Domaća natjecanja

Drugi dan pojedinačnog seniorskog PH: Okrunjeno Agramovih sedam novih (starih) prvaka Hrvatske!

Očekivano je drugi dan pojedinačnog seniorskog prvenstva Hrvatske donio još bolje rezultate i ostvarenja za naš klub u kojem su naši članovi i članice osvojili još više medalja i naslova prvaka Hrvatske.

Senjariću dvoboj s Čukmanom

Već u prvim disciplinama krenulo je obećavajuće. Yann Senjarić je na 400m prepone slavio ispred našeg Hrvoja Čukmana u zanimljivoj utrci i završnici koja je na kraju pripala Yannu s vremenom 51.65 dok je Hrvoje trčao točno 52 sekunde.

Inače je utrka bila okružena raznim kamerama koje su radile i vjerojatno čekale neki kontroverzni trenutak koji se naravno nije dogodio. A to što neslužbene snimke ne vrijede kao nikakav dokaz, to je druga priča. 

Kod žena je Wanda Haber bila brončana s vremenom 1:02,63, bila je to utrka u kojoj nije uspjela pronaći željeni ritam. Bolje sad nego za tjedan dana. 

Šimić rutinski do naslova, napadala normu za SP

Za to vrijeme na tehničkim disciplinama vodile su se druge, prave borbe. Ana Šimić još jednom je preskočila visinu od 1.88m te krenula u napad na 1.94m što je ujedno i norma za Svjetsko prvenstvo u Londonu.

Nije ovaj put uspjela, ali želimo joj da do kraja zadnog roka pored te visine vidimo i "O". Naravno, spomenuta visina pobjednica bila je više nego dostatna za zlatnu medalju i obranu naslova pobjednice!

Josip Miloš dobro je nastupao u kladivu i stigao do najboljeg ostvarenja od 45.64 čime je bio četvrtoplasirani, na korak do medalje. Kasnije je bacao i disk koji je letio najdalje do 32.77 za 9. mjesto. 

Zuanovićev seniorski 'double'

Troskok nam je donio novu pobjedu Ante Zuanovića koji je tako povezao seniorski naslov na otvorenom, ali i (otprije) u dvorani!

Osim toga još je tu i juniorski naslov na otvorenom, a lijepo zvuči podatak kako Ante ove sezone što se otvorenog dijela tiče je neporažen barem što se domaćih natjecanja tiče.

Krenuo je uspavano, ali se iz serije u seriju dizao te pred kraj stigao do velike pobjede. Do 5. serije je bio trećeplasirani, a onda preuzima vodstvo skokom od 14.89 da bi svoje zlato 'zacementirao' novim osobnim rekordom u 6. seriji, a to je skok od 15.09!

Kao što je Ante povezao zlato iz dvorane i otvoreno, tako je Marko Katalinić napravio isto samo u kontekstu bronce. Ipak, za razliku od slabije dvorane, ovdje je trebalo skočiti više što i je napravio sa skokom od 14.54 u 5. seriji.

Osim njega, Noel Bagić stigao je do osobnog rekorda sa skokom od 13.59 kao i David Lavrenčak (12.91). 

Bloudek ponovno za povijest

Spektakularnu utrku poslije toga trčao je Marino Bloudek i to u solo nastupu na 800m. Na to se nekako i specijalizirao u posljednje vrijeme te ga to očito ne smeta. 

Od prvog metra je jurnuo prema novoj utrci života i ispunio ju vremenom 1:48,16 čime je sada on istrčao najbrži hrvatski juniorski rezultat tisućljeća!

Već smo to ove godine spomenuli u više navrata, Sven i on zaista su sjajni i lijepo 'prebacuju lopticu' jedan drugome. Ne sumnjamo da će ta kombinacija dovesti do velikih uspjeha u Grossetu na juniorskom EP.

Osim njega, nastupao je i Sven Keglević, njegovih 1:58,40 vrijedilo je 5. mjesta. 

Naravno kako u ovoj utrci rezultat je produkt novog seniorskog naslova. Više nego zasluženo!

Pouzdani Svalina potvrdio vrijednost

Na 200m srebrni je Mateo Kovačić koji je tako ponovio prošlogodišnji uspjeh, zanimljivo, tada je trčao 21.83, a sada 21.82. Neznatna razlika s istim uspjehom. Osim njega, Alen Kolar je bio sedmoplasirani (22.89) te Jakov Raguž na 11. mjestu (23.46). 

Još jednu odličnu utrku vidjeli smo od Filipa Svaline koji je istrčao svoj novi osobni rekord i tako nastavio lijepu seriju jer već više puta smo to vidjeli ove godine kod njega i to ne samo u ovoj disciplini. 

Njegovih 9:31,11 bilo je vrijedno naslova seniorskog prvaka Hrvatske! Jedna utrka u kojoj nije vodio cijelo vrijeme, ali je 'prelomio' kad je trebao te tako zasluženo pobijedio. Općenito se Filip kroz ovu, ali već i prijašnju sezonu potvrdio kao jedan od trenutačno najpouzdanijih naših atletičara ili atletičarki.

Osim njega, četvrtoplasirani je bio Vedran Muhar vremenom 11:07,70. 

Bratulić pokazao kako se trči za zlato

Sjajan je bio Petar Bratulić na 5000m, već u početnom dijelu utrke napravio je veliku razliku koju je uspješno održavao do samog kraja i zapravo njegova pobjeda ni u jednom trenu nije bila ugrožena iako naravno kako je rizik kad već u samom startu se odlučite na takav potez.

No tko ne riskira ne profitira i zato naš Petar i jest novi seniorski prvak Hrvatske u ovoj disciplini! Zlatno vrijeme je 15:24,21.

Vrlo dobru utrku (na razini osobnog rekorda) pružio je Zlatko Kožuhar, 15:42,47 ovdje je vrijedilo brončanog odličja! Kao što smo i ranije najavili, ne može se loš trenutak iz Pitestija dogoditi dva puta u tako kratkom vremenu.

Antun Pavelić je petoplasirani (16:11,86), a Nikola Klarić šestoplasirani (16:15,04). 

Štafeta nastavila pobjedničku tradiciju

Slavodobitno smo zaključili natjecanje na 4x400m štafeti kod seniora gdje je nastavljena velika pobjednička tradicija! Ovaj puta, nju su nastavili Sven Keglević, Sven Cepuš, Marino Bloudek i Hrvoje Čukman, vrijeme od 3:17,54 i više je nego dostatno za osvajanje novog naslova prvaka Hrvatske. 

Veseli nas i bronca Agrama II, za nju su se izborili Filip Orlović, Karlo Blažević, Filip Svalina i Yann Senjarić koji je danas definitivno bio kraj napetih završnica. 

Stela Poljanac 800m je istrčala za 2:20,27 čime je bila šestoplasirana sveukupno. Nakon jučerašnjeg zlata, još jedna medalja pripala je Matei Matošević koja je na 3000m zaslužila srebrno odličje vremenom 9:50,57. Katarina Vukančić je završila na 5. mjestu (10:36,95) dok su Tina Šmid i Ivana Grubišić bile 8. i 9. 

U bacanju koplja Laura Štefanac je stvari podigla na bitno viši nivo nego do sada bacivši ga do 49.59 što je uvjerljivo novi osobni rekord! Nagrada za to je naslov seniorske doprvakinje Hrvatske, a svakako je vrijedan podatak kako se ujedno radi i o normi za Europsko juniorsko prvenstvo.

Ipak, Lauri se to preklapa s Olimpijskim igrama gluhih i ovaj puta će to natjecanje imati prioritet gdje sada dolazi kao jedan od kandidata za medalju. 

Kasnije je još bacala kuglu, ali 12.38 i 4. mjesto u ovom trenutku nije ni posebno važno. 

Rea Vusić ovaj dio sezone završila je s 5.44 na skoku u dalj gdje je pružila dobru razinu skokova i tako zauzela 7. mjesto. 

Ženskih 4x400m vrijedilo je srebra - Leonarda Farkaš, Anamarija Petters, Wanda Haber i Dora Filipović istrčale su vrijeme slično kao i prije mjesec dana, a to je 3:53,60. 

Čestitamo svim našim članovima i članicama na osvojenim naslovima, medaljama i ostvarenim svim drugim postignućima tijekom ova dva dana!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook