Domaća natjecanja

Može i 11. NASLOV: Nastavak neviđene serije na juniorskom Kupu Hrvatske! Ekipno repriza prošle godine (VIDEO)

Jedna u nizu tradicionalnih zajedničkih Foto: AK Agram Jedna u nizu tradicionalnih zajedničkih

Novi izuzetno produktivan i uspješan vikend je iza nas za naš klub na 2u1 natjecanju Kupa Hrvatske i Ekipnog prvenstva Hrvatske za uzraste do 20 godina.

Natjecanje se naspram prošle godine vratilo u svoj stari termin, a nas veseli da naše pobjedničke navike također ostaju stare i nepromijenjene. Po običaju motivacijski element je bio prisutan te svi zajedno možemo slaviti nove velike pobjede.

Nakon nevjerojatnih jubilarnih 10 naslova nismo posustali i nastavili smo dalje u jakom tempu te stigli do nastavka serije s dva identična dvoznamenkasta broja.

Tako su u poretku Kupa Agramerke osvojile 384 bodova ispred Dinamo-Zrinjevca (259) i Kvarnera (151).

Kod juniora ovaj puta je bilo nešto manje dramatično te su Agrameri pobijedili s 354,5 bodova ispred Zagreba (204) i Kvarnera (175,5).

Sveukupni poredak je jasan, uvjerljiva pobjeda od 738,5 bodova je naša, a 2. je Dinamo uz 3. Kvarner.

Posebno napeto bilo je u djelu ekipnog prvenstva Hrvatske kod juniorki gdje smo se s Dinamom izmjenjivali u vodstvu drugi dan da bi ga u završnici preuzeli i obranili na štafetama s 16397 bodova ispred njihovih 16318. Trećeplasirana je ekipa Slavonije-Žito.

U juniorskoj konkurenciji bilo je vrlo slično prošloj godini gdje Zagreb zasluženo brani naslov (15147), a mi osvajamo 2. mjesto s 14190 bodova. Trećeplasirana je ekipa Dinamo-Zrinjevca.

Podsjetimo, na Kupu Hrvatske provodi se sustav bodovanja od 1. mjesta (12 bodova) do 12. mjesta (1 bod) dok za Ekipno prvenstvo Hrvatske gledaju se aktualne bodovne tablice Svjetske atletike po kojima svaki rezultat nosi određenu bodovnu vrijednost.

Čestitamo našim atletičarkama, atletičarima, trenericama, trenerima i cjelokupnom vodstvu što ne posustaju te nas dalje nastavljaju uveseljavati novim pobjedama i individualnim postignućima. Bravo!

  • Natjecanje: Kup Hrvatske/Ekipno prvenstvo Hrvatske za juniore i juniorke
  • Mjesto: Zagreb
  • Datum: 29./30.5.2021.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook