Domaća natjecanja

Dramatično u Puli : Kadetkinjama treći uzastopni naslov, kadeti treći

Dora Filipović Foto : AK Agram Dora Filipović

Današnja srijeda bila je rezervirana za ekipno natjecanje kadeta i kadetkinja, a mjesto održavanja bila je Pula. U našem trećem nastupu na ovom natjecanju ponovno su ostvareni odlični rezultati! Kadetkinje su pobjedile sa osvojenim 61 bodom dok su kadeti osvojili treće mjesto s osvojenih 56 bodova.

 

Filipović predvodila naše kadetkinje prema pobjedi, uvjerljiva pobjeda Ocvirk

Natjecanje je počelo disciplinom 100m prepone. Karla Anić ponudila nam je još bolji nastup nego u Varaždinu (PH u višebojima), u cilj je ušla s 18.30 i osvojila prvi bod.

 

Za više bodova pobrinula se Dora Filipović svojim odličnim nastupima na 100m i 300m. Uspješnija je bila na 300m, pobjedila je s istrčanih 42.64! No jednako dobar nastup vidjeli smo nešto prije na stotki gdje je bila najbrža dosada i osvojila 3.mjesto s istrčanih 12.81. Sveukupno je Dora u svojim pojedinačnim nastupima osvojila čak 14 bodova za svoju ekipu!

 

Na 600m se iskazala Pia Ocvirk, ona je uvjerljivo pobjedila s istrčanih 1:40,45! Kako bi dokazali o kakvoj se uvjerljivoj pobjedi radi recimo samo da je drugoplasirana ušla u cilj 4 sekunde kasnije, ostale su imale još veće zaostatke. Pia je još uvijek mlađa kadetkinja (rođena 1999.), taj podatak je još jedna dodatna vrijednost ove današnje pobjede.

 

Novi dobar nastup Livaković, Juriša inspirirana na visu, Štefanac pobjedila na bacanju koplja

Kad već spominjemo mlađe kadetkinje, još jedna naša je nastupala na još dužoj disciplini, a to je 1500m. Josipa Livaković je istrčala novi osobni rekord (5:10,64), a dodatna nagrada je i visoki plasman - 2.mjesto! Time je osvojila novih 7 bodova.

 

Za Laru Jurišu nema previše odmora, nakon nastupa tijekom vikenda u Splitu, danas je ponovno nastupala na dalju i visu. Više bodova osvojila je na visu gdje je odlično skakala i natjecanje završila kao trećeplasirana s 158cm! Na dalju je plasman bio nešto slabiji (5.mjesto - 4.90), ali između drugoplasirane i petoplasirane su razlike uistinu minimalne. Šteta, nedostajalo je malo sportske sreće. No u konačnici Lara je za kadetkinje osvojila 10 bodova.

 

Visoki plasmani osvajali su se i na bacanjima. Ana Šarić je na bacanju kugle (3kg) osvojila 2.mjesto, a bacila je 12.68 što je u svakom slučaju lijep rezultat. Korak dalje otišla je Laura Štefanac koja je još jednom najavila kako će osvajati medalje i u kadetskoj konkurenciji. Danas je najdalje bacila koplje (600g) od svih i pobjedila s 30.98!

 

Štafeta 4x100 uspjela zadržati prednost za 3. uzastopnu pobjedu

Konačni rasplet uslijedio je na štafeti 4x100m. Našim djevojkama je trebalo najmanje 3.mjesto za novu obranu naslova, a upravo taj plasman su i ostvarile. Štafetu su činile Karla Anić, Dora Filipović, Iva Šakić i Iva Marija Sabočanec, a njihov rezultat u konačnici je bio 51.42.

 

Trebalo je zadržati mirnoću i koncentraciju, svaka čast curama što su uspjele u tome i nastavile pobjednički niz! Već je spomenuto ranije, ali ne škodi ponoviti kako je ovo naš treći nastup na ovom natjecanju, a ovo je treća generacija kadetkinja koja pobjeđuje! Drago nam je vidjeti nastavak impresivne dominacije.

 

Jednačak četvrti, Ahlin treći, Kulić drugi

Karlo Jednačak je od naših otvorio natjecanje kadeta utrkom na 100m prepone. Bio je na razini najboljih rezultata, s istrčanih 16.12 je prošao ciljem kao četvrtoplasirani i osvojio prvih 5 bodova.

 

Još uzbudljiviju utrku vidjeli smo na istoj dužini, samo bez prepona, a dio toga bio je i Ivan Ahlin. U igri stotinki na kraju je osvojio 3.mjesto i 6 bodova, a istrčao je 11.94! Prva dvojica su bili brži za samo dvije stotinke tako da je odlučivao foto-finiš. Jedan bod više osvojio je Franjo Jakob Kulić na 300m s osvojenim drugim mjestom! Nakon kvalifikacijskih 38.56 sada je bio još brži, u cilj je ušao s istrčanih 38 sekundi.

 

Postignut niz osobnih rekorda, pobjeda Sindičića na dalju

Brži nego u kvalifikacijama je bio i Vedran Muhar na 800m, on je danas istrčao 2:15,42 i u konačnici zauzeo 4.mjesto. Plasman vrijedan novih 5 bodova. Najduža disciplina današnjeg dana bila je 3000m, a naše boje je "branio" Jan Vučković. Odradio je vrlo dobar posao za svoju ekipu osvojivši 2.mjesto i 7 bodova. U cilj je ušao s 10:03,16, a vjerujemo kako će kroz još koji nastup uspjeti istrčati i ispod 10 minuta!

 

Za prvu pobjedu i 8 bodova pobrinuo se Ivan Sindičić na dalju! U izuzetno zanimljivom natjecanju izašao je kao najbolji sa skokom od 5.85. Drugoplasirani je imao samo 2cm manje, ponovno su odlučivale sitnice. Osim pobjede, vrijedi istaknuti i kako se radi o njegovom najboljem rezultatu.

 

Svoj najbolji rezultat postigao je i Hrvoje Čukman na visu gdje je osvojio 2.mjesto i 7 bodova! Novi osobni rekord je 172cm. Na kugli (4kg) nastupao je Luka Bulaja. U konačnici mu je pripalo 3.mjesto s bačenih 13.34. Plasman i rezultat vrijedni novih 6 bodova! Samo za jednu poziciju bio slabiji Karlo Petković na bacanju koplja (600g) i tako je osvojio 6 bodova. Njegovo koplje danas je najdalje sletjelo na 36.42.

 

Propuštena prilika na štafeti

Bodovna situacija je kao i kod kadetkinja bila izuzetno napeta te je na štafeti 4x100m bilo potrebno osvojiti najmanje 3.mjesto. Nažalost, nema svaka priča sretan kraj obzirom da kadeti nisu uspjeli u tome jer nisu ni nastupili. Ivan Sindičić je bio brži od pucnja iz startnog pištolja što znači, pretpostavljate i sami, diskvalifikaciju (0 bodova). No ne treba posebno analizirati (kako, zašto?) navedenu situaciju, već ju prihvatiti i nastaviti dalje, očekuje nas još mnogo natjecanja. Nadamo se da i Ivan tako razmišlja jer nije ni prvi ni zadnji koji je prerano startao. Uopće ne sumnjamo kako će on izvući najbolje iz današnje situacije.

 

Uostalom, i u ovakvom konačnom raspletu kadeti nisu ostali bez pehara već im je pripalo 3.mjesto! Novi pehar za kadete zasigurno će poslužiti kao motivacija za daljnji rad.

 

Rezultatate s natjecanja možete pronaći OVDJE.

 

Postizalo se puno osobnih rekorda i kvalitetnih rezultata, a nagrada za to su nova dva trofeja!. Sezona se tek "zakuhtava", a nas veseli vidjeti naše atletičare na visokoj razini. Naši treneri ponovno su napravili čudesan posao i pred nama je još jedna odlična generacija kadeta i kadetkinja. Čestitamo na novom uspjehu!

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook