Domaća natjecanja

Dvostruki juniorski ekipni doprvaci Hrvatske, mlađejuniorski rekord muške štafete

Prvi puta juniori su drugi, trofej je primio Demir Kolarević Foto: AK Agram Prvi puta juniori su drugi, trofej je primio Demir Kolarević

Na zagrebačkim Sveticama održalo se Ekipno prvenstvo Hrvatske za juniore i juniorke na kojem smo osvojili 2. mjesto u konkurenciji juniora i juniorki!

Tako smo na neki način zapravo ponovili prošlu godinu kada su juniorke bile prvoplasirane, a juniori trećeplasirani. Danas su naši juniori sveukupno osvojili točno 60 bodova dok je juniorkama pripalo 56 bodova.

Vremenski uvjeti bili su promjenjivi, prije natjecanja je kiša lagano zaprijetila, ali u konačnici se povukla i uvjeti su bili relativno dobri. Neki su se i istaknuli dobrim rezultatima.

Juniori nikad bolji u povijesti kluba s 2. mjestom

Na 110m prepone Karlo Jednačak došao je do osobnog rekorda istrčavši 17.71! Uz dobar rezultat ostvario je i dobar plasman - 4. mjesto. Jednako uspješan bio je na 100m Zvonimir Topić istrčavši 11.52 s vjetrom u prsa (-0.6).

Mateo Kovačić je trčao na svojoj omiljenoj disciplini 400m, išao je odlično prvih 200m, na kraju je ponestalo snage pa je u cilj ušao kao drugoplasirani s vremenom 49.38.

Na 1500m za nas je trčao Zlatko Kožuhar koji je inače još uvijek kadet (i iduće godine), ali njegovo eventualno neiskustvo u ovoj disciplini nije se uopće osjetilo, istrčao je hrabro i s 4:27,53 ušao u cilj kao 4.

Bruno Penezić još jedan je od tih mladih kadetskih nada, također je danas pružio jedan vrlo dobar nastup na dalju skočivši svoj novi osobni rekord 6.27! Dobar rezultat donio mu je jednako dobro osvojeno mjesto - 3. mjesto.

Jure Josipović je trčao 3000m i vidjeli smo jednu rutinsku utrku i pobjedu našeg trkača! U cilj je ušao s 8:44,54, bilo je lijepo za vidjeti kakvom Jure lakoćom pobjeđuje.

Na motki je prvi puta nastupao David Čuljak koji je uspješno preskočio 2.20 i zauzeo 7. mjesto. Vjerojatno bi preskočio i sljedeću visinu, 2.40, ali je zaradio neugodnu ozljedu radi koje je morao prekinuti natjecanje. No sve će biti u redu, to je najbitnije.

Demir Kolarević jedan je od rijetkih koji su nastupali u dvije discipline, prvo je na bacanju diska s 47.87 osvojio 2. mjesto, a spomenuti plasman ponovio je i kasnije na kugli bacivši 15.28. Time je osvojio najviše bodova od naših juniora, 14 njih!

Zaključili smo natjecanje na najbolji mogući način, s pobjedom i rekordom! Naša štafeta 100-200-300-400m u sastavu Bruno Penezić, Zvonimir Topić, Fran Topol i Mateo Kovačić zajedno je istrčala 1:59,31, a to je novi mlađejuniorski klupski rekord Hrvatske! Da, radi se o mlađejuniorskom rekordu, ne (starije)juniorskom što znači da bi u nekoj budućnosti ova štafeta ostane li u sličnom sastavu mogla postizati još brže rezultate.

Jedino je do ovog trenutka brži rezultat hrvatske reprezentacije, a ovo je prvi puta da je jedna klupska štafeta trčala ispod 2 minute, sjajno! Kad ste tako brzi, ne možete izgubiti!

Juniorke na razini najboljih ekipnih rezultata

Na 100m prepone odlično je po prvi puta u životu nastupila Katarina Ivšac s 15.58. Tijekom utrke nije se uopće moglo osjetiti neiskustvo nastupanja u ovoj disciplini, a tome svjedoči i osvojeno 2. mjesto!

Dora Filipović također je dobro nastupila, istrčala je 12.69 i prošla ciljem kao druga. Kasnije smo vidjeli novi dobar nastup u štafeti gdje je trčala 300m. Isto kao i Anamariju Petters koja je istrčala dobru utrku na 400m, u cilj je ušla s 56.97 i osvojila 2. mjesto.

Nakon duže vremena na 1500m trčala je Marija Hartl koja se ove godine posvetila nešto kraćim i bržim disciplinama za razliku od prijašnjih sezona. U ovoj utrci je bila četvrtoplasirana istrčavši 5:19,72.

Na najdužoj disciplini dana, a to je 5000m, trčala je Ana Fortuna. Ona je ciljem prošla kao trećeplasirana s vremenom 20:03,03.

Posebne pohvale zaslužuje Nikolina Hrelec koja je unatoč smrtnom slučaju u obitelji došla na natjecanje i pomogla svojoj ekipi. I to na kakav način, pobjedom! Danas je trčala na 3000m zapreke i odradila je to u relativno laganom ritmu za nju (12:26,16). Bila je to ipak utrka u kojoj su misli bile na drugom mjestu i u svakom slučaju je vrlo dobro trčala.

Lara Juriša je skakala u vis gdje je najviše preskočila 155cm, rezultat vrijedan 4. pozicije. Na troskoku je Rafaela Ivanović skočila 8.83 (7. mjesto). Za bolje rezultate trebat će ipak i više prakse u jednoj nimalo jednostavnoj disciplini kao što je troskok.

Na koplju je Laura Štefanac osvojila 3. mjesto zahvaljujući danas najboljem rezultatu od 35.02. Ana Šarić je bacala kladivo i očekivano je završila natjecanje na 2. mjestu s 37.59.

Naša štafeta 100-200-300-400m je ciljem prošla kao drugoplasirana, a u tom uspjehu sudjelovale su Iva Marija Sobočanec, Katarina Ivšac, Dora Filipović i Anamarija Petters. Istrčale su 2:17,75.

Čestitamo našim juniorima i juniorkama kao i njihovim trenerima na novim uspjesima!

  • Natjecanje: Ekipno prvenstvo Hrvatske za juniore i juniorke
  • Mjesto: Zagreb
  • Datum: 21.9.2013.
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook