Domaća natjecanja

Četveroboj juniora i juniorki : Hrelec pobjedila, Josipoviću osobni

Nikolina Hrelec Foto : Renato Branđolica Nikolina Hrelec

U Slovenj Gradecu (Slovenija) se održao tradicionalni susret juniorskih reprezentacija, a od naših sedmero najviše su se istaknuli Nikolina Hrelec i Jure Josipović.

Nikolina je bila na razini svojih ovogodišnjih rezultata na 3000m i zahvaljujući tome ostvarila je uvjerljivu pobjedu! Rezultat pobjednice je 10:03,97. U svakom slučaju, lijepa najava za buduće nastupe koji slijede. Slično vrijedi i za Juru, iako nije pobjedio, popravio je svoj osobni rekord za skoro 70 sekundi! U cilj je ušao s 15:20,47 i osvojio 3.mjesto.

Samo jedan centimetar slabiji rezultat od svog osobnog rekorda ostvarila je Lucija Kosaber. To bi značilo da je njezin današnji najbolji skok bio 310cm i njime je zauzela 8.mjesto. Zanimljiva završnica odvijala se na utrci dugačkoj 800m gdje je nastupala naša Romana Tea Kirinić. U završnici je u cilj ušla kao četvrtoplasirana s istrčanim vremenom 2:14,92. Spomenimo još i odličan nastup Romane prije dva dana u Ljubljani, trčala je prvu izmjenu u ženskoj reprezentativnoj štafeti 4x400m (2. izmjena Perišić, 3. izmjena Horvat i 4. izmjena Banović) , djevojke su na kraju uvjerljivo pobjedile s istrčanih 3:40,20.

{pullquote}KONAČNI POREDAK

U konačnom poretku reprezentacija naši juniori su zauzeli 3.mjesto s osvojenih 125 bodova, a naše juniorke jednu poziciju niže (131 bod).{/pullquote}

Petra Gamilec nastavlja svoj "lov" na 14.50 obzirom da današnjih 13.22 nije rezultat koji vodi u Barcelonu na SP za juniore. Današnji rezultat je donio njoj i reprezentaciji 3.mjesto. Bilježimo i povratak Brune Jednačka nakon ozljede zadnje lože, nastupio je na troskoku gdje je najdalje danas skočio točno 13 metara čime je zauzeo 8.mjesto. Isti plasman ostvario je Juraj Kralj u utrci na 3000m sa zaprekama s istrčanih 10:57,93.

Čestitamo našim reprezentativcima na ostvarenom u Sloveniji, nadamo se kako će još bolji biti za tjedan dana u Varaždinu kada nas očekuje Ekipno PH i Kup Hrvatske za seniore.

  • Natjecanje: Četveroboj juniorskih reparezentacija SLO-HRV-ČEŠ-MAĐ
  • Mjesto: Slovenj Gradec
  • Datum: 9.6.2012
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook