Domaća natjecanja

DARK HORSE ŠRUT do naslova juniorske prvakinje Hrvatske na 10000m

Sandra Šrut u sjajnom izdanju Foto: AK Agram Sandra Šrut u sjajnom izdanju

Nakon održanog pojedinačnog prvenstva Hrvatske u hodanju na stazi, u nešto boljim uvjetima uslijedilo je i ono kraće prvenstvo namijenjeno disciplini 10000m.

Kako su hodanja završila, tako je već prošao najtopliji dio dana i trkači su definitivno imali (za njih) kvalitetnije vremenske uvjete.

Najbolje od svih naših nesumnjivo je to iskoristila Sandra Šrut koja je još jednom pokazala kakvo smo veliko pojačanje dobili njezinom pojavom u drugom djelu prošle godine. Podsjećamo, s nama je tek (u nešto ozbiljnijem treningu) tek otprilike pola godine te je samim time ovo danas bio njezin prvi nastup u ovoj disciplini.

To se uopće nije moglo osjetiti jer je bila naprosto najbolja u juniorskoj konkurenciji istrčavši 37:26,48 čime osvaja svoj novi naslov juniorske prvakinje Hrvatske!

Proteklih mjeseci nije sporno da je njezin rad na treninzima na jednom dobrom nivou i to su polako svi počeli primjećivati i na natjecanjima. Uz to su trčale i seniorke te je Sandra odlično iskoristila na koncu trećeplasiranu Stepan čiji ritam je i jednoj i drugoj odgovarao, a iako se potonja na početku odvojila, brzo je naša članica uhvatila priključak i iz kruga u krug jurila prema zlatu. 

Imali smo i seniorke, Lucija Šćur otrčale je 40:16,04 za osvajanje 4. mjesta i to još u tenisicama. U šprintericama bi vjerojatno bilo i ispod 40 minuta… Nije bila jedina naša članica u ovoj utrci, 42:49,57 vrijeme je koje pripada Ivani Grubišić, njezin plasman je 6. mjesto.

Kod seniora naš najbolji pojedinac bio je Petar Bratulić u svojoj rekordnoj utrci koju je završio za 31:01 (popravio prijašnji osobni rekord za pola minute) čime je zaslužio srebrnu medalju.

Vrlo dobra utrka za njega koja je imala i poprilično jak finiš tako da ostaje dojam da je u nekim malo drugačijim okolnostima mogao biti i još malo brži. No i ovako treba biti zadovoljan.

Idući najbolji slijedi Antun Pavelić vremenom 32:35, to je vrijedilo osvajanja 4. mjesta, a samo sekundu sporiji bio je Filip Svalina odmah iza njega.

Juniori su bili još uspješniji s obzirom na to kako nam je Zlatko Kožuhar osvojio srebrnu medalju istrčavši 32:59, a Nikola Klarić brončanu s 33:25. Nisu to vremena posebice daleko od najboljih ostvarenja, a medalje su tu. Prvi puta je ovu dionicu trčao i Filip Grgurić kojem je pripalo 4. mjesto, a vremenski ta utrka iznosi 36:07.

Čestitamo našim 10000metrašima na ostvarenom i čekamo neke od idućih njihovih utrka koje nam slijede već idući tjedan, ali u malo drugačijem izdanju!

  • Natjecanje: Pojedinačno prvenstvo Hrvatske na 10000m
  • Mjesto: Zadar
  • Datum: 22.4.2018.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook