Domaća natjecanja

NASTAVAK hodačke rapsodije i na cesti: 9 PRVAKA uz još 11 medalja kao potvrda vrijednosti i kvalitete

Na samom početku natjecanja Foto: AK Agram Na samom početku natjecanja

Od čega je njih čak 9 dobilo onu najsjajniju koja nosi titulu prvaka Hrvatske u različitim dobnim kategorijama. Šestero se okrunilo titulama doprvaka, a petero je osvojilo brončane medalje.

To je sukus ovogodišnjeg pojedinačnog prvenstva Hrvatske u cestovnom hodanju koje se održalo na istom mjestu kao i prijašnjih godina (RŠC Jarun - "Otok Univerzijade"), ali po prvi puta u samostalnoj organizaciji našeg kluba i vrijedi istaknuti, posebice nakon prošle godine, po bitno ugodnijim i ljepšim vremenskim uvjetima.

Erent i Renić po n-ti put uvjerljivi i suvereni

Ove godine su utrke na 20km (seniori) i 10km (seniorke, juniori i mlađi juniori) bile startale u isto vrijeme što se pokazalo punim pogotkom, a regularnost nije bila upitna ni u jednom trenu.

Bruno Erent je nastavio svoju veliku seriju pobjeda u Hrvatskoj osvojivši svoj četvrti uzastopni seniorski naslov! Hodao je onoliko koliko je situacija i sama utrka zahtijevala te je današnjih 1:54:54 bilo više nego dostatno za ponavljanje velikog uspjeha jer nikad nije lako iznova se dokazivati, a još k tome treba uzeti u obzir kako je u ovom mjesecu već hodao i na prvenstvu u hodanju 50km gdje je bio jednako uspješan.

Svoju najuspješniju sezonu karijere polako zaključuje Ivana Renić i to sa stilom, kako i doliči jednoj ovakvoj hodačici koja se sada već dokazala na međunarodnoj razini, posebice ove godine na Europskom prvenstvu do 23 godine.

I ona je nedavno osvojila naslov na 20km, a danas je na dvostruko kraćoj dionici s 58:32 suvereno pobijedila i osvojila zlatno odličje! Sigurno je da može i brže, uostalom prije samo dva tjedna je to i pokazala postavivši novi hrvatski rekord. Ovdje su okolnosti ipak drugačije i nema potrebe za novom 'jurnjavom'.

Stanko i Rožman juniorski prvaci, Pevec i Krenek prvakinje

Za to vrijeme već su sa svojim nastupima završili juniori i mlađi juniori gdje su uspješna bila tri predstavnika u liku Jurice Stanka koji je čak završio i u 'zoni kazne', ali po njezinom izlasku stigao do zlatnog juniorskog odličja, a ranije su do mlađejuniorskog zlata i srebra dohodali Bruno Rožman i Ivan Gašpar. 

Bruno je ciljem prošao u vremenu 1:02:52, Ivan 1:03:02 i Jurica 1:05:37. Tako su ovi mladi dečki ponovno osvojili nove medalje i potvrdili svoj status najboljih hrvatskih (cestovnih) hodača u navedenoj konkurenciji.

U podne smo krenuli s utrkom na 5km gdje su hodale juniorke i mlađe juniorke. Eli Pevec i Klara Krenek su se rasporedile pa je Eli pripao naslov u konkurenciji (starijih) juniorki, a Klari u konkurenciji mlađih. Zanimljivo, identično vrijeme za pobjednice, 30:51.

Kod starijih su do medalje još stigle Katarina Vukančić i Klaudia Dešić i ponovno nam dokazale svoju veliku svestranost s obzirom da su uspješne bile i prošl godine.

Petra Štefanović će 'zabilježiti' novu medalju kod mlađih juniorki, srebrnog sjaja (32:01), a uspješno se snašla i Tina Šmid koja je u svojem prvom hodačkom nastupu uspjela zadovoljiti uvijek neugodne kriterije i osnovna pravila sportskog hodanja kao i zadani vremenski limit (40 minuta) te je bila brža od njega čime osvaja broncu.

Hartl i Janček kadetski prvaci, Marek mlađekadetska prvakinja

Kadeta i kadetkinja bilo je 3 i 3 pa je samim time samo trebalo završiti, iako smo kroz današnji dan vidjeli kako to nije tako jednostavan zadatak. Ipak, svih šestero je uspjelo.

Kod kadeta je bilo nešto napetije, Krešimir Hartl je iz 'zone kazne' stigao do zlata dok je Bruno Di Giusto bio srebrni uz brončanog Matea Jurišića koji je originalno ranije stigao u cilj, ali zaradio je još jednu opomenu koja je rezultirala dodavanjem jedne minute njegovom postignutom vremenu. No nova medalja za njega ostaje.

Kadetkinje su ponudile mirniji nastup u kojem je očekivano slavila Bruna Janček vremenom 21:12, a vremenski nedaleko je srebrna Franka Franjić vremenom 21:30. Najmlađa u ovoj disciplini, i iako tek mlađa kadetkinja, izazovu je uspješno odgovorila Nika Matak koja je bila unutar zadanog limita od 24 minute i ciljem prolazi za svoju prvu hodačku medalju! Ona je brončanog sjaja.

Mlađih kadeta danas nažalost nije bilo, ali zato smo imali svih 5 mlađih kadetkinja među kojima su se poredale Mia Marek za 1. mjesto (12:20), Iva Vranić 2. mjesto (12:38), Rita Rožman 3. mjesto (12:45), Zana Redžebašić 4. mjesto (13:06) i Nika Hajnić 5. mjesto (13:07). Odlična borba i nadmetanje ove najmlađe generacije koja će zasigurno imati što za ponuditi u godinama koje nailaze.

Čestitamo svim hodačima i hodačicama na novom uspješnom danu koji ćemo svakako pamtiti i želimo im nove uspjehe u izazovima koji slijede!

  • Natjecanje: Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u cestovnom hodanju
  • Mjesto: Zagreb
  • Datum: 28.10.2017.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook