Domaća natjecanja

NAJBOLJI! Suvereno do 4. uzastopnog Kupa Hrvatske, repriza prošlogodišnjeg Ekipnog prvenstva Hrvatske

Dio ekipe na okupu Foto: AK Agram Dio ekipe na okupu

Tijekom vikenda održao se seniorski Kup Hrvatske, a u sklopu njega i Ekipno prvenstvo Hrvatske koje je u 6. mjesecu prisilno bilo odgođeno nakon čega se iz praktičnih razloga stvorilo ovo 2 u 1 natjecanje koje na kraju dobilo i sustav identičan onom juniorskom.

Sam odaziv bio je više nego očekivano dobar te se po običaju vodila dobra borba za trofeje.

Što se našeg uspjeha tiče, istinski smo zadovoljni s ostvarenim gdje smo osvojili trofeje za 1. mjesto u čak 4 od 5 mogućih natjecanja/konkurencija!

Konkretnije, sveukupno smo ponovno uvjerljivo osvojili Kup Hrvatske zahvaljujući 936 bodova, a uz to smo trofeje podigli i u muškoj odnosno ženskoj konkurenciji. Drugoplasirani su bili Dinamo-Zrinjevac (593) i Zagreb (390) - poredak je to koji je bio identičan i kod seniorki, a kod seniora je Slavonija-Žito uspjela doći do 3. mjesta

Konkretnije, Agrameri su imali 471,5 bodova dok su Agramerke stigle do 464,5 bodova. Vrlo sličan bodovni učinak nas je doveo do nastavka niza, tako je za seniore ovo čak 5. uzastopna pobjeda, a kod seniorki i sveukupnom poretku radi se o 4. uzastopnoj pobjedi.

Što se ekipnog prvenstva Hrvatske tiče, gdje je sustav bodovanja prema IAAF-ovim tablicama, naši dečki su također nastavili niz u kojem su 4. godinu uzastopni ekipni prvaci, a ove godine su to zaslužili s 16174 osvojenih bodova.

Agramerke su obranile ekipnu titulu doprvakinja, a za to je trebalo osvojiti 16508 bodova.

Time smo zapravo i ponovili prošlogodišnje uspjehe, a poslije natjecanja to i pristojno proslavili.

Od srca čestitamo našim atletičarima, atletičarkama, trenerima, trenericama na još jednom sjajnom vikendu gdje je bilo i nekoliko zapaženih pojedinačnih ostvarenja što je dokaz da se može i na kraju domaće stadionske sezone. Bravo!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook