dalje od toga). Danas je najdalje izmjereno 6.45 i time je osvojio  4. mjesto (9 bodova). Šestoplasirani je bio drugi Bruno, ali Penezić, danas je najdalje skočio u prvoj seriji, 6.28 vrijedilo je 6. mjesta i 7 bodova. Nizu skakača pridružio se i povratnik Ivan Sindičić, s 5.74 danas se osvojilo 12. mjesto i bod.

Paralelno je Ivan nastupao i na skoku u vis gdje je skočivši 165cm osvojio 10. mjesto i 3 nova boda. Pet centimetara bolji je bio Hrvoje Čukman kao sedmoplasirani (6 bodova). Ante Zuanović je postavio svoj novi osobni rekord preskočivši  183cm i osim vrlo dobrog rezultata ostvario je barem jednako dobar plasman, pripalo mu je 4. mjesto i osvojenih 9 bodova.

Zatim slijedi trećeplasirani Paolo Lazarić s 192cm. Danas je to bio nešto slabiji dan za njega koji se svakom događa, ali i ovako je osvojio 10 bodova. Ovaj puta je od njega bolji bio Dominik Grdanjski sa skokom od točno 2 metra i njime je osvojio 2. mjesto tj. 11 bodova.

Troskok je ponudio veliku količinu bodova (37) za nas, a za to su bili zaslužni Bruno, Ante, David i Ivan. Potonji je uspješno skočio 12.02 i time osvojio 7. mjesto. Zatim slijedi petoplasirani David s najdaljim skokom 12.75 i ujedno novim osobnim rekordom.

U tom stilu je nastavio danas drugoplasirani Ante koji je iz serije u seriju skakao sve dalje i dalje da bi na kraju natjecanje završio s 13.67 što je značajno poboljšanje naspram prijašnjeg osobnog rekorda 13.28! Vrijedi istaknuti kako nema previše iskustva u ovoj disciplini i tim više imponira njegovo sve bolje i bolje skakanje iz nastupa u nastup. Dva osobna u dva dana, samo neka tako nastavi.

I dolazimo do pobjednika Brune koji je s današnjih nekoliko skokova podsjetio na 'stare dane'. Danas je najdalje skočio 13.75, ali u nekim od idućih natjecanja ima tu prostora i za novi skok preko 14 metara.

Dora Filipović s tri pojedinačne pobjede u dva dana

Prva trkačka disciplina ovog dvodnevnog natjecanja bila je 100m prepone. Katarina Ivšac je pokazala kako se to radi i s 15.92 ciljem prošla kao drugoplasirana (11 bodova), a osvajanju bodova priključila se Ema Glas kao sveukupno 9.  s rezultatom 19.23 čime su osvojena dodatna  4 boda. Nije to bilo sve od Eme, na visu je preskočila 155cm i time zauzela 7. mjesto uz osvojenih 6 bodova. Bez bodova nije ostala ni Karla Kovačić na 11. mjestu, plasman vrijedan 2 boda.

Na istoj dionici bez prepona iskazala se Dora Filipović koja se definitivno nalazi u odličnoj formi i u ovim trenucima dominira na juniorskoj sceni. Danas je pobijedila s novim osobnim rekordom 12.28, a još impresivnije je to što je vjetar puhao u prsa (-0.9).

Ovime je osvojila 12 bodova što našim drugim djevojkama nije pošlo za rukama i nogama, ali zato jest u nekim drugim disciplinama. Karla Puljko je istrčala 13.42 (17. mjesto), a Ana Marija Kisegi 13.55 (20. mjesto).

Upravo je Ana Marija kasnije na 400m 'uhvatila' jedan bod s vremenom 1:02,24. Još brže bile su petoplasirane i šestoplasirane Katarina (1:00,09) i Marija Hartl (1:00,46), a drugu pojedinačnu pobjedu u prvom danu ponovno je 'odnijela' Dora u utrci gdje nije išla maksimalnim angažmanom, bitna je bila pobijediti,. Eto, toliko je kvalitetna da već sada neke utrke može odraditi 'samo' na pobjedu. Vrijeme pobjednice je 57.15.

Definitivno bogat atletski vikend imala je Katarina koja je osim 'normalnih' 400m trčala i 400m s preponama gdje je stigla do 2. mjesta i 11 bodova s 1:04,53. Po običaju je krenula borbeno i agresivno, ali izostalo je nešto više brzine u završnici utrke. No nije bilo previše vremena za razmišljanjem, otprilike tridesetak minuta kasnije čekala ju je utrka na 200m gdje je na kraju zauzela 13. mjesto. Zamalo je i u ovoj disciplini osvojila bod ili više njih, ali ipak je trebalo biti brži od 27.21. 

No treba odati priznanje Katarini koja u ova dva dana nastupila u čak šest disciplina (četiri pojedinačno i dvije štafetno) i bespredmetno dala sve od sebe u želji da osvoji što više bodova za svoju ekipu. Zato je na kraju i zasluženo preuzela trofej za pobjedu u ženskoj konkurenciji.

Nismo ostali bez bodova na 200m, ponovno se za to kao i na 100m pobrinula Dora osvojivši najveći broj bodova s novom, trećom pobjedom u ova dva dana! Učinila je to zaista sa stilom, kako i priliči najboljima, popravila je osobni za 70 sekundi, u cilj je ušla s vremenom 25.13!

Ovdje je uz Doru i Katarinu nastupala Karla koja je nakon 100m uspješno i trčala dvostruko dužu utrku. Ušla je u cilj s vremenom 27.53. Inače, radi se o osobi rođenoj tek 2000. godine, odnosno ovo joj je prva kadetska godina. Jedno je sigurno, ovakva natjecanja odlična su za stjecanje iskustva kojeg nikad dosta.

Tehničke discipline kod juniorki nisu zaostaje za trkačkim

Debi na troskoku imala je Lara Jednačak i s najdalje skočenih 10.47 zauzela 10. mjesto čime je osvojila nova tri boda. Kao što je rečeno, prvi puta je nastupala u ovoj disciplini i vrlo dobro se snašla. Bod manje uzela je na skoku u dalj skočivši 4.94 s vjetrom u prsa (-1.6).

Bacanja su nam definitivno bila snažna za ovo natjecanje, a to se potvrdilo i na ženskom disku. Valentini Slobodić je s hicem od 37.28 pripalo 2. mjesto i 11 bodova. Šteta da nije bila na razini najboljih ostvarenja, ovdje bi to bilo dovoljno za pobjedu. No, ostaju druga natjecanja kao prilika za još bolje pokušaje.

Od 6. do 8. mjesta poredale su se Ana Marija Bonić s 33.45, Barbara Geld s 33.43 te Laura Štefanac s 31.64. Ne zaboravljamo Antonelu Popko na 11. mjestu s 24.53.

Koplje je donijelo nešto drugačiji poredak, Laura je bila najbolja od naših i to s osvojenim 2. mjestom zahvaljujući hicu od 37.54. Ani Mariji pripada 6. mjesto (27.36) i Barbari 9. mjesto (15.82).

S druge strane, na kugli (4kg) je najbolja bila Ana Marija kao trećeplasirana bacačica s najdalje izmjerenim hicem od 11.31 i time je osvojila 10 bodova. Barbara je s današnjim rezultatom 10.52 zauzela 7. mjesto, Laura s 10.31 9. mjesto, a odmah iza nje su Valentina i Antonela s 10.28 i 10.03 odnosno 10. i 11. mjestom.

U bacanju kladiva teškog 4kg najbolja je bila šestoplasirana Barbara s bačenih 36.78 (prvi puta s ovako teškim kladivom), zatim slijedi osmoplasirana Antonela (28.08), devetoplasirana Valentina (28.06), desetoplasirana Ana Marija (22.28), a Lauri je ovdje pripalo 12. mjesto s 15.38. Sveukupno su cure ovdje osvojile 20 bodova.

Kovačić nikad brži na 400m, Penezić predvodio naše sprintere

Muška stotka je donijela vrlo dobar nastup Brune Penezića koji je bio još bolji ovdje nego ranije na skoku u dalj. Istrčao je svoj novi osobni rekord (11.41). Prijašnji je popravio za 14 stotinki! Donijelo mu je to 4. mjesto i novih 9 bodova. Odmah iza njega se pozicionirao Zvonimir Topić s istrčanih 11.48 što je već brže naspram nekih prošlih nastupa i budi optimizam uoči novih natjecanja u sezoni pred nama.

David Lavrenčak je nakon koplja bodove osvojio i na stotki s 11.92 i 9. mjestom dok je pet stotinki sporiji Edin Mešić zauzeo 12. mjesto i osvojio 1 bod.

Slično je bilo i na 200m, Bruno je ponovno bio naš najbrži trkač, u cilj je ušao s vremenom 23.05 i tako zauzeo 3. mjesto! Zanimljivo, bila mu je ovo tek druga utrka u životu na ovoj dionici, a prošli puta ju je trčao sada već davne 2012. godine kao mlađi kadet.

Tada je vrijeme bilo 25.96, ali Bruno je od tada zaista bitno napredovao i postao još kvalitetniji. Novi osobni rekord bio je više nego logičan slijed događanja. Inače, radi se o još uvijek kadetu koji se kao što i sami možete pročitati bez ikakvih problema nosi s najboljima u starijoj, juniorskoj konkurenciji.

Zvonimir je bio šestoplasirani s utrkom brzom 23.50, a iza njega slijedi sedmoplasirani Fran Topol (isto nakon poprilično dugo vremena nastupao u ovoj disciplini) s 23.88, a krug zatvara osmoplasirani Edin s 24.06. Bod je osvojio David koji je sigurno mogao više, ali u tome ga je spriječila ozljeda, ovako je u cilj ušao s 24.53.

Na 400m gledamo sve boljeg i boljeg Matea Kovačića, danas je pobijedio s 48.40, svojim novim najbržim vremenom ikad! Mateo se diže i približava toj zahtjevnoj normi od 47.70 (SP za juniore i juniorke), nadamo se da će sad samo ovako nastaviti.

Izgledao je vrlo dobro, ali opet je ostao dojam kako ima tu prostora za utrku ispod 48 sekundi. To sad više nije tako daleko kao nekad. Osim dobrih 400m idući dan je na 800m od prvog do zadnjeg metra vodio i pobijedio s rezultatom 1:57,85. Dvije pojedinačne pobjede za njega, kasnije se tu i pridodala jedna štafetna.

Hrvoje Čukman je imao ponešto problema s bolešću u pripremi za ovo natjecanje što je zasigurno u konačnici utjecalo na rezultate, pogotovo u ovoj disciplini. Istrčao je 50.41 i time sveukupno zauzeo 4. mjesto i osvojio novih 9 bodova (uz one prijašnje sa skoka u vis).Osmoplasirani je bio Fran Topol s vremenom 51.42 i rezultatom sezone, ponovno je bod osvojio Edin Mešić s 53.39 dok je blizu bio Antonio Kovačić s 53.51 i 13. mjestom. Rijetko se događa, ali nije nemoguće, isto se dogodilo i na 800m, u cilj je ušao s 2:06,95 te tako ponovio plasman.

Zato je Hrvoje najbolji nakon skoka u vis i 400m bio na 400m prepone. Drugi puta u životu je trčao ovu disciplinu i strahovito se popravio naspram prvog nastupa s obzirom na to da je popravio osobni rekord za četiri sekunde! U cilj je ušao s vremenom 56.38 što je danas vrijedilo 2. mjesta. No nastavi li Hrvoje napredovati u ovom ritmu, nema sumnje kako nas očekuju još brži rezultati.

Dvostruka pobjeda za Petters

Interesantno je bilo za vidjeti Anamariju Petters na 1500m, bio je to jedan taktički odličan potez s postavljanjem nje u ovu disciplinu jer je  pobijedila u toj utrci istrčavši 4:55,11 u zanimljivoj završnici u kojoj je presudio finiš gdje je bila brža od svoje konkurentice.

Trećeplasirana je bila Katarina Vukančić, ponovno je trčala ispod 5 minuta tj. 4:59,04. Vrlo dobra ostvarenja za kadetkinju koja je u ovom tjednu dva puta istrčala istu dionicu brže od spomenute granice. U tom ritmu treba i nastaviti. Uz njih je nastupala naša novopečena hodačica – Josipa Livaković, 5:21,60 najbrži je njezin rezultat ove sezone i njime je zauzela 6. mjesto. Sveukupno smo u ovoj disciplini osvojili novu veliku bodovno zalihu od 29 bodova.

Prvi puta je Katarina nastupala na 3000m i u svom prvom nastupu osvojila 4. mjesto i 9 bodova s vremenom 10:48,13. Plasman s 1500m ponovila je Josipa istrčavši spomenutu dionicu za 11:32,50, a osvajanju bodova pridružila se i Karla Demir s 13:43,41, vremenom vrijednim 8. mjesta i 5 bodova. Dan ranije nastupala je na 5000m.

Kad već spominjemo tu disciplinu, na 5000m kod juniorki zaista se trčalo oprezno, ali i u takvoj utrci ponovno smo zajedno osvojili puno bodova (31). Najbrža od naših bila je trećeplasirana Sonja Škevin koja je spomenutu dionicu istrčala za 21:49,88. Nakon nje slijedi naš trio od 5. do 7. mjesta – Karla, Paula Tumir i Antea Cikojević. Karla je u cilj ušla s 24:33,63, Paula 25:59,44 i Antea u vremenu  26:10,03. Ujedno je ovo i najduža disciplina ovog natjecanja kod juniorki i lijepo je za vidjeti kako smo u njoj osvojili čak 36 bodova!

Na 800m je drugu pobjedu u dva dana potvrdila Anamarija koja je trčala jednu solo utrku u kojoj njezina pozicija i plasman u nijednom trenutku nisu bili upitni. Iza nje su bile tri natjecateljice među kojima naša Marija Hartl koja je iskusno odvela 'vodu na svoj mlin' i sjajnim finišem u posljednjih 100m stigla u cilj kao drugoplasirana! Njezino vrijeme je 2:23,63.

Prvi dan je Marija trčala 400m (spomenuli smo već ranije rezultat i plasman), a isto tako je bilo kod Ane Marije Kisegi koja se također osim na 400m okušala i na 800m gdje je s vremenom 2:32,35 stigla do 8. mjesta.

Niz osobnih rekorda na srednjim i dugim prugama uz pobjedu Josipovića

Zlatko Kožuhar, Nikola Klarić, Sven Cepuš i Filip Svalina bili su naš četverac na 1500m koji se također naosvajao bodova. Najbrži je bio Zlatko kao četvrtoplasirani s vremenom  4:18,20, a odmah iza njega slijede Nikola i Sven kao petoplasirani odnosno šestoplasirani s vremenima 4:22,09 i 4:22,43. Nakon njih slijedi osmoplasirani Filip sa svojih 4:25,53.

Sven je idući dan trčao 800m, bio je desetoplasirani s 2:04,10 i osvojio je 3 boda. Zlatko i Nikola su trčali duplo duže naspram prvog dana, disciplinu 3000m. Obojica su bili brži nego ikad, Zlatko je u cilj ušao s 9:29,58 (3. mjesto), a Nikola s 9:38,36 (5. mjesto) što su njihova značajna poboljšanja prijašnjih osobnih rekorda i velik korak naprijed. Između njih se na 4. mjestu 'ugurao' Julijan Kralj također s osobnim rekordom od 9:33,41. Dan prije gledali smo ga na 5000m gdje nije jedini nastupao.

Lijepi rezultati za naše mlade trkače kojim su ponovno prikazali djelić potencijala kojeg posjeduju. 

U muškoj utrci 5000m onima koji su osvajali puno bodova priključio se drugoplasirani Jure Josipović s vremenom 16:52,70. Zatim je 4. Vedran Muhar s utrkom brzom 17:05,70., Julijan 6. s 17:28,88, Danijel Zečević 8. s boljim rezultatom naspram prošle utrke – 19:22,24.

Našem pozivu u 'žetvi' bodova uvijek se vrlo rado odazove Anton Strmečki-Stakor koji je u tom stilu nastavio i danas s utrkom od 21:10,32, dovoljnom za 9. Mjestom.

Zato je Jure na 3000m zapreke pokazao da nije zaboravio pobjeđivati, jednom rutinskom utrkom i vremenom od 10:26,09 stigao je više nego uvjerljivo ispred ostalih u cilj! Drago nam je kako je idući natjecatelj bio upravo naš Filip koji je tako osvojio puno više bodova naspram prvog dana i 1500m. Ostvario je vrijeme od 10:50,13.

Vedran je s istrčanih 10:58,61 nakon 4. mjesta na 5000m ovdje osvojio 3. mjesto, a osvajanju bodova ponovno su se pridružili Anton (6. mjesto - 11:44,49) i Danijel (7. mjesto - 11:47,57).

Svestrane Rakić i Anđelović uz rutinirane hodačice i hodače

3000m zapreke donijele su nam debitantske nastupe Nike Rakić i Josipe Anđelović koje su se za početnice u ovoj disciplini vrlo dobro snašle osvojivši  3. odnosno 5. mjesto. Nika se u samom startu utrke već lagano izdvojila ispred drugih i čuvala svoju prednost te tako na kraju utrku završila za 13:41,00. Josipa je bila nešto opreznija, a na kraju je publiku počastila i jednim lijepim finišem u posljednjih stotinjak metara. Semafor je pokazao 16:17,85 i time je zauzela 5. mjesto.

Ista dionica ih je čekala i drugi dan, s jednom "sitnom" razlikom, a to je da se hoda, a ne trči. Nika je ciljem prošla u vremenu 26:06,81 i zauzela 7. mjesto, a Josipa je već nešto ranije ušla u cilj kao šestoplasirana s 24:27,69. Osim pojedinačnih nastupa, vrijedi istaknuti kako je Nika nastupala i u štafetama, također jedna od onih koja je sudjelovala u osvajanju zaista puno bodova.

Očekivano su se ispred njih našle iskusnije Josipa Čičak, Antonela Golobić i Ivana Renić. Josipa je osvojila 5. mjesto s 21:11,36, Antonela 2. mjesto s 17:26,10 i pobjednica je Ivana s 17:20,89. Ivana i Antonela tako su zaključile jedan hodački vikend (dan ranije nastupale u Tatabanyi, gradiću kod Budimpešte), a mi definitivno možemo biti ponosni na naše hodačice koje su nam donijele najviše bodova u ovoj disciplini, njih čak 44!

Hodača je bilo nešto manje, ali njihov doprinos nije ništa manje bitan. Mateo Ćosić i Matej Anđelić osvojili su 2. odnosno 3. mjesto s rutinski odrađenim utrkama s konačnim vremenima od 18:06,83 i 18:06,99. Tako se (očito) mora nastupati u Hrvatskoj, barem što se hodanja tiče.

Štafete dodatno povećale prednost

Natjecanje prvog i drugog dana kako satnica i nalaže, zaključeno je štafetama.

Kod juniora na 4x100m nam je pripalo 2. i 4. mjesto. Agram I je u sastavu Bruno Penezić, Mateo Kovačić, Fran Topol i Zvonimir Topić zajedno istrčao 43.30 dok su Filip Pravdica, Hrvoje Čukman, David Lavrenčak i Edin Mešić za Agram II istrčali disciplinu u vremenu 44.64. Kad sve zbroji, 'okruglih' 20 bodova u ovoj disciplini. 

Agram I štafeta kod juniorki (Karla Puljko, Ana Marija Kisegi, Katarina Ivšac i Dora Filipović) bila je jednako uspješna. Djevojke su istrčale 49.71 i tako stigle do 2. mjesta dok su Agram II (Nika Rakić, Marija Hartl, Lara Jednačak i Ema Glas) sveukupno bile 6. u vremenu 53.02.

Zato smo još uspješniji bili na onim dužim, 4x400m štafetama.

Pobjednička štafeta bila je upravo naša, uvjerljivo su slavili i točku na 'i' ovog natjecanja stavili Fran Topol, Mateo Kovačić, Edin Mešić i Hrvoje Čukman s vremenom 3:24,16! Agram II također je bolji nego na 4x100m, Bruni Peneziću, Filipu Orloviću, Zvonimru Topiću i Antoniju Kovačiću pripalo je 3. mjesto s vremenom 3:35,66!

Naše juniorke su se ugledale na juniore i polučile sličan uspjeh! Agram I je bio također vrlo uvjerljiv, brz, precizan i neuhvatljiv za ostale konkurentice, a takvu utrku gledali smo zahvaljujući Karli Puljko, Katarini Ivšac, Mariji Hartl i Dori Filipović. Istrčale su 3:58,90, jedine danas 'ispod' 4 minute!

Agram II u sastavu Nika Rakić, Anamarija Petters, Ema Glas i Ana Marija Kisegi pripalo je 4. mjesto, a 4:10,11. Posebice je ovdje bitnu ulogu (očekivano) odigrala Anamarija koja je prilikom svoje izmjene napravila dobru prednost (govoreći za I. skupinu u kojoj su trčale).

Zasluženo slavlje je moglo započeti.

Za kraj recimo samo kako se uoči ove sezone provlačila jedna teza kako naš klub juniorski Kup Hrvatske može osvojiti samo kad se održava u Zagrebu ili eventualno Varaždinu. Naravno, na takve stvari se najbolje odgovara djelima, a mi smo svoje napravili.

Velike čestitke svim našim atletičarima, atletičarkama i trenerima, ponovno smo se predstavili kao pobjednički klub osvojivši 4. Kup Hrvatske uzastopno i malo tko objektivan može ostati ravnodušan na sve postignuto i osvojeno u ova dva dana. Svaka čast i bravo!

  • Natjecanje: Kup Hrvatske za juniore i juniorke
  • Mjesto: Split
  • Datum: 26.5.2014.
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook