Domaća natjecanja

Matošević ponovno zlatna, Koturu 8. seniorski naslov

Brončani Vedran Zoričić i zlatna Matea Matošević Foto : AK Agram Brončani Vedran Zoričić i zlatna Matea Matošević

U vjetrovitoj Rijeci održao se i 2.dan Pojedinačnog PH za seniore i seniorke gdje su naši atletičari bili još uspješniji usporedno s prvim danom, osvojili su još 10 medalja različitih sjajeva.

Nažalost virjeme nije bilo sklono atletičarima i atletičarkama koji su danas nastupali, vjetar je bio poprilično neugodan i stvarao je određene poteškoće. Samim time je bilo i nešto manje kvalitetnijih rezultata, ali to ne znači da je natjecanje bilo nezanimljivo. Vidjeli smo niz zanimljivih "obračuna" i borbi za medalju, svatko tko je danas došao na stadion pogledati natjecanje - nije pogrješio.

Matošević kao naš najistaknutiji član u Rijeci

Naš najuspješniji atletičar na seniorskom prvenstvu je Matea Matošević! Matea je nakon jučerašnjeg zlata na 5000m isto ponovila i na 3000m. U cilj je ušla s 9:39,30, a to je rezultat na razini njezinih ovosezonskih najboljih rezultata. Uistinu jedna zrela i pametno taktički istrčana utrka, dojam s tribine je kako njezina pobjeda ni u jednom trenutku nije dolazila u pitanje. Današnjom pobjedom nastavljena je njezina dominacija u ovoj disciplini, radi se o 3. uzastopnom naslovu! Ne preostaje nam ništa drugo nego da joj poželimo i nastavak tog niza, Matea to zaista zaslužuje. 

Osim Mateje, medalja je pripala i Nikolini Hrelec, jučerašnjoj pobjednici utrke na 3000m sa zaprekama. Medalja je brončanog sjaja, a Nikolina je trčala rezultat vrlo blizu njezinog osobnog rekorda. U cilj je ušla s 10:01,89. Iza Nikoline su također dva lijepa dana, istrčala je dvije dobre utrke i za nagradu osvojila dvije medalje.

Srebro za Gredelj i štafetu 4x400m, bronca za Gamilec na kugli

Naslov viceprvakinje Hrvatske na 400m prepone ponovno je pripao Mariji Gredelj! Nastupala je u drugoj, jačoj skupini, a u cilj je ušla s istrčanih 1:03,92. Marija je ove sezone imala problem s ozljedom stopala, ali sanirala je problem neposredno prije početka sezone i drago nam je što je unatoč svim problemima ponovno pokazala kako i dalje pripada samom vrhu hrvatske atletike. 

Petra Gamilec je nastupala na bacanju kugle i osvojila bronačno odličje! Na bacalištu nije bilo nimalo ugodno, crveni pijesak je poprilično smetao natjecateljicama, ali uvjeti su uvijek jednaki za sve. Petra je danas najdalje kuglu bacila do 13.51.

{pullquote}PRVI "PORAZ" ŠTAFETE

Pomalo nevjerovatno zvuči podatak kako je ovo prvi puta u povijesti našeg kluba kako seniorska ženska štafeta na 4x400m završava na drugom mjestu. No isto tako svaki kraj jedne obilježava početak nove serije.{/pullquote}

Medalju jednakog sjaja osvojila je Romana Tea Kirinić na 800m, za 3.mjesto je istrčala 2:14.42 i tako osvojila drugu medalju na pojedinačnim disciplinama. 

Na 4x400m za naš klub nastupale su dvije štafete. Uspješnija je bila prva štafeta u sastavu Marija Gredelj, Danijela Grgić, Lucija Kosaber i Romana Tea Kirinić. Djevojkama je na kraju pripalo srebrno odličje, Romana je u cilj ušla s vremenom 3:56,89. Do medalje brončanog sjaja malo je nedostajalo našoj drugoj štafeti, tamo su nastupale Dorotea Lukačević, Katarina Ivšac, Nikolina Hrelec i Anamarija Petreš. Njihovo istrčano vrijeme iznosilo je 4:01,96.

Kotur osigurao svoje 8. seniorsko zlato, Grdenić i Josipović drugoplasirani

Disciplina 400m prepone za seniore ponudila je novu pobjedu Milana Kotura! U cilj je ušao s 53.29, rezultat vrijedan uvjerljive pobjede. Današnjom zlatnom medaljom Milan je osvojio sveukupno svoj 8. seniorski, a 4. uzastopni naslov. Podsjećamo, od početka svoje karijere nije jedino nastupao 2004. i 2008. zbog ozljeda. Nažalost one ga i dalje prate, ali Milan se ne predaje i drago nam je što je tako. Ipak je on veliko ime naše (hrvatske) atletike i već dugo vremena jedan od kvalitetnijih pojedinaca. Uostalom, pronađite nekoga tko pruža takvu konstantu poput njega, teško ćete takvoga naći. 

Goran Grdenić bio je još uspješniji usporedno s jučerašnjih 1500m. Danas je u svojem prvom ovoezonskom nastupu na 5000m u cilj ušao s 15:35,04 i osvojio srebrno odličje!

Jednako uspješan bio je i Jure Josipović, ali on je uz srebrnu medalju popravio svoj osobni rekord za više od 10 sekundi! Govorimo o disciplini 3000m zapreke, Jure je tamo u cilj ušao s 9:44,73. Zanimljivo je kako su Jure i Goran tijekom ova dva dana bili jednako uspješni s osvojenim srebrom i broncom. No Goran već ima iskustvo nastupa i puno medalja iza sebe dok je Jure prvi puta nastupao na seniorskom prvenstvu Hrvatske. Nastavi li napredovati, iduće godine vrlo lako mogao bi biti još uspješniji i bolji!

Zorko (u svojem posljednjem nastupu?) osvojio brončano odličje

Na troskoku smo imali čak tri predstavnika. Najuspješniji od naših bio je Vedran Zoričić, svoj nastup završio je sa osvojenom brončanom medaljom! Najbolji skok vidjeli smo u drugoj seriji kada je skočio 14.03. Bilo je tu još dobrih pokušaja, ali teško je skakati uz jak vjetar u prsa. Pisali smo već ranije kako Zorko živi i trenira u Hong Kongu, mjestu gdje nije jednostavno trenirati svaki dan. Slično vrijedi i za natjecanja. Uz to bilo je tu i problema s ozljedama, ali drago nam je kako Zorko ipak nije ostao bez nagrade, u ovom slučaju brončane medalje. Time je i upotpunio "kolekciju", 2003. je osvojio zlatnu medalju, 2008. srebrnu i očito je došao red na brončanu.

Već prije ovog natjecanja pričalo se kako bi ovaj nastup mogao biti posljednji njegov u bogatoj troskokaškoj karijeri, a Zorko je to danas i potvrdio po završetku natjecanja. Šteta ako zaista bude tako, bilo bi lijepo vidjeti ga još koji puta, ali sigurno je kako on najbolje zna kad je vrijeme za kraj. Uz njega su još nastupili Marko Katalinić i Bruno Jednačak. Marko je bio uspješniji za 4cm (12.94) i zauzeo 8.mjesto, a Bruni je pripalo 10.mjesto s 12.90.

Na kraju su naši atletičari i atletičarke tijekom ova dva dana osvojili 17 medalja, od čega su četiri zlatne, šest srebrne i sedam brončane. U poretku klubova pripalo nam je sveukupno 4.mjesto.

Naši treneri, atletičari i atletičarke u svakom slučaju zaslužuju sve čestitke i pohvale! Ove godine konkurencija na seniorskom prvenstvu bila je izuzetno jaka, a svejedno smo osvojili puno medalja te pokazali kako naš klub posjeduje kvalitetu i u ovoj konkurenciji. Bravo!

  • Natjecanje: Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za seniore i seniorke
  • Mjesto: Rijeka
  • Datum: 22.7.2012
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook