Domaća natjecanja

Prvi dvostruki trijumf! Agrameri i Agramerke 1. na Ekipnom prvenstvu Hrvatske u polumaratonu

Najbolje muške i ženske ekipe Foto: AK Agram Najbolje muške i ženske ekipe

U Velikoj Gorici u sklopu 25. izdanja Turopoljske utrke održalo se Ekipno prvenstvo Hrvatske u polumaratonu gdje smo kao i prošle godine sudjelovali s muškom i ženskom ekipom.

Prošle godine su dečki pobijedili i isto im je uspjelo danas dok je naša ženska ekipa napravila korak više i također slavi svoju prvu pobjedu nakon 2012. godine! Ujedno je ovo i prvi puta u našoj klupskoj povijesti da smo pobijedili u obje konkurencije što je podatak kojim se zasigurno ne može pohvaliti svaki klub u Hrvatskoj.

S obzirom kakvo je vrijeme ovaj tjedan bilo prisutno na ovom području, može se reći kako su uvjeti za današnje dugoprugaško trčanje zapravo bili bolji od očekivanih. To su trkači očigledno znali iskoristiti. Bilo je ponešto pritužbi da je staza sama po sebi pomalo nezgodna, ali na kraju mnogi mogu biti zadovoljni.

Tako je Antun Pavelić došao do svog najboljeg rezultata istrčavši 1:08:51 čime je bio drugi hrvatski trkač, a u sveukupnom poretku za samo jedan plasman slabiji. Nešto brži bio je protekli tjedan na Zagrebačkom polumaratonu, ali to je već odavno stigla i službena obavijest da je došlo do pogreške u mjerenju tako da to na koncu nije bila distanca odgovarajuća disciplini polumaratona.

Ovaj puta bi sve trebalo biti u redu tako da Antun može biti zadovoljan svojim rezultatom. Nije jedini, Petar Bratulić istrčao je svoj novi najbrži polumaraton (1:10:22) čime je bio sveukupno petoplasirani, a u domaćem poretku odmah iza Pavelića.

Oduševili su nas naši mladi trkači - debitanti, počevši sa Zlatkom Kožuharom koji je sveukupno bio 8., a ciljem je prošao točno u vremenu 1:14:00. Nedugo zatim kao 12. stiže Filip Svalina (1:14:23) dok je 1:21:09 Danijela Zečevića vrijedilo 31. mjesta. Sve u svemu, sjajno su reagirali na za njih novu disciplinu i samim time bili bitan faktor u obrani trofeja uz ponešto iskusnije Pavelića i Bratulića.

Možda nije toliko mlad trkač kao spomenuti trio, ali je nesumnjivo također debitant. Milan Kotur dodatno je proširio svoj (ionako već dovoljno široki) atletski opus s istrčanih 1:27:41 za 51. mjesto, a iskusniji Goran Firšt je bio 71. u vremenu 1:31:52.

Nizu odličnih nastupa priključio se i ženski dio ekipe. Matea Matošević istrčala je jednu od svojih najboljih polumaratonskih utrka i ciljem prošla u vremenu 1:16:51 čime je više nego uvjerljivo pobijedila, a tako i već prva stvorila veliki dio prednosti naše ženske ekipe. Ljiljana Ćulibrk prolazi ciljem kao trećeplasirana (1:23:26), a u domaćem poretku je to bilo upravo iza naše olimpijke.

Zatim nakon malo manje od 6 minuta u cilj stiže i Ivana Grubišić (1:29:15) koja se u ovom kratkom razdoblju koliko je s nama zaista pokazala u vrlo lijepom svjetlu. Prošli tjedan osvojila prve medalje na trkačkom Zimskom prvenstvu Hrvatske, a sada je u prvom polumaratonu odmah ostvarila dobar rezultat. Ekipu je 'zaokružila' Antonija Žalac kao 10. žena u cilju s vremenom 1:32:12 što je blisko 1:31:42 iz prošle sezone.

Osim samog polumaratona, trčalo se i na 5km pod standardnim imenom "Utrke građana" gdje prvo vrijedi istaknuti žensku pobjednicu Katarinu Vukančić s vremenom 18:30.

Još brži od nje bio je brat, Ivan Vukančić (18:24) kao sedmoplasirani u muškoj konkurenciji (naravno prvi kod kadeta) dok je ugodno iznenadio Fran Bušić kao dodatno brži u vremenu 18:04 čime mu je pripalo visoko 4. mjesto, a najbolje je pozicioniran u svojoj dobnoj kategoriji mlađih juniora (1. mjesto).

Čestitamo svima na uspješnim ekipnim, ali i pojedinačnim rezultatima! Na najbolji mogući način iskoristili smo ovo nedjeljno jutro/podne u Velikoj Gorici i puno je razloga za zadovoljstvo, bravo!

  • Natjecanje: Ekipno prvenstvo Hrvatske u polumaratonu/25. Turopoljska utrka
  • Mjesto: Velika Gorica
  • Datum: 26.3.2017.
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook