Domaća natjecanja

Juniori i juniorke treću godinu uzastopno ekipni prvaci Hrvatske!

Kod juniora pobjednički trofej preuzeli su članovi štafete Kovačić, Čukman, Cepuš i Penezić Foto: AK Agram Kod juniora pobjednički trofej preuzeli su članovi štafete Kovačić, Čukman, Cepuš i Penezić

Posljednje natjecanje u 9. mjesecu za nas je ponovno polučilo velik uspjeh, naši juniori i juniorke ponovno slave naslov najboljih na Ekipnom prvenstvu spomenutih uzrasta.

Juniori su bili posebno uvjerljivi s osvojenih 83 bodova što je čak za 30 bodova više od drugoplasirane ekipe (dalje ne treba ni nabrajati), a ni juniorke nisu bile daleko sa svojih osvojenih 77 bodova što je za 13 bodova od drugoplasiranih. Inače u obje kategorije kao što smo mi bili pobjednici, AK Slavonija-Žito je osvojila 2. mjesto dok su kod juniorki 3. bile članice Dinamo-Zrinjevca, a kod juniora članovi Zagreb-Ulixa.

Natjecanje je popraćeno odličnim odazivom, naime kod juniorki se prijavilo čak 10 ekipa, a kod juniora samo jedan manje. Zanimljivo je pogledati malo u prošlost ovog natjecanja, zadnji puta u takvoj konkurenciji juniorke su se natjecale 2010. godine kada je također nastupilo 10 ekipa, a juniori još prije, 2007. godine, isto je nastupilo 10 ekipa.

Samim time drago nam je kako smo odnijeli pobjede u zasigurno jednom od najjačih ekipnih juniorskih prvenstava Hrvatske, barem što se ovog tisućljeća tiče. Sam format natjecanja uvijek je isti, klub bira jednog pojedinca po svakoj disciplini i minimum je da se složi 80% ekipe za natjecanje.

Trofeji natjecanja

100% učinak na trkačkim disciplinama naših juniora

Bruno Penezić svoju je uspješnu sezonu završio kako joj i priliči, novom pobjedom, ovaj puta na 200m. Kako je i sam najavio, nije bilo potrebe za 'jurnjavom' kao na seniorskom Kupu Hrvatske već se moglo trčati u brzini manje.

Kao prvoplasirani je prošao ciljem u vremenu 22.37 i u miru se posvetio nastupu na štafeti 100-200-300-400m.

Tamo ovaj puta nije bilo Marina Bloudeka koji se fokusirao da istrči jednu odličnu utrku na 800m, pogotovo kada se uzme u obzir da je sezona pred svojim završetkom. Uspjelo mu je u tome, bila je to jedna prava solo utrka, od prvog do zadnjeg metra je bio vodeći, a ciljem prolazi u vremenu 1:51,06 za novu pobjedu!

Zlatko Kožuhar imao je možda nešto malo teži zadatak, ali sve je uspješno apsolvirao za pobjedu na 5000m s vremenom 16:09,15. Iako nije u onoj svojoj pravoj formi, taktički je zaista bio na visini zadatka ovaj mjesec i teško je s pametnim utrkama izgubiti.

Seriju pobjeda na trkačkim disciplinama nastavio je Hrvoje Čukman na 400m prepone, utrka koja je startala na početku programa. Bez prave konkurencije Hrvoje je istrčao 53.54 za više nego sigurnu pobjedu i potvrdu sjajne sezone. 

Na 3000m zapreke vidjeli smo Filipa Svalinu koji ih je sve uspješno savladao, kao i konkurenciju te u sprint-završnici 'zaokružio' sve pobjede naših juniora na trkačkim disciplinama! Ostala nam je još 100-200-300-400 metara štafeta gdje su se Bruni (200m) i Hrvoju (400m) pridružili Antonio Kovačić (100m) i Sven Cepuš (300m) i tako je naš sastav zavrijedio novu pobjedu s istrčanih 1:56,86.

Na tehničkim disciplinama nismo pobjeđivali, ali smo bili ponovno visoko pozicionirani te uspjeh nije mogao izostati. Ivan Sindičić na visu obavio je dobar posao i sa 183cm zauzeo željeno 4. mjesto. Slično vrijedi i za Antu Zuanovića na troskoku, on je bio još bolji za jedan plasman sa skokom od 13.61.

U bacanjima smo podigli plasmane za još jednu poziciju, Karlo Petković osvojio je 2. mjesto s bačenih 52.15 u bacanju koplja dok je Josip Miloš nastavio svoju dobru forum te sa 48.51 na kladivo ostvario isti plasman, a ujedno je to i novi osobni rekord za njega u ovoj kilaži (6kg).

Ni kod juniorki nije nedostajalo dobrih rezultata

Kod juniorki poput našeg Brune suverena je bila Dora Filipović na 200m istrčavši 24.97 s nešto snažnijim vjetrom u prsa (-1.7). Stvarno ove sezone nije bilo tu sreće za nju, šteta da se češće vjetar nije okrenuo ili barem mirovao, sigurno bi vidjeli još bržu 200ku ove sezone. No treba nešto ostaviti i za 2017. godinu.

Stela Poljanac je na 800m istrčala 2:23,23 i tako bila četvrtoplasirana, utrka koju je cijelo vrijeme vodila i na kraju ipak u završnici malo zaostala za tri natjecateljice ispred nje. No radi se o povratnici u svijet atletike što je malo rjeđe za posljednju juniorsku godinu i nadamo se kako će cjelokupna sezona biti dobar motiv za dalje.

Bez prave konkurencije na 3000m Katarina Vukančić je u svojoj drugoj najbržoj ovosezonskoj utrci stigla do 10:24,87 što je bilo više nego dovoljno za pobjedu! Sam početak natjecanja označila je disciplina 400m prepone, a tamo je Leonarda Farkaš sa istrčanih 1:07,31 bila trećeplasirana.

Da se do najboljih ostvarenja može i u ovom dijelu sezone dokaz je Rea Vusić koja je na skoku u dalj ostvarila svoj najbolji rezultat u karijeri skočivši 5.29 u drugoj seriji, a uz to je ostvarila dobar plasman kao trećeplasirana.

Posljednji juniorski nastup imala je Lara Juriša preskočivši 3.70 za 2. mjesto. Jedna od naših zasigurno najkonstantnijih atletičarki ove sezone tako je nakon prošlogodišnje teške ozljede završila sezonu u jednom pozitivnom tonu, a i samim time je točka na "i" što se juniorskog staža tiče.

Lara Juriša

Iz tog razloga je i prigodno preuzela pobjednički trofej kod juniorki. Djevojka koja vrijedno radi, sluša i lijepo skače samo sada treba nastaviti svoj kontinuitet i ne sumnjamo da će u mlađeseniorskom stažu biti još uspješnija.

U bacanju kugle Barbara Geld pozicionirala se na 3. mjestu bacivši najdalje do 11.79, a isti plasman ostvarila je Laura Štefanac u bacanju diska sa 36.97. Sve ostalo bili su neispravni pokušaji.

Na 100-200-300-400m trčale su nam Ariana Baronica, Karla Puljko, Ema Vukadin i Dora Filipović. Šteta da raspored skupina nas nije spojio s onom bržom i jačom jer bi zasigurno bilo zanimljivije, ali i ovako smo zadovoljni osvojenim 2. mjestom sveukupno u ovoj disciplini. Dora je u cilj ušla sa vremenom 2:21,22.

Čestitamo cijeloj ekipi na ostvarenim pobjedama!

  • Natjecanje: Ekipno prvenstvo Hrvatske za juniore i juniorke
  • Mjesto: Zagreb
  • Datum: 25.9.2016.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook