Domaća natjecanja

Naši članovi nastupali na 21. izdanju Turopoljske utrke

Goran Murić i Ante Mimica Foto : Safet Čučuk Goran Murić i Ante Mimica

Maraton klub Velika Gorica tradicionalno organizira Turopoljsku utrku na kojem sada već tradicionalno nastupaju i naši članovi.

Održale su se dvije utrke, jedna dugačka 5km i druga dugačka 21km (polumaraton).

U konkurenciji kadeta na 5km je 4. mjesto osvojio Luka Livaković s istrčanim vremenom 20:46. Luka je inače još uvijek mlađi kadet, a da na ovom natjecanju postoji i ta kategorija, bio bi uvjerljivo prvoplasirani!

Kod kadetkinja odnosno juniorki su nastupale Josipa Livaković i Petra Štefanović. Josipa je stigla prva u cilj (20:25), a Petra kao četvrtoplasirana (23:58). Osim odličnih pojedinačnih plasmana, Josipi i Petri pripala je i ekipna pobjeda!

Na polumaratonskoj utrci su nastupali Ante Mimica, Goran Murić i Mladen Meštrović. Ante je stigao nešto ranije u cilj, pripalo mu je sveukupno 10. mjesto zahvaljujući istrčanih 1:16:26. Goran je zauzeo 14. mjesto, a dionicu je istrčao za 1:17:56. Meštar je u ovoj utrci osvojio 25. mjesto, a njegovo vrijeme je 1:25:24. Osim što su još u različitim dobnim kategorijama osvojili još više (logično) plasmane, pripalo im je i 3. mjesto u ekipnom poretku polumaratonaca, a isključimo li međunarodnu konkurenciju, možemo govoriti o domaćoj ekipnoj pobjedi!

Moramo još spomenuti kako je neumorni Mladen nastupao dan ranije u Übersbachu (Austrija) i to čak dva puta! U 10 sati se održao polumaraton, a Mladen je u konkurenciji 132 trkača osvojio 14. mjesto istrčavši 1:26:25. Pet sati kasnije održala se utrka na 7km na kojoj je Mladen također nastupao i ciljem prošao kao 40. i vremenom 27:57. 

Bilo je to sve u sklopu kombinacije (21km + 7km) na kojoj je Mladen u konačnici osvojio 5. mjesto u M40 kategoriji i može biti zadovoljan, nikad dosada nije bio tako brz ovdje. Očito je uspješno već idući dan tu brzinu prenio i na 21. Turopoljsku utrku gdje je bio još brži. Svaka čast Mladenu, u jednom vikendu je na natjecanjima "skupio" skoro 50km ako zbrojimo duljine staza svih utrka.

Ako je još netko nastupao, a nije spomenut, unaprijed se ispričavamo, ravnamo se prema onome što piše pod "Klub", a treba uzeti u obzir kako rezultati nisu najtočniji pa će zasigurno biti ispravaka.

Svima čestitamo na istrčanom tijekom ovog vikenda!

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook