Domaća natjecanja

Dvostruko bolji drugi dan u Splitu: 4 zlatne medalje!

Mlađeseniorski prvaci su Petra Gamilec, Matea Matošević, Bruno Erent i ženska štafeta! Pročitajte tko je još sve osvojio medalju drugoga dana Otvorenog pojedinačnog PH za mlađe seniore i seniorke.

 

Ponovno Matošević, Gamilec nova prvakinja na kugli, nastavak dominacije štafete na 4x400 i brončana Gredelj

Matea Matošević današnjom novom pobjedom promovirala se u najuspješnijeg našeg atletičara na ovom prvenstvu s 2 osvojene zlatne medalje! Nakon jučerašnjeg zlata na 5000m, novo zlatno odličje stiglo je na 3000m! Vrijeme pobjednice bilo je 10:38,65.

{pullquote}ROMANA TEA KIRINIĆ

Ovaj vikend prošao je bez Romane koja je pred kraj 8.mjeseca nes(p)retno ozljedila kvadriceps. Nažalost, ozljeda je takve naravi da nastup u Splitu naprosto nije bio moguć. To je zaista prava šteta jer nije upitno kako bi atletičarka njezine klase kao i na prijašnjim natjecanjima pokazala svoju vrijednost te osvojila mnoštvo medalja. Mi joj i ovim putem želimo što brži oporavak i povratak na atletsku stazu!

{/pullquote}

 

Prošle godine Petra Gamilec na istom ovom natjecanju osvojila je 7.mjesto s 10.79, a ove sezone je novi nacionalni mlađeseniorski prvak u bacanju kugle s 12.82! Podatak je to koji dovoljno govori o Petrinom velikom napretku tokom ove sezone! Danas nije bacila 13.73, hitac kojeg se svi vrlo rado sjećamo s juniorskog PH, ali i hitac od 12.82 bio je više nego dostatan za pobjedu.

 

Marija Gredelj osvojila je 3.mjesto i medalju brončanog sjaja na 400m prepone s istrčanih 1:07,03. Vrijeme koje nije na razini ovogodišnjih Marijinih rezultata no uzmemo li u obzir probleme sa zadnjom ložom i bitnu činjenicu da je tjedan prije ovog natjecanja više provodila u krevetu nego na tartanu, jasno je da Marija nije mogla biti 100% spremna. Malo tko bi sigurno i nastupio nakon tih problema, ali Marijin sportski duh nikad nije bio upitan. Unatoč tomu, pojavila se na startu, istrčala utrku i ne vraća se kući praznih ruku.

 

Još jednu zlatnu medalju osvojila je ženska štafeta na 4x400m! Natalija Sirovica, Kristina Vilk, Matea Matošević i Lucija Kosaber istrčale su utrku u kojoj se uopće nije primjetio izostanak Gredelj i Kirinić te tako potvrdile Agramovu dominaciju u ženskim štafetama na 4x400m koja traje već od samog osnutka kluba!

 

Bruno Erent osobnim obranio prošlosezonsko zlato, Kralj i Denis Erent osvojili brončana odličja

Bruno Erent i drugu godinu zaredom prima medalju na najvišem postolju! Istrčao je uistinu brzu utrku, najbržu utrku svog života koju ostatak natjecatelja nije mogao pratiti. Njegov osobni rekord na 3000m s preprekama više nije 9:54,83 već 9:51,1! Uz njega je na postolju stajao i Juraj Kralj koji je s istrčanih 11:01,6 osvojio brončanu medalju!

 

Nije samo Bruno u obitelji Erent osvajao medalje. Njegov brat, Denis Erent nakon juniorske bronce na 400m prepone, od danas ima i mlađeseniorsku broncu u istoj disciplini! Vrijeme koje mu je donijelo 3.mjesto je 1:01,37.

 

Nakon jučerašnje osvojene srebrne medalje, Goran Grdenić danas je "pridodao" i brončanu medalju s utrke na 3000m! U napetoj završnici istrčao je 8:56,79.

 

Malo je nedostajalo Dominiku Tomiću za brončanu medalju, tako je s današnjih 47.57 završio natjecanje kao četvrtoplasirani.  Korak do medalje ostala je muška štafeta na 4x400m u sastavu Mislav Mlakar, Ivor Šipuš, Matija Poje i Denis Erent. Vrijeme kojim je Denis Erent ušao kao četvrtoplasirani u cilj je 3:29,23.

 

Sveukupno osvojenih 11 medalja

Naš klub tako je ovo natjecanje završio s osvojenih 6 zlatnih, 2 srebrne i 3 brončane medalje! "Najlošiji"plasman koji je na ovom natjecanju postignut od strane naših atletičara bilo je 5.mjesto, osvojena su dva 4.mjesta dok su svi ostali nastupi naših atletičara završili s osvajanjem medalje! Činjenica koja govori o kvaliteti Agramera i Agramerki.

 

Rezultate 2.dana pogledajte OVDJE.

 

Čestitamo svima na osvojenim medaljama, plasmanima i rezultatima! Kraj sezone polako se bliži (ili je već tu) te je trebalo pronaći još snage i inspiracije za nove nastupe! Bravo!

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook