Domaća natjecanja

Nastavak dobre tradicije u Puli: Kadeti ekipni prvaci Hrvatske, kadetkinje trećeplasirane

Tradicionalna zajednička fotografija kadeta i kadetkinja Foto: AK Agram Tradicionalna zajednička fotografija kadeta i kadetkinja

Atletski klub Istra i ove godine je organizirao Ekipno prvenstvo Hrvatske za kadete i kadetkinje u Puli. Prošle godine su kadetkinje osvojile 1. mjesto, a kadeti 3. mjesto dok su ove godine 'zamijenili' mjesta, kadetkinje su 3., a kadeti su novi ekipni prvaci Hrvatske!

Penezić sve bolji i bolji

Stjecajem okolnosti na 100m prepone nastupao je Ante Zuanović i pružio do sada svoje najbolje izdanje koje smo vidjeli na preponama! Značajno je popravio svoj osobni rekord istrčavši 15.79, rezultat vrijedan 6. mjesta i prva tri boda.{pullquote}

BODOVNO NAJUSPJEŠNIJI AGRAMERI

Ovogodišnja generacija kadeta osim same pobjede može se pohvaliti i činjenicom kako su s osvojenih 64 bodova najuspješniji Agramovi kadeti na ovom natjecanju ikada, srušen je prošlogodišnji rekord od osvojenog 61 boda. {/pullquote}

Bruno Penezić je osvojio još više bodova nastupajući na 100m i na skoku u dalj. Stotku je istrčao najbrže do sada u svojoj kratkoj, ali uspješnoj karijeri, ciljem je prošao kao drugoplasirani s vremenom 11.69! Jednako dobar je bio na dalju sa svojim prvim skokom preko 6 metara (6.07) i ponovno osvojenim 2. mjestom! Odmah je u prvoj seriji pokazao koliko može, a uz to je imao dobra dva pokušaja također blizu ovog rezultata. Sveukupno je Bruno osvojio 14 bodova za svoju ekipu.

Na 300m je nastupao Antonio Kovačić i svoj nastup je završio za 39.87. Kroz cilj prošao kao petoplasirani, a to je pozicija vrijedna 4 boda. Nešto slabiji rezultat u usporedbi s onim kvalifikacijskim, ali bit će novih prilika za Antonija za još bržim rezultatima.

Kožuhar do nove pobjede, Čukman unatoč svemu do 2. mjesta

Hrabar nastup gledali smo na 800m, disciplini gdje je nastupao Bruno Trupinić. Dobar pristup utrci u konačnici je nagrađen 3. mjestom (novih 6 bodova!) zahvaljujući istrčanih 2:13,73.

Na 3000m je sva očekivanja opravdao Zlatko Kožuhar pobijedivši i istrčavši još jednu utrku ispod 10 minuta! Ovaj puta je vrijeme istrčane utrke 9:56,79. Zlatko je ovom pobjedom svojoj ekipi donio maksimalan broj koji se može osvojiti u jednoj disciplini na natjecanju ovakvog formata, a radi se o 8 bodova.

Posebne pohvale zaslužuje Hrvoje Čukman koji je bio upitan uoči ovog natjecanja radi problema s ozljedom, ali Hrvoje je na svoje vlastito inzistiranje želio putovati u Pulu i pomoći ekipi kako god može. Na kraju je nastupio na skoku u vis gdje kao da su svi problemi nestali, preskočio je 182cm i osvojenim 2. mjestom osigurao novih 7 bodova!

Ni kladivo ga nije zaustavilo: Bulaja bez problema do uvjerljive pobjede i osobnog

Na bacanju kugle (4kg) sjajan je bio Luka Bulaja bacivši kuglu prvi puta preko 15 metara, točnije 15.18! Ovime je definitivno potvrdio kako je ona nesreća prije 3 mjeseca u Splitu (kada je bio pogođen s kladivom) daleko iza njega. Vratio se još bolji, jači i želimo mu da nastavi s dobrim nastupima kao što je ovaj danas! Njegova današnja prezentacija bila je više nego dovoljna za uvjerljivu pobjedu i novih 8 bodova.

Karlo Rakić je bio naš predstavnik na bacanju koplja (600g) gdje je osvojio 3. mjesto s hicem od 37.79. Time je ostvario još bolji rezultat nego u kvalifikacijama kada je bacio 36.53. Zanimljivo, osim boljeg rezultata, ostvario je i bolji plasman naspram kvalifikacijskog 5. mjesta.

Sve su discipline završile i čekala se još posljednja, štafeta na 4x100m. Sva sreća pa se ove godine nije ponovila situacija od prošle godine nakon preranog starta i diskvalifikacije nakon čega su kadeti ekipno "pali" s tada 1. na 3. mjesto. Naša štafeta Lovro Vlahović, Filip Orlović, Antonio Kovačić i Bruno Penezić nije imala takvih problema, a najbolja potvrda je i konačna pobjeda - dečki su bili uvjerljivi s 46.64!

Zbrojem svih bodova dolazimo do brojke 64 koja pripada ekipno najboljim kadetima u Hrvatskoj, Agramovim kadetima!

Filipović osobnim rekordima vodila kadetkinje do 3. mjesta, pobjeda Ocvirk

Prvi bod za naše kadetkinje osvojila je Ema Glas na 100m prepone. U cilj je ušla s 18.04 i osvojenim 8. mjestom. Nešto više bodova osvojili smo na 100m bez prepona, a za to se pobrinula Dora Filipović s 12.60 i pobjedom! Osim pobjede, istaknimo kako je spomenuto vrijeme novi Dorin osobni rekord. 

Svoje najbrže vrijeme je postigla i na 300m s istrčanih 41.67 i osvojenim 2. mjestom! Sveukupno je osvojila 15 bodova i najuspješniji je naš pojedinac ovog natjecanja po broju osvojenih bodova.

Na duplo dužoj dionici, 600m, gledali smo Piju Ocvirk. Pia je ponovila svoj uspjeh iz kvalifikacija, a to znači kako je ponovno pobijedila! Vrijeme pobjednice je 1:40,02, ponovno blizu osobnog rekorda. Naravno, ovime je na bodovni konto kadetkinja 'pristiglo' novih 8 bodova!

Josipa Livaković je nastupala na 1500m, a u cilj je ušla kao 2. s 5:06,35 i tako za Agramerke osvojila novih 6 bodova. Podsjetimo, Josipa je i iduću godinu kadetkinja, gledat ćemo ju još u ovoj konkurenciji gdje je bez ikakvog spora u samom vrhu.

Na skoku u dalj bodove je osvajala Matea Budiščak s postignutim 6. mjestom. Skočila je 4.68, za centimetar bolje u kvalifikacijama.

Šarić blizu 14 metara, Štefanac blizu 40 metara

Ana Šarić je na bacanju kugle (3kg) nastupila u stilu Luke Bulaje (ili možemo reći kako je Luka Bulaja nastupio u stilu Ane Šarić, postavite si rečenicu kako vam draže) i uvjerljivo pobijedila s 13.81! Radi se o dobrom rezultatu i hicu, blizu je to onih dvoranskih 14.02, a bacila je još i 13.70. Nastavi li ovako, ponovno ćemo vidjeti koji hitac Ane preko 14 metara.

Koplje (500g) nam je donijelo novi dobar nastup Laure Štefanac, koplje je najdalje sletjelo na 39.87 i time je Laura osvojila 2. mjesto! Četrdeset metara je blizu i vjerujemo kako će Laura u jednom od idućih nastupa 'probiti' i tu barijeru.

Postolje je već bilo osigurano, kadetkinjama je ostalo eventualno izboriti se za još bolji plasman od 3. mjesta, a na kraju svega je zaista malo nedostajalo. Ženska štafeta 4x100m u sastavu Lara Jednačak, Karla Puljko, Karla Anić i Dora Filipović došla je do 4. mjesta (51.92) i na kraju im je 2. mjesto izmaklo za pola boda (56,5 se osvojilo). Šteta, ali trofej za 3. mjesto je tu i nastavili su se dobri ekipni nastupi naših kadetkinja. Drugo mjesto je pripalo ekipi Kvanera, a pobjeda domaćinima, Istri. Vidjeli smo kako se i šampanjac povodom toga otvorio, a mi čestitamo pobjednicima i drugoplasiranoj ekipi.

No najveće čestitke upućujemo našim kadetima i kadetkinjama koji nas iz godine u godinu razvesele svojim rezultatima! Sada su već mnoge generacije prošle kroz kadetsku dob, a naš klub neovisno o imenima i dalje se nalazi u samom vrhu. Zato velike pohvale zaslužuju i naši treneri za odličan posao koji rade, a ne sumnjamo kako će nastaviti tako.

  • Natjecanje: Ekipno prvenstvo Hrvatske za kadete i kadetkinje
  • Mjesto: Pula
  • Datum: 23.5.2013.
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook