Domaća natjecanja

Nakon 12 godina kadetsko i mlađekadetsko prvenstvo Hrvatske ponovno u Zagrebu, Hrvati u Litvi

Atletski stadion SRC Mladost u zadnje vrijeme česta lokacija natjecanja Foto: sportskiobjekti.hr Atletski stadion SRC Mladost u zadnje vrijeme česta lokacija natjecanja

U organizaciji našeg kluba i AK Dinamo Zrinjevac ovaj vikend ugostit će kadete, kadetkinje, mlađe kadete i mlađe kadetkinje koji stižu iz raznih krajeva Hrvatske kao i samog grada domaćina.

Prošlo je zaista puno vremena od posljednjeg održavanja natjecanja za jedne od najmlađih natjecatelja i natjecateljica u atletici, a našem klubu i AK Dinamo Zrinjevcu izuzetno je drago kako ćemo upravo mi organizirati ova dva natjecanja u jednom. Bez ikakve sumnje, radi se o pravom festivalu dječje atletike unutar Lijepe naše.

Kadetsko prvenstvo (nekad su se kadeti i kadetkinje zvali dječaci i djevojčice) ima već dugu povijest dok je mlađekadetsko prvenstvo ipak nešto novije natjecanje, prvi puta održalo se 2007. godine.

Povodom toga objavljujemo startne liste, a možemo reći kako ćemo na stadionu imati preko 500 natjecatelja i preko 1000 startova, očekuje nas jedno lijepo natjecanje s pregršt novih lica i mladih nada.

Za to vrijeme, na nekom drugom mjestu, nešto sjevernije pozicioniranom, nastupat će hrvatski reprezentativci i reprezentativke u Kaunasu na Ekipnom prvenstvu Europe (2. liga). Tamo će nastupati i sedmero naših reprezentativaca, a više možete pročitati u ovom članku s jednom izmjenom, umjesto Mateje Matošević nastupat će Nikolina Hrelec

Svima želimo puno sreće, od najmlađih do najstarijih natjecatelja, kako u Zagrebu, tako i u Kaunasu!

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook