Domaća natjecanja

Naši na 13. Voloderskoj Jeseni i 4. Eko Maratonu Maribor

Zadovoljna Matea Matošević Foto: Sportska Udruga "Moslavina u pokretu" Kutina Zadovoljna Matea Matošević

Nedjelja je obilovala različitim atletskim događajima, od kadetskog Kupa Hrvatske, 13. Tradicionalne međunarodne utrke "Voloderska Jesen" do 4. izdanja Eko Maratona Maribora. Natjecanja su to gdje su nastupali naši članovi.

Matošević se 'revanširala' Ziti Kacser i pobijedila

"Voloderska jesen" startala je u 10h u centru grada Kutine, a završavalo se kod glavne bine Volodera (centar mjesta). U muškoj konkurenciji sveukupno drugoplasirani bio je Goran Grdenić s istrčanih 50:36, ispred njega u cilj je stigao samo jedan trkač iz Etiopije tako da je u okvirima domaće konkurencije Goran bio najbolji!

Zoran Poznanović kroz cilj je prošao kao 14. istrčavši 59:37, a blizu je bio i Mladen Meštrović kao 22. s istrčanih 1:01:10. Marinu Galiću pripalo je 72. mjesto s 1:15:04.

Kod žena je apsolutno najbolja bila Matea Matošević, njezinih 57:50 bilo je prebrzo i za neke inozemne natjecateljice. Nakon utrke novinaru T-portala je izjavila: "'Ovo je bila više taktička utrka. Pratila sam Zitu prvih deset kilometara pa zatim ubrzala i stigla prva do cilja. Staza je dosta dugačka, ima uzbrdica i nizbrdica, ovo je dobar trening za mene." 

Ukratko je rekla nešto i o dugoročnim ciljevima: "Ciljevi u budućnosti? Obraniti naslov prvakinje Hrvatske na dvoranskom prvenstvu, probati istrčati normu za Europsko prvenstvo sljedeće godine. Nadam se i nastupu na Olimpijskim igrama u Riju, ali treba za to puno trenirati, dosta je to daleko."

Ovdje je trčala puno mlađa Petra Štefanović i u cilj ušla s 1:29:27. U rezultatima možemo vidjeti kako je odmah iza nje s istim vremenom plasiran i njezin otac Vladimir.

Zbrajala su se vremena tako da se vodio i ekipni poredak gdje su naši dečki osvojili 1. mjesto, a na korak do trofeja s 4. mjestom su cure.

Murić u Mariboru trčao polumaraton

Za to vrijeme Goran Murić je nastupao u Mariboru, ali ne na maratonu već polumaratonu. Ostala su još četiri tjedna do prvenstva Hrvatske u maratonu i logično je kako se Goran odlučio za polovicu utrke. U konkurenciji od 337 trkača Goran je bio bolji od ovih 330 i sveukupno zauzeo 7. mjesto. Njegovo vrijeme je 1:15:20. Poslije utrke se javio i rekao kako je očekivao nešto bolji rezultat, ali da ima još 4 tjedna da popravi neke stvari. Na samom kraju pohvalio je organizaciju utrke.

Nema sumnje, čeka nas zanimljiva borba za novog (starog?) prvaka Hrvatske u maratonu, a mi vjerujemo kako će se u tu priču ponovno uplesti naš Goran koji svoju titulu budite sigurni - neće predati bez borbe.

Čestitamo na postignutim rezultatima i osvojenim mjestima!

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook