Domaća natjecanja

PRVA DVOSTRUKA PRVAKINJA U 2019. Vukančić pojedinačno najuspješnija mlađa seniorka natjecanja!

Katarina Vukančić Foto: AK Agram Katarina Vukančić

Na dvoranskom mlađeseniorskom prvenstvu Hrvatske u pojedinačnom kontekstu najuspješnija od sviju bila je Katarina Vukančić koja je slavila u dva navrata tj. dvije discipline - 1500 i 3000 metara.

Očekivano smo jaču i bržu utrku vidjeli na 1500 metara jer je ona bila i prije na rasporedu. Katarina je od prvog metra krenula prema naprijed i držala 1. mjesto i samo iz kruga u krug povećavala prednost, pritom je uspjela neke natjecateljice prestići za više krugova.

Ulazak u posljednjih 200 metara kao da joj je dao dodatno na ubrzanju koje je zadržala do prolaska ciljem kada je semafor pokazao 4:35,76 čime je poboljšala svoj osobni rekord, a nije bila daleko ni od mlađeseniorskog rekorda Hrvatske!

Prvi naslov je bio tu, a sat vremena poslije uslijedila je duplo duža utrka koja je ipak s obzirom na slabiji odaziv po pitanju konkurencije bila zapravo poprilično lagan zadatak za nju, vjerojatno lakši nego što je i mislila.

No prilike su tu da se iskoriste što je Katarina nesumnjivo napravila i pobijedila vremenom 10:41,36. Tu je trčala i Ivana Grubišić koja je tako odmah nakon nje prošla ciljem i zaslužila srebrnu medalju, vremenski je to bilo 11:06,02.

Dok je Tajana Židov od svih naših atletičara i atletičarki osvojila medalja (1 zlato, 1 srebro i 1 bronca), tako je Katarina uspjela jedina u ovoj konkurenciji slaviti u pojedinačne dvije discipline što je svakako još jedna dodatna kvalitetna referenca za ulazak u ovu natjecateljsku 2019. dvoransku sezonu.

Ako se po prvom natjecanju godina poznaje, onda nas očekuju novi njezini uspjesi, a do tada čestitamo joj na ovim današnjim!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook