Domaća natjecanja

Kadeti uvjerljivo i rekordno prema obrani ekipnog naslova prvaka Hrvatske

Zajednička fotografija Foto: AK Agram Zajednička fotografija

U Osijeku se održalo Ekipno prvenstvo Hrvatske za kadete i kadetkinje, natjecanje u kojem su Agrameri uvjerljivo pobijedili s rekordno osvojenim brojem bodova (68)! Agramerkama  je pripalo 7. mjesto s osvojenih 34,5 bodova.

Penezić vodio Agramere prema naslovu, sjajna tristotka Cepuša

Na  100m prepone kadeti su se borili s vjetrom u prsa (-1.7), a od naših je nastupao Gordan Beljić koji je s još bržom utrkom naspram one kvalifikacijske (danas 16.76) osvojio  4. mjesto i 5 bodova.

Nešto lakše bilo je sprinterima na 100m s vjetrom -0.7, ali to nije nimalo smetalo Brunu Penezića koji je manirom pravog rutinera uvjerljivo i lagano pobijedio s 11.55 (izjednačenje osobnog rekorda)! Čekale su ga još discipline skoka u dalj i 4x100m.

Na dalju je također bio uvjerljiv s najdaljim skokom iz četvrte serije od 6.21. Bruno je i dalje jedini kadet koji svaki put preskače 6 metara i još dalje. Spomenutim pobjedama Bruno je pojedinačno sakupio 16 bodova!

Sjajnu utrku istrčao je Sven Cepuš na 300m, bio je jedini trkač brži od 38 sekundi, točnije u cilj je ušao s novim osobnim rekordom od 37.94 i pobjedom koja vrijedi 8 bodova! Zaista uzbudljiva utrka u kojoj je presudila odlična Svenova završnica.

Kožuhar i Klarić na visini zadatka, dobro raspoloženi Bertina

Niz pobjeda nastavili su naši trkači na dužim prugama, prvo je Zlatko Kožuhar pobijedio na 800m s 2:08,44 dok je njegovim stopama nastavio i Nikola Klarić u najdužoj disciplini dana na 3000m!

Zlatko je suvereno poveo utrku i na takav način je priveo na kraju. Isto možemo napisati i za Nikolu koji se držao sa skupinom trkača do drugog kilometra, a u zadnjem kilometeru 'prelomio' i ubrzao ritam, utrke a to više ostatak konkurencije nije mogao pratiti. U cilj je ušao s 10:14,45.

Naravno, obojica su zajedno osvojili maksimalnih 16 bodova.

Na visu smo imali Luku Godu koji je zauzeo 8. mjesto preskočivši 155cm. Šteta, od 4. do 8. mjesta se najviše preskočilo 155cm, presudio je broj pokušaja. Ipak, Luka je novak u svijetu atletike i bitno je da mu današnji nastup posluži kao poticaj za iduće nastupe.

Dobar dan je iza Karla Bertine koji je dva puta osvojio 2. mjesto s novim najboljim ostvarenjima u bacanju koplja i kugle! Koplje je sletjelo na 46.79, a kugla je pala blizu 13 metara, tj. 12.97. Lijepi rezultati za Karla i brojka od osvojenih 14 bodova, a tek je početak sezone.

Kraj i potvrdu trijumfa vidjeli smo na 4x100m štafeti. Viktor Kljajić, Sven Cepuš, Lovro Vlahović i Bruno Penezić istrčali su vrlo dobrih 46.39 i pobijedili! Izmjene su bile pravovremene i točne, a brzina naših članova štafeta na visokoj razini stoga ne čudi još jedna pobjeda i novih 8 bodova!

Naši kadeti su bili najbolji u čak 6 od 10 disciplina stoga ne čudi velik broj osvojenih bodova (68), rekord našeg kluba, a ujedno u ovom tisućljeću 2. najbolji rezultat (otkada se natjecanje održava u formatu jednodnevnog natjecanja)!

Vukančić za koplje ispred ostalih, Puljko s osobnim rekordima

U kadetskoj konkurenciji Ema Glas je istrčala najbrži rezultat sezone na 100m prepone s 17.38, šteta što to nije donijelo viši plasman od 8. mjesta. Jednako uspješna bila je na skoku u dalj s 4.61.

Karla Puljko je trčala na 100m i 300m i u oba navrata postavila svoja najbolja vremena. Stotku  je istrčala za 13.27 i zauzela 6. mjesto, a još bolja bila je dvadesetak minuta kasnije na 300m s istrčanih 43.20 i osvojenim 3. mjestom! Time je zajedno osvojila 9 bodova.

Josipa Livaković 600m istrčala je za 1:47,76, rezultat vrijedan 6. mjesta i tri nova boda. Na 1500m gledali smo Katarinu Vukančić koja se po prvi puta u životu spustila 'ispod' 5 minuta, u cilj je ušla s 4:57,77 i tako uvjerljivo slavila ispred ostatka svojih kolegica! Ujedno je to i njezin novi osobni rekord u ovoj disciplini.

Na visu je Karla Kovačić danas najviše preskočila 140cm i tako podijelila 7. mjesto. Svatko ima pravo na slabiji dan pa tako i ona. 

Barbara Geld je u bacanju kugle ostvarila novu pobjedu u nizu (govoreći o kadetskoj konkurenciji) s bačenih 12.37. Koplje je plasmanom bilo nešto slabije (8. mjesto) s najboljim hicem od 17.37. Ne sumnjamo kako je još bolje hitce sačuvala za Split gdje će se održati Kup Hrvatske za juniore i juniorke.

Naša štafeta 4x100m u sastavu Anamarija Buljan, Ema Glas, Ariana Baronica i Karla Puljko zajedničkim snagama došla je do rezultata od 52.67 i 7. mjesta.

Kadetkinje su sveukupno bile sedmoplasirane s osvojenih 34,5 bodova.

Čestitamo našim kadetima na novom velikom ostvarenom uspjehu i kadetkinjama na njihovim današnjim ostvarenjima!

  • Natjecanje: Ekipno prvenstvo Hrvatske za kadete i kadetkinje, finale
  • Mjesto: Osijek
  • Datum: 21.5.2014.
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook