Domaća natjecanja

Mladi Agrameri i Agramerke na 2. kolu HALS-a

Start jedne od skupina kadetkinja na 100m s Dorom Filipović Foto: AK Agram Start jedne od skupina kadetkinja na 100m s Dorom Filipović

Varaždin je bio domaćin 2. kola mlađih kategorija Hrvatske atletske lige sjever, natjecanju na kojem je nastupilo 13 naših limačica, limačica, mlađih kadeta, mlađih kadetkinja, kadeta i kadetkinja i pritom su neki od njih sveukupno ostvarili tri pobjede.

Kod najmlađih dobnih kategorija (limači i limačice) posebno se istaknula Til Ocvirk s pobjedom na 600m! I to poprilično uvjerljivom pobjedom, u cilj je ušla s vremenom 2:02,80 dok su ostali zaostajali od čak 8 do 14 sekundi. U istoj disciplini je nastupio Jure Čutura, ciljem je prošao kao sedmoplasirani s vremenom 2:15,23. U ovoj dobnoj kategoriji je na 200m trebao nastupiti Ivan Vukančić, ali svoj nastup je završio prije nego što je s njim započeo, prerano je startao. No kod ovako mladih atletičara ili atletičarki ovakve greške se događaju svakome i sigurno će idući puta koncentracija biti na još većoj razini.

Nije bilo ugodno trčati danas na 60m gdje su se mlađi kadeti i mlađe kadetkinje mučile s vjetrom koji je puhao u prsa (minimalno -2.1). Najbolji plasman od naših je ostvarila Karla Puljko, pripalo joj je sveukupno 9. mjesto, a istrčala je 9.09. Nakon nje slijedi 14. Jana Justić (9.27) dok je Jana Rafaela Šimić s 10.23 zauzela 42. mjesto. 

Karla je još uspješnija bila na 300m, tamo joj je pripala pobjeda! Vrijeme pobjednice je 46.49. Ovdje je također još bolji plasman usporedno s 60m ostvarila Jana Justić, sveukupno je osvojila 4. mjesto s istrčanih 47.49.

Toliko o mlađim kadetkinjama, za spomenuti su idući na redu mlađi kadeti, a u toj dobnoj kategoriji na 600m su nastupali Bruno Rožman i Zdeslav Strika. Bruno je bio 8. (1:56,03), a Zdeslav odmah iza njega na 9. mjestu (1:58,33).

Par rečenica smo spomenuli kako nije bilo ugodno mlađim kadetkinjama na 60m s vjetrom u prsa (-2.1), a možete samo zamisliti kako je bilo starijim kadetkinjama, njima je vjetar u prsa puhao još dvostruko jače! Upravo je u tom trenutku trčala Dora Filipović, ali nju to nije spriječilo u naumu da osvoji 1. mjesto! Upravo se to dogodilo, a vrijeme je 13.35. S regularnim vjetrom zasigurno će trčati barem ispod 13 sekundi. Još je nastupila i Lara Jednačak, zauzela je 14. mjesto istrčavši 14.46. Zato je plasmanom puno bolja bila na skoku u vis, njezinih 140cm vrijedilo je 4. mjesta. 

Još jedna naša natjecateljica na 100m bila je Korina Bezić, njezin rezultat je 42. mjesto i 15.83. Na 600m je nastupala Pia Ocvirk i očekivano se borila za najbolje pozicije. Ovaj puta joj je pripalo 2. mjesto, zaslužila je to zahvaljujući vremenu 1:40,61. Istu dionicu trčali su i stariji kadeti. Filip Svalina imao je pomalo loš stjecaj okolnosti jer je nastupao u nešto slabijoj grupi, a kada trčite solo utrku, teško je ostvariti vrijeme bolje od one brže grupe. U svojoj skupini je pobijedio, a sveukupno je petoplasirani s 1:35:21. 

Bio je ovo zasada najbrojniji nastup naših mladih nada na ovom natjecanju, a mi svima upućujemo čestitke! 

 

  • Natjecanje: Hrvatska atletska liga sjever, 2.kolo - mlađe kategorije
  • Mjesto: Varaždin
  • Datum: 27.4.2013.
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook