Domaća natjecanja

Nedjeljno 4. kolo HALS-a kao dobra najava uoči juniorskog Kupa Hrvatske

Lukačević (lijevo) i Petters (desno) Foto: AK Agram Lukačević (lijevo) i Petters (desno)

Drugi dan Hrvatske atletske lige sjever nam je ponudio nadmetanje starijih kategorija i probudio dodatni optimizam za naše atletičare i aletičarke koji pokušavaju postići normu za velika međunarodna natjecanja kao što su Europsko juniorsko prvenstvo i Svjetsko mlađejuniorsko prvenstvo.

Mlađe juniorke: Ivšac s novim osobnim nije daleko od Donecka

Na 200m su nastupale tri naše mlađe juniorke - Nika Rakić, Paula Tumir i Ivana Arapović. Najbrža je bila Nika s 26.98 koja je osvojila 2. mjesto, a zatim slijedi Paula s 28.05 i 6. mjestom te desetoplasirana Ivana s vremenom 29.47.

Katarina Ivšac svojim je današnjim nastupom i novim osobnim rekordom najavila lov na normu za Svjetsko mlađejuniorsko prvenstvo! Pobijedila je na 400m s istrčanih 58.25, a norma je 57.60. Katarina od početka ove godine pa do ovog trenutka je praktički svaku svoju utrku u spomenutoj disciplini završavala sa svojim najbržim vremenima i možemo joj samo zaželjeti da u tom ritmu nastavi. Donetsk više nije daleko (u metaforičkom smislu, naravno).

Sve napisano vrijedi i za godinu dana mlađu Ivu Mariju Sobočanec koja je također poboljšala svoj osobni rekord s današnjih 58.93! Vrijeme vrijedno sveukupnog 2. mjesta.

Marija Hartl je na 600m istrčala 1:40,56 što je na razini njezinih najboljih rezultata, a svakako veseli činjenica kako je uvjerljivo pobijedila! Otpočetka je preuzela vodstvo koje se povećavalo svakog trenutka i Marija će sigurno u nekoj utrci s brojnijom i bržom konkurencijom imati veće šanse za postizanjem još bržeg rezultata. Nije bila jedina naša predstavnica, Ana Maria Kisegi je kroz cilj prošla s vremenom 1:48,35 i pozicionirala se na 3. mjestu.

Lara Juriša napravila je novi iskorak u disciplini skoka u vis gdje je prvi puta preskočila 160cm! Nakon toga se letvica podignula na 163cm, visinu koju Lara nije uspjela skočiti, ali pokušaji su bili obećavajući za neka buduća natjecanja. Zahvaljujući današnjoj preskočenoj visini pripalo joj je 3. mjesto. Ranije je svoj nastup završila Matea Krišto s preskočenih 140cm i osvojenim 7. mjestom.

Na bacanju kugle 3kg svoj novi osobni rekord postavila je drugoplasirana Antonela Popko bacivši 12.79! Vjerujemo kako bi ove sezone mogli vidjeti i uspješne pokušaje preko 13m. Iza Antonele 3. mjesto pripalo je Ana Mariji Bonić s bačenih 12.44, rezultatom u razini njezinih najboljih.

Mlađi juniori: Pobjeda Jednačka na dalju

Kod mlađih juniora na 200m najbrži od naših bio je Edin Mešić, sveukupno petoplasirani trkač, a istrčao je 24.29 uz lagani vjetar u leđa (+0.8). Osim njega trčali su i Filip Grčić (8. mjesto - 24.81), Marko Blažević (10. mjesto - 25.37) i Stjepan Mikulić (14. mjesto - 26.30).

Grčić i Mikulić kasnije su još nastupili na 400m. Ciljnom ravninom prije je prošao četvrtoplasirani Filip s 57.60 dok je Stjepan s 59.36 u ovoj utrci zaslužio 5. mjesto.

Na dalju je uvjerljivo pobijedio Bruno Jednačak s najdalje skočenih 6.63, ostali pokušaji također su bili na razini ovog rezultata, slabiji za centimetar-dva. Dobar nastup, a na Bruni je da nastavi s pokušajima za postizanjem norme za Donetsk. Kod njega postoje dvije discipline, dalj i troskok, nadamo se kako će u jednoj od njih uspjeti postići željeni rezultat (7.20 ili 14.60). Novu priliku za to već ima idući tjedan na Kupu Hrvatske za juniore i juniorke!

Na mlađejuniorskom disku (1.5kg) je Arijan Islami najdalje bacio 45.36 i time osvojio 2. mjesto.

Žene: Petters još bliže normi, Kosaber blizu osobnog

Lucija Kosaber također je jedna od onih koja se može pohvaliti kako napreduje iz utrke u utrku. Danas je na 400m osvojila 3. mjesto i prvi puta ove sezone se 'spustila' ispod 58 sekundi s istrčanih 57.91 što je već vrijeme vrlo blizu njezinog osobnog rekorda 57.71. 

Na 800m malo je nedostajalo pobjednici Anamariji Petters za ispunjenje norme (mlađejuniorsko SP), istrčala je svoj osobni rekord (2:13,93) i nadamo se kako će u idućim utrkama uspjeti biti brža za samo još 43 stotinke. Drugoplasirana je bila Dorotea Lukačević, u cilj je ušla s 2:32,59. Dorotea je ranije trčala i brže utrke, ali zaslužuje pohvalu za dobar pristup današnjoj utrci.

Marija Gredelj ponovno je nastupala na troskoku, danas je najdalji skok bio 12.27. Nešto slabije naspram rezultata (12.40) u Splitu, ali podsjetit ćemo vas kako Marija dugo već nije nastupala na troskoku, a i nije isto imati mogućnost 4 pokušaja ili 6 pokušaja. Danas su se održavale samo 4 serije.

Muškarci: Kolarević i Periš i dalje u 'igri' za Rieti

Kod muškaraca na 200m nastupali su Noel Bagić i Luka Lazić. Noelu je pripalo 17. mjesto (24.31), a Luki 20. mjesto (25.50). Na duplo dužoj dionici (400m) trčao je Lovro Kočila i došao do cilja u vremenu 54.47 čime je zauzeo 11. mjesto.

Na bacanju diska Demir Kolarević je najdalji hitac ostvario u drugoj seriji, tada je disk (1.75kg) sletio na 50.06. Norma za juniorsko EP nije daleko, potreban je samo jedan dobar, kvalitetan hitac. Jednako vrijedi i za Kristijana Periša s 49.87. Ovdje je nastupio i Nikola Hrelec koji nešto rjeđe baca disk (1.75kg), ali bila je ovo jedna dobra provjera uoči juniorskog Kupa Hrvatske. Nikolin disk najdalje je sletio na 33.94, rezultat vrijedan 6. mjesta, ali zato je bolji plasman (4. mjesto) ostvario na kladivu (6kg) s bačenih 36.20.

Čestitke mlađim juniorima i starijim dobnim kategorijama na ostvarenim rezultatima i osvojenim plasmanima koji donose novi optimizam uoči novih natjecanja!

  • Natjecanje: Hrvatska atletska liga sjever, 4. kolo - Starije kategorije
  • Mjesto: Zagreb
  • Datum: 19.5.2013.
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook