Domaća natjecanja

"Brže, više, jače" 2011

Prije nego što je svjetska atletska elita predvođena Usainom Boltom fantastično nastupila na 61. Hanžekovićevom memorijalu, nastupali su mlađi kadeti i kadetkinje te kadeti i kadetkinje.

 

Prije svega, dugujemo vam ispriku radi pomalo zakašnjele objave rezultata, ali rezultati ovog natjecanja za najmlađe objavljeni su na internetu kasnije nego rezultati samog mitinga.

 

Dojmovi s nikad jačeg IAAF World Challenge Zagreb mitinga još uvijek su prisutni, uistinu smo imali priliku uživati u sjajnim utrkama na prepunom atletskom stadionu Športskog parka Mladosti. Velik broj gledatelja nažalost nije dočekao najmlađe atletičare zagrebačkih klubova, ali oni koji su izdvojili svoje vrijeme za prekjučerašnje natjecanje prije početka 61. Hanžekovićevog memorijala, sigurno nisu požalili.

 

Kadeti i kadetkinje

U svakoj disciplini svaki klub imao je pravo na 2 atletičara. Na 100m to su bili Mateo Kovačić i Filip Grčić. Mateo je osvojio 2.mjesto s 12.35, a Filip 4.mjesto s 12.53. Uvjerljivu pobjedu na 1000m ostvario je Jure Josipović, i to s novim klupskim rekordom - 2:35,89! Za potvrdu dominacije Agramera u ovoj disciplini pobrinuo se Anton Strmečki-Stakor, on je ušao u cilj kao drugoplasirani s 2:45,66.

 

Čak 99cm bio je ispred drugoplasiranog Bruno Jednačak! Njegov najbolji skok na ovom natjecanju bio je 6.12. Visok plasman pripao je i Karlu Jednačku, njegovih 4.88 donijeli su mu 3.mjesto. Na kugli (4kg) su 4. i 5.mjesto osvojili Ante Zubak i Fran Hojsak. Ante je najdalje bacio 12.71, a Fran 12.51.

 

Rijetko ćete Katarinu Ivšac vidjeti u utrci na 100m, ali pokazala je kako se odlično snalazi i u sprintesrkoj disciplini - uvjerljiva pobjeda s 13.68! Treće mjesto pripalo je Ivi Šakić s istrčanih 14.04.

 

Anamarija Petreš i Ana Fortuna trčale su 1000m. Anamarija je ušla u cilj treća (3:06,67) dok je Ana zauzela 5.mjesto sa 3:10,53. Na dalju su nastupale Lara Juriša i Iva Žugaj. Larin najbolji skok iznosio je 4.64 i njime je osvojila 3.mjesto dok je Iva s 4.25 (-2.0 vjetar) završila natjecanje na 7.mjestu. Na kugli (3kg) drugoplasirana bila je Ana Šarić s prebačenih 11.24! Uz nju je nastupala i Valentina Slobodić, prebacila je 10m, točnije 10.25 i osvojila 4.mjesto.

 

Uoči velikog finala Kupa za kadete i kadetkinje u Čakovcu, ovo natjecanje bilo je više nego izvrsna "proba" i nadamo se kako su se naši atletičari "napunili" dodatnim samopouzdanjem te da će u subotu pružiti još bolje nastupe!

 

Mlađi kadeti i mlađe kadetkinje

Na 60m naš najbrži predstavnik bio je Bruno Penezić s 8.60! Vrijme je to koje mu je osiguralo 2.mjesto! Luka Bulaja najviše baca kuglu, ali osim snage je u utorak pokazao i brzinu - 8.76 na i 3.mjesto.

 

Julijan Kralj i Filip Svalina već su standardno naši najjači aduti u nešto dužim disciplinama. Ovaj puta to je bilo 600m, a ishod je sljedeći : Julijan je osvojio 3.mjesto (1:43,01), a Filip je u cilj ušao odmah iza njega s istrčanih 1:46,01.

 

Na visu je najviše preskočio naš Ivan Sindičić i pobjedio! Njegovih 155cm bila je visina koju nitko drugi nije uspio preskočiti. Manje nastupa u nogama ima Ante Zuanović, inače brat Karle Zuanović, ali to ga nije spriječilo da preskoči 140cm i osvoji 3.mjesto.

 

Uz lagani vjetar u prsa (0.8) trčale su mlađe kadetkinje na 60m. Još jedna pobjeda naše predstavnice, njezino ime je Karla Anić i trčala je 8.88. Trčala je još i Laura Štefanec. U cilj je ušla s 9.14, vremenom vrijednim 3.mjesta! Također je poput Luke pokazala da osim snage posjeduje i brzinu.

 

Još jednu dobru utrku trčala je Josipa Livaković i pobjedila na 600m! Vrijeme pobjednice iznosilo je 1:54,18. Jednako hrabra Ines Fabijanić utrku je završila na 6.mjestu. Ines nema previše utrka u nogama, ali lijepo je bilo vidjeti veliko htijenje za pobjedom, s vremenom će i to doći.

 

Nakon Brune i Karla, danas smo imali i trećeg Jednačka - Laru Jednačak. Debitantski nastup na visu prošao je vrlo dobro, 4.mjesto s preskočenih 135cm! Isto vrijedi i za Teu Seletković koja je godinu dana mlađa nego Lara. Ona je najviše skočila 130cm i osvojila 5.mjesto.

 

Mlađekadetska i kadetska natjecanja uvijek su zanimljiva za gledati jer su utrke vrlo često nepredvidljive te istovremeno nude pregršt hrabrih i borbenih utrka.

 

Za opširnije rezultate, kliknite OVDJE.

 

Čestitamo našim mladim Agramerima i Agramerkama, nadamo se kako su zadovoljni svojim nastupima! Svojim pobjedama, plasmanima i rezultatima učinili su nas sretnima jer su pokazali potencijal i da imaju budućnost u ovom sportu. Bravo!

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook