Domaća natjecanja

Nakon 12 godina finale kadetskog Kupa Hrvatske ponovno u Zagrebu, tko su finalisti?

Logo HAS-a Foto: HAS Logo HAS-a

Hrvatski akademski atletski klub "Mladost" ujedno će biti domaćin ove sutrašnje završnice Kupa Hrvatske za kadete i kadetkinje (U16) koja je ove godine imala drugačiji kvalifikacijski sustav za finaliste.

Tako da se nije održavalo zasebno natjecanje po regijama već se kroz cijelu godinu moglo kvalificirati tako da je trebalo zadržati mjesto u TOP16 tablica sezone za kadete i kadetkinje. Dojam je kako se s obzirom na (pre)dugu pauzu koju velika većina ovih uzrasta uzima da se radi o boljem načinu kvalifikacija nego do sada. Posebice ove godine kada je škola počinjala dodatno kasnije...

Kao i svake godine, puno je naših natjecatelja i natjecateljica osiguralo nastupe, velika većina njih će biti i prisutna u ovoj završnici tako da brojimo 54 starteva, tj. 58. starteva ako uzmemo u obzir po dvije štafete koje imamo kod kadetkinja i kadeta na 4x100m.

Tako su naši ovogodišnji finalisti (koji nastupaju) kod kadeta: Andrija Milanović, Hrvoje Šaravanja (disk i kugla), Tin Jelić, Igor Bačurin, Goran Šustek (vis), Adrian Fučkala (kladivo i 300m prepone), Jan Ferina, Luka Piljac (kladivo i kugla), Tin Tumpić (1000m), Lukas Sečen (100m prepone i dalj), Nikola Dan Petić, Bruno Perec (100m), Marko Orešković (100m i 300m), Niko Kožul, Jakov Barun, Bruno Di Giusto, Tin Emanuel Perišić, Vid Berković, Jakov Biklić i Edmond Dobruna (3000m hodanje).

A kadetkinje koje bi trebale nastupiti: Lucija Čanić (motka), Nika Brdal, Lucija Pendić (kladivo), Lucija Matić, Laura Vinkešević (disk i kugla), Vita Penezić (dalj i 100m), Carmen Heinrich (300m prepone), Anja Tvrtković (100m i 300m prepone), Olja Galić, Lorena Gabrić (600m), Valentina Perić (300m), Lorena Bartaković, Karla Herceg, Jona Tomić, Magdalena Ivić (2000m), Lana Švarbić, Mia Marek, Zana Redžebašić, Iva Vranić, Tiziana Petrak, Nika Hajnić i Katarina Vidmar (3000m hodanje).

Satnica djeluje optimalno kao i startne liste i sam odaziv te se nadamo što ljepšem vremenu da posluži natjecatelje i natjecateljice s obzirom na to da će ovo natjecanje biti i ogledno za odabir reprezentacije koja idući tjedan putuje na međunarodni susret pet reprezentacija.

Sretno svim mladim atletičarima i atletičarkama!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook