Domaća natjecanja

Kosaber i Josipović mlađejuniorski prvaci prvoga dana

Uvjerljiva Lucija Kosaber Foto : Renato Branđolica Uvjerljiva Lucija Kosaber

Pojedinačno PH za mlađe juniore i juniorke održava se u Čakovcu, nakon prvoga dana osvojeno je osam medalja. Točnije, dvije zlatne, dvije srebrne i četiri brončane medalje.

Zanimljivo je kako smo prošle godine na ovom natjecanju osvojili devet medalja u dva dana što jasno govori o našem porastu kvalitete u ovoj konkurenciji. Tada su osvojene dvije zlatne, tri srebrne i brončane medalje. Nema sumnje kako će prošlogodišnji rezultat biti nadmašen.

Tijekom današnjeg dana u više navrata pojavio se jak vjetar koji je puhao sprinterima u prsa i tako spriječio postizanje boljih rezultata. No zato je bilo boljih rezultata na tehničkim disciplinama.

Kosaber ponovno zlatna

Lucija Kosaber i ove godine "okitila" se zlatnom medaljom na mlađejuniorskom natjecanju. No za razliku od prošle godine kada je zlato osvojila na 400m, ove godine je identičan uspjeh postigla na skoku s motkom. Raritetna situacija, ali najbitnije je da pobjeđuje. Lucija je u svojoj debitantskoj sezoni na motki pokazala izuzetnu stabilnost i konstantnost, a takve osobine ne viđaju se baš kod svake natjecateljice u ovoj disciplini. Nagrada je tu, osvojila je naslov mlađejuniorske prvakinje zahvaljujući preskočenih 3.30m, rezultat koji je bio više nego dovoljan za pobjedu. Lucija je pokušala preskočiti 3.40, ovaj puta nije uspjela, ali nastavi li ovako, uskoro će i ta visina postati dostižnom. Lara Juriša ostala je na korak do medalje, skakala je na razini najboljih rezultata i preskočila 280cm, ali ovaj puta to nije bilo dovoljno za medalju. No Larino "pravo" natjecanje slijedi tek idući vikend kada je na rasporedu Pojedinačno PH za kadete i kadetkinje. Ponovi li barem današnji nastup, bez medalje neće ostati.

Na 100m u 2. i 3. kvalifikacijskoj skupini nastupale su Nika Rakić i Sara Luzar-Smajić. Nika se u finale plasirala zahvaljujući svom rezultatu koji iznosi 13.47. Sari je malo nedostajalo, u cilj je ušla s istrčanih 13.59 što je sveukupno vrijedilo 10.mjesta. U finalu je vjetar malo "popustio" i moglo se ostvariti bolje istrčano vrijeme. Niki je to uspjelo, osvojila je 6.mjesto s istrčanih 13.20.

Petreš pripala medalja i novi osobni rekord

Na 400m imali smo jednu predstavnicu više. Istaknula se Anamarija Petreš svojim novim osobnim rekordom i osvojenom broncom! U cilj je ušla s istrčanih 58.71,  spomenimo kako Anamarija dugo nije ni trčala ovu disciplinu, ali očito to nije bilo kontraproduktivno. Katarina Ivšac u svojoj skupini bila je sedmoplasirana (1:01,00), a sveukupno je zauzela 9.mjesto. Izuzetno blizu je i Iva Marija Sobočanec, ona je zauzela poziciju niže, a trčala je 1:01,11.

Ana Fortuna jedina je od naših atletičarki nastupala na 1500m. Trčala je u 2.skupini i osvojila 8.mjesto s vremenom 5:20,14. Sveukupno je osvojila samo jedan plasman niže, dakle 9.mjesto.

 

Pogreška odnijela zlato štafeti, brončana Slobodić

Nova medalja, brončanog sjaja, stigla je na bacanju diska! Za nju se pobrinula Valentina Slobodić s bačenih 32.61. Blizu nje bila je i Ana Šarić (4.mjesto), popravila je svoj osobni rekord za više od jednog metra i on sada iznosi 30.33. Nešto ranije Ana je nastupila i na bacanju kladiva, tamo je bila nešto slabije plasirana, pripalo joj je 5.mjesto, a bačeni rezultat je 37.02.

Na kraju dana malo je nedostajalo za osvajanje još jednog zlata, ali u konačnici je presudila jedna loša izmjena na 4x100m. Nastupale su Katarina Ivšac, Nika Rakić, Sara Luzar-Smajić i Lucija Kosaber. Sva sreća pa pogreška nije odnijela medalju, njihovo konačno vrijeme bilo je 50.49, rezultat vrijedan srebrne medalje!

Josipović nastavio niz zlatnih medalja

Jure Josipović ponovno je osvojio zlatnu medalju! Nakon prošlog vikenda i naslova juniorskog prvaka na 3000m zapreke, ovaj puta ga je čekala kraća dionica - 2000m zapreke. Jure je ponovno pokazao (i dokazao) kako se odlično snalazi u disciplinama sa zaprekama i u cilj ušao s 6:38,42. Nema sumnje kako ćemo ga još gledati u disciplinama ovakvog tipa, Jure zna i može. Ivan Bilonić ponovio je svoj prošlogodišnji uspjeh i zahvaljujući istrčanih 6:41,14 osvojio srebrno odličje! Između ostalog, Ivan ima već iskustva u ovakvim disciplinama i znamo kako se odlično snalazi na zaprekama. Uz njih dvojicu, imali smo i debitanta, Jurija Kosa. Na kraju je ostao na korak do medalje, istrčao je 7:40,30 i osvojio 4.mjesto.

Topić ovaj puta nije propustio finale

Zvonimiru Topiću prošli vikend malo je nedostajalo do juniorskog finala, ali ovaj puta Zvone je još jednom dobrom utrkom izborio finale s istrčanim vremenom. U svojoj skupini bio je drugoplasirani, a trčao je 12.02. U njegovoj skupini je trčao i Jakob Franjo Kulić, njegov rezultat za 15 stotinki je slabiji, a sveukupno je osvojio 12.mjesto. Nekoliko minuta kasnije u 5.skupini nastupio je i David Lavrenčak, njegovo današnje vrijeme je 12.48, a sveukupno je zauzeo 15.mjesto. U finalu je Zvonimir osvojio 7.mjesto, u cilj je ušao s istrčanih 12.08.

Na 400m nastup za naš klub ostvario je Fran Topol. U cilj je ušao s 53.08 i osvojio 3.mjesto. Drugoplasirani ima jednako istrčano vrijeme, ali očito je presudio fotofiniš. Sveukupno je Franov rezultat vrijedio 8.mjesta. 

Vedran Muhar i Julijan Kralj trčali su 1500m. Za nijansu je Vedran bio brži, u cilj je ušao s 4:34,54 dok je Julijan istrčao 4:35,16. Sveukupno gledajući, Vedran je bio devetoplasirani, a Julijan desetoplasirani. 

Bronca za Jednačka i Kolarevića, blizu nje i štafeta 4x100m

Na dalju je Bruno Jednačak skakao bolje nego u Zagrebu prije tjedan dana te je s preskočenih 6.56 osvojio 3.mjesto i brončano odličje! Njegov današnji najbolji skok bio je 6.56. Nadamo se kako će Bruno još sjajniju medalju osvojiti sutra, u 17h je na rasporedu troskok. 

Medalja istog sjaja pripala je i Demiru Kolareviću, on je danas na bacanju kugle (5kg) najdalje bacio do 15.87. Demir sutra također lovi još jednu medalju, na rasporedu je bacanje diska. Uz Demira nastupio je Neven Bogović. Posljednji put nastupio u dvorani prije par mjeseci kada je bacio 11.54. Danas smo gledali znatno boljeg i jačeg Nevena, a rezultat govori u prilog tome. Osvojio je 6.mjesto s bačenih 13.54. Na tehničkim disciplinama nastupio je još i Fran Hojsak, njemu je pripalo 7.mjesto na bacanju koplja (41.84). 

Malo je nedostajalo štafeti 4x100m, Zvonimiru Topiću, Jakobu Franji Kuliću, Davidu Lavrenčaku i Bruni Jednačku pripalo je 4.mjesto. Za medalju je ipak trebalo trčati ispod 45 sekundi, a njihov rezultat je 45.07. Vjerujemo kako će na sutrašnjoj 100-200-300-400m ipak biti uspješniji.

Čestitke svima na postignutim uspjesima tijekom prvog dana. No već sutra je novi dan i nadamo se kako će biti još više medalja. U svakom slučaju - sretno!

Zanimljivo je kako smo prošle godine na ovom natjecanju osvojili devet medalja u dva dana što jasno govori o našem porastu kvalitete u ovoj konkurenciji. Tada su osvojene dvije zlatne, tri srebrne i brončane medalje. Nema sumnje kako će prošlogodišnji rezultat biti nadmašen.

Zanimljivo je kako smo prošle godine na ovom natjecanju osvojili devet medalja u dva dana što jasno govori o našem porastu kvalitete u ovoj konkurenciji. Tada su osvojene dvije zlatne, tri srebrne i brončane medalje. Nema sumnje kako će prošlogodišnji rezultat biti nadmašen.

  • Natjecanje: Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za mlađe juniore i juniorke
  • Mjesto: Čakovec
  • Datum: 30.6.2012
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook