Domaća natjecanja

100% Zlatni hodači na cestovnom hodanju uz rekordni povratak Renić! I to nije sve... (VIDEO)

Bruno Erent i Ivana Renić Foto: AK Agram Bruno Erent i Ivana Renić

Osim našeg klupskog natjecanja, u subotu se održalo i Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u cestovnom hodanju na svojoj standardnoj lokaciji na Otoku Univerzijade u sklopu SRC Jarun.

Hodačice i hodači iz našeg kluba su po pitanju pobjedničkog učinka bili savršeni, a ni rezultati nisu bili daleko od toga tako da su dobri vremenski uvjeti odlično iskorišteni.

Prva u redu je Ivana Renić koja se vratila bolja nego ikad i to s novim hrvatskim rekordom na 20km hodanje koji sada iznosi 1:32:57! Poprilično je to bolje od onog prijašnjeg, 1:34:48 iz 2019.

Izdahnula je Ivana 'dušu' na kraju kada je prošla ciljem, ali vrijedilo je i zaslužila je, prethodnih mjeseci je lijepo trenirala i pokazala nevjerojatnu moć transformacije. Vidjet ćemo što će u budućnosti to značiti po pitanju discipline 35km s obzirom na to da tu još, zanimljivo, nije nastupala.

Bruno Erent je u ovoj utrci išao po još jedan naslov prvaka, čak 8. uzastopni te je očekivano bio ponovno uspješan za nastavak tradicije. Podsjetimo kako je prije manje od tri tjedna stigao i do naslova prvaka Hrvatske u maratonu stoga sigurno nije ni prošlo dovoljno vremena za pravi oporavak. No znamo da kad je on u pitanju - sve je moguće!

Šteta je što se slijedom nes(p)retnih okolnosti za poredak medalja nije održala utrka juniora na 10km, ali rezultati Edmonda Dobrune (48:32) i Antonija Belasa (51:10) se pamte tako da nam ostaje barem to.

Kod juniorki je Lana Švarbić okrunila svoju najbolju godinu karijere s novim hrvatskim juniorskim rekordom koji sada iznosi 52:01! Osim rekorda, tu je i novo zlato i naslov najbolje U20 hodačice Hrvatske.

Pojavilo nam se i jedno novo lice-ime, Matko Pinturić, on je ujedno u svom hodačkom debiju stigao i do naslova mlađejuniorskog prvaka Hrvatske u vremenu 1:00:04. Radi se o distanci 10km gdje smo vidjeli zanimljivu utrku, a još bolji konačni ishod.

Mlađe juniorke hodaju 5km, a tu nam je najbolja bila Zana Redžebašić s 28:21, a društvo na postolju pravila joj je brončana Gabrijela Lešić (30:08). Radi se o mlađim juniorkama u prvoj godini tako da imat će novu priliku i iduće 2023. Osim njih, debitirala je Darija Dizdar s 37:55 za 6. mjesto.

Kod kadeta je pojavom startnih listi bilo jasno kako će tri medalje u hodanju na 3km otići u naše redove, samo je bilo pitanje poretka. Na kraju je Jakov Barun slavio s 17:49, a sekundu sporiji bio je Fran Anić kao srebrni u ovoj utrci dok bronca pripada Vedranu Jurkoviću (22:46) koji nastavlja s ugodnim iznenađenjima u drugom djelu sezone.

Linda Nujić je zlatni uspjeh sa staze u prvom djelu godine prenijela i na cestu te zasluženo slavila s 15:33, a bronca pripada Evi Starman u vremenu 16:06. Osim njih, Nina Dragčević je zauzela 6. mjesto s 20:10.

Da ne bi sve bilo samo na ženskim rekordima pobrinuo se zlatni mlađi kadet Patrik Pivarski, 'srušio' je prijašnji hrvatski rekord i postavio svojih 10:08 na 2km hodanje u tzv. U14 kategoriji. Od početka je utrku poveo u tom ritmu te uspješno prošao ciljem. Novo zlato i novi rekord, može biti više nego zadovoljan, kao i mi. Lijepu prvu utrku je imao Luka Delibašić, petoplasirani ovdje (13:22).

Na svog godinu dana starijeg kolegu ugledala se Dorotea Pečarić i u svojoj do sada najboljoj hodačkoj izvedbi pobijedila s 11:55 ispred također naše članice, Franke Barun koja je tako sa samo sekundu sporijim rezultatom zaslužila srebrno odličje. Puno zasluženog veselja za ove mlade cure, a pridružile su im se Tia Grljač-Klanjčić na 6. mjestu (12:30) i Nicole Nujić kao 10. (13:31).

Zaključno - 9 od mogućih 9 osvojenih zlatnih medalja, a dodatan bonus su 2 srebra i 3 bronce za konačni zbir od 14 medalja. Bravo za sve hodačice i hodače, dodatno su nam uljepšali ovaj vikend!

  • Natjecanje: Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u cestovnom hodanju
  • Mjesto: Zagreb
  • Datum: 15.10.2022.
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook