Domaća natjecanja

Nastavak lijepih ovosezonskih priča: Najuspješniji na PPH u krosu - Anić, Bartaković, Delić i Žele prvaci!

Najbolji na krosu Foto: AK Agram Najbolji na krosu

Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u krosu donijelo je nove uspjehe za ovu godinu pred praktički sam kraj natjecateljske sezone.

Nakon ovog natjecanja ostala su još dva prvenstva Hrvatske, a na ovom smo osvojili čak 8 medalja, od čega je 4 njih zlatnih, 3 srebrne i 1 brončana. Što se zbroja tiče, duplo bolji učinak naspram prošle godine!

Kadeti uzeli sve

Naša najuspješnija utrka ovdje bila je ona u konkurenciji uzrasta do 16 godina na 2km gdje su naši kadeti osvojili sva tri odličja!

Fran Anić je pobjednik kod kadeta s 6:19, a samo sekundu zaostao je srebrni Vedran Jurković dok je pomalo iznenađujuće Matej Perić bio brončani. No potpuno zasluženo, Matej je pratio promjenu koju su napravili Jurković i Anić te pokazao kako može biti više nego kompetitivan i u malo dužim utrkama, poput ove na 2km.

S druge strane, Vedran i Fran su borbu vodili do zadnjih metara. Potonji je godinu dana mlađi, ali i višestruko iskusniji krosaš te je odlično čekao i dočekao svoj trenutak. Sada ima i jednu pravu konkurenciju više dok Jurković više nije nikakvo iznenađenje već realnost.

U prvih 10 pozicionirao se Teo Mahović kao 8. čime smo dodatno demonstrirali vrijednost koju imamo u ovoj konkurenciji.

Žele i Delić najbolji U14 kros trkači

Kod mlađih kadeta smo dobili novog prvaka, Noa Žele je bio nedodirljiv ovdje. Nešto oprezniji početak i pravovremeno ubrzanje za odvajanje od konkurencije bili su pravi recept za pobjedu s 2:52, ujedno i jedini ispod 3 minute na distanci dugačkoj 1 kilometar.

Vid Novota je bio četvrtoplasirani, u kontroverznoj situaciji je ostao bez medalje iako se na našoj kameri vidi kako je prolaskom kroz cilj zapravo bronca bila njegova. Njihova kamera je bila postavljena tako da se gledaju startni brojevi tako da je kut za procjenu toga pogrešan.

Uglavnom, suci su pogriješili, problem je veći ako nisu svjesni toga. Ako i jesu, opet ostaje problem. No ne treba previše se osvrtati na to, Vid će sigurno u budućnosti se naći u nekim situacijama gdje će mu se ova 'medalja' vratiti.

Nakon njega je ciljem prošao petoplasirani Tin Babić također u dobrom nastupu ovdje. Točno u prvih 10 kao 10. plasirao se Lovro Prka.

Limači trče jedini ispod kilometra (800m), tu je Šimun Jukić zauzeo 5., a Luka Delibašić 15. mjesto.

Jednako uspješni bili smo kod mlađih kadetkinja gdje je slavila Dora Delić istrčavši 3:05. Vidi se ta kvalitetna poveznica između orijentacijskog trčanja i krosa jer je i prošle godine bila pobjednica, samo tada kao limačica, a znamo da njoj dodatno odgovara malo još duža distanca što ovdje i jest slučaj.

Osim nje, nastupala je i Tia Grljač-Klanjčić, pripalo joj je 8. mjesto. Još jedna Delić, samo drugog imena (Sara), osvaja 15. mjesto, a odmah nakon nje slijede Ivona Ciban i Zita Seleši.

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Atletski Klub Agram (@ak_agram)

Zlatni preokret Bartaković

Odlična je bila Lorena Bartaković koja je napravila najveći preokret na ovom natjecanju pobijedivši u konkurenciji juniorki na utrci dugačkoj 4km (14:42).

Jedan dio utrke je domaća predstavnica Jambrošić vodila i to s poprilično velikom razlikom u nekom trenu, ali se zato u drugom djelu ove utrke to počelo 'topiti' da bi se skroz istopilo u završnici.

Lorena je osjetila trenutak i iskoristila ga za nadogradnju svog prošlogodišnjeg mlađejuniorskog naslova na ovaj još vrjedniji. Tako je to kada se ne odustaje, zato je i nagrada bila zlatno odličje.

Utrka juniora bila je jedna od manje brojnijih ovdje, pomalo i tradicionalno za ovo natjecanje, a od naših je plasmanom blizu medalje bio četvrtoplasirani Omer Hasanbegović istrčavši 20:25 na 6km. Najbrži je bio Jambrešić iz Dinama.

Srebra za Blažića i Barun

Kod mlađih juniora trči se 4km, a srebrom se 'okitio' Antonio Blažić dok je Ivan Cvitić ostao na korak do postolja na 4. mjestu. Potonji je dao sve od sebe s idejom pobjede, ali u ovoj utrci ipak nije izdržao. No nema sumnje da će se negdje to već vratiti...

Zato je Antonio iskoristio svoju priliku i zaslužio novu medalju u utrci gdje je još nastupao i Jakov Lesjak kao sedmoplasirani. Najbrži je bio Bakšić iz Gline u vremenu 12:49.

Imali smo još jedno srebro, ali kod limačica, Franka Barun je u svom standardno bespoštednom izdanju osvojila 2. mjesto s 2:42 i tako nakon prošlotjedne hodačke srebrne medalje stigla i do jedne trkačke, u još brojnijoj konkurenciji. 

Vrlo dobro se u njoj snašla šestoplasirana Tamara Bulić (2:57), a još su nam trčale i Lucija Makar (14. mjesto - 3:13) te Beata Seleši (35. mjesto - 3:35). Zlatna je bila članica Moslavine, Mažar.

Mlađe juniorke su trčale jedan kilometar manje, a tu je Olja Galić zaslužila 5. mjesto s 11:07. Utrka kadetkinja (2km) donijela nam je 8. Evu Starman i 13. Martu Bešić. Najbolje u ovim konkurencijama bile su Dubrović i Zuzzi iz Kvarnera.

Kod seniorki smo imali dvije predstavnice, Vivu Kovač i Hanu Malović, one su zauzele 4. i 5. mjesto dok je najbrža bila članica Dinama, Bjeljac.

Čestitamo 

  • Natjecanje: Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u krosu
  • Mjesto: Varaždin
  • Datum: 22.10.2022.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook