Domaća natjecanja

Matošević pobjednica Varaždinskog polumaratona

Matea Matošević Foto: Renato Branđolica Matea Matošević

U istoimenom gradu održalo se 19. izdanje Varaždinskog polumaratona, natjecanja gdje se pobjedom istaknula naša Matea Matošević, a nastupilo je još nekoliko naših članova (ne samo u polumaratonskoj utrci).

Matea je u cilj ušla s velikom prednošću nad ostalim konkurenticama, istrčala je 1:21:10! Po kilometru je prosječno trčala 3 minute i 51 sekundu.

Ovo je njezina prva pobjeda na ovom natjecanju, a osim toga poboljšala je svoju poziciju na listi od najbržih 20 žena u povijesti Varaždinskog polumaratona. Do sada je 'držala' upravo 20. mjesto, a današnjim rezultatom pomaknut će se na 15. mjesto. Zanimljivo, prestigla je i našu direktoricu Ljiljanu Ćulibrk koja je do sada imala 17. mjesto.

U posljednje vrijeme Matea je ostvarila više pobjeda i želimo joj da taj pobjednički niz što dulje potraje.

Marin Galić bio je naš jedini predstavnik u muškoj konkurenciji, zauzeo je 167. mjesto s 1:46:44.

Osim polumaratona, održale su se nešto kraće utrke, za građane (5000m) te starije i mlađe djece (800 i 400m). Josipa Livaković prije bi pripadala skupini starijih i mlađih djeca, ali ona više voli ove duže utrke tako da je danas trčala na 5000m gdje je s 21:31 stigla do 6. mjesta! Ispred nje bile su ipak znatno iskusnije i starije natjecateljice.

Marija Hartl nakon jučerašnjih 1500m na juniorskom Ekipnom prvenstvu Hrvatske nije previše odmarala, već danas je trčala na utrci građana i u cilj ušla dvadesetak sekundi kasnije naspram Josipe. Istrčala je 21:53, vrijeme vrijedno 9. mjesta. I posljednja naša natjecateljica u ženskoj konkurenciji bila je Petra Štefanović (najmlađa), njezinih 23:38 donijelo joj je 12. mjesto.

U muškoj konkurenciji Luka Livaković pokazao je kako nije zaboravio trčati i s 20:24 zauzeo je 25. mjesto. Podsjećamo, Luka se odnedavno natječe i u sportskom hodanju gdje je pokazao kvalitetu, nadamo se kako ćemo ga dalje gledati u toj atletskoj grani. Jednako mladi Marko Gavrančić (rođeni su 2000. godine) je u cilj stigao kao 56. istrčavši dionicu za 27:41.

Uvjerljivo najmlađi od svih naših danas bio je Krešimir Hartl (rođen 2002. godine) pa je i logično da je trčao u konkurenciji mlađih djece (400m). Ciljem je prošao kao drugoplasirani, a vremenski je to 1:11.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook