Domaća natjecanja

TROSTRUKI REKORDERI Janček i Hartl ponovno pomaknuli granice dvoranskog hrvatskog hodanja!

Bruna Janček i Krešimir Hartl Foto: AK Agram Bruna Janček i Krešimir Hartl

U Zagrebu u atletskoj dvorani na Velesajmu održalo se novo izdanje pojedinačnog dvoranskog prvenstva, ovaj puta za najbolje juniore i juniorke diljem Hrvatske.

Janček ujedinila rekorde, Hartl dodatno poboljšao

Kao i prije dva tjedna, izuzetno inspirirani bili su naši hodači i hodačice, konkretno govoreći, Bruna Janček kod juniorki i Krešimir Hartl kod juniora na 3000m hodanje.

Eli Pevec je tada postavila novi seniorski i juniorski rekord Hrvatske (15:29,18), a Bruna je sada dodatno poboljšala navedeni rezultat i postala prvom hrvatskom hodačicom koja je hodala brže od 15 minuta!

Točnije, radi se o rezultatu 14:59,33 kojim je sada ujedinila hrvatski seniorski, juniorski i mlađejuniorski rekord Hrvatske! Ono što je najbolje, spomenuta Pevec također je ovdje nastupala i također išla bolje od svog dosadašnjeg najboljeg rezultata. Eli je ciljem prošla u vremenu 15:07,68 što bi također bio novi rekord, ali ovako ostaje u rubrici onog osobnog.

Broncom se još 'okitila' Klara Krenek u utrci brzoj za nju na 16:20,24 i tako ponovila uspjeh otprije 14 dana. Četvrto mjesto osvojila je Lana Švarbić, u vremenu 16:41,27, što je povijesno najbolji dvoranski rezultat kadetkinja, ali se u ovoj kategoriji rekord bilježi na distanci 2.000m.

Druga naša kadetkinja, Mia Marek, ciljem je prošla kao peta, prvi put ispod 17 minuta (16:58,71), što je 10 sekundi bolje od njenog osobnog rekorda izvan dvorane.

Nakon 14:38,82, Krešimir Hartl ponudio nam je još jednu brzu utrku u kojoj je odhodao 14:24,71 i tako se dodatno etablirao kao hrvatski seniorski-juniorski-mlađejuniorski dvoranski rekorder Hrvatske u ovoj disciplini!

Iako tek kadet, do svoje prve juniorske medalje stigao je i Niko Kožul koji je ciljem prošao s 19:27,33, a Tomislav Mikić je nakon 4. mjesta na mlađeseniorskom prvenstvu ovdje napredovao za jednu poziciju i tako isto zaslužio medalju brončanog sjaja (20:27,30).

Bit će zanimljivo za vidjeti sljedeće natjecanje, a ono je seniorsko prvenstvo Hrvatske gdje nam se priključuju Ivana Renić i Bruno Erent pa bi u ovoj kategoriji potencijalno mogli vidjeti možda i još koji novi rekord...

Raznoliko na tehničkim disciplinama

Skok u dalj kod juniora donio nam je nešto bolji nastup Vilija Nagla za 6.48 i 5. mjesto u ovoj konkurenciji. Uz njega je Ivor Nagl skočio 5.50 za 15. mjesto. S druge strane, kod juniorki, najbolja je kao 8. bila Anja Tvrtković sa skokom od 5.10 dok je 11. bila Marta Bošnjak s 4.99.

Na visu je ostala kao četvrtoplasirana preskočivši 1.55 metara uz devetoplasiranu Leu Babić (1.50m), a kod juniora je isti bio Jurica Hercigonja s novim osobnim rekordom od 1.82. Odmah iza njega slijedi Bruno Košćica s 1.79 metara. 

Troskok nam je donio dva 4. mjesta, ali i dva nova osobna rekorda. Antonio Frančić je to učinio u prvoj seriji s 12.74 dok su ranije već nastupile juniorke, a tu je prvi puta nastupala Paula Herceg te iz skoka u skok bila sve bolja i bolja i tako debi završila s vrlo dobrih 10.85.

Paula Herceg

Na kugli su nam se juniori Viktor Veić i Luka Mateljić poredali na 6. i 7. mjestu rezultatima 12.56 i 12.16, a zato je kod juniorki kao petoplasirana završila Lucija Leko s najboljim hicem od 10.17.

Martina Fileš na motki je nastupala izvan konkurencije i sa skokom od 3.60 najavila idući tjedan i seniorsko prvenstvo Hrvatske.

Čestitamo svima na ostvarenim rekordima, plasmanima ili rezultatima!

  • Natjecanje: Dvoransko prvenstvo Hrvatske za juniore i juniorke
  • Mjesto: Zagreb
  • Datum: 26.1.2019.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook