Domaća natjecanja

Briljantni i uvjerljivi Dubajić dvoranski mlađekadetski prvak Hrvatske, srebrno-brončana Bošnjak i bronca Babić

Dan za sjećanje Luke Dubajića, ali i ostalih mlađih kadeta i kadetkinja Foto: Renato Branđolica Dan za sjećanje Luke Dubajića, ali i ostalih mlađih kadeta i kadetkinja

Ni ove godine nismo ostali bez sjajnih ostvarenja naših mlađih kadeta i kadetkinja na svojevrsnom 'preduvodu' u dvoransku atletsku sezonu i natjecateljsku 2015. godinu.

Dubajić eksplodirao i dominirao

Naše prvo ime natjecanja definitivno je Luka Dubajić, novi prvak Hrvatske na 60m u konkurenciji mlađih kadeta i kadetkinja u dvorani. Već u kvalifikacijama bio je sveukupno prvoplasirani s 8.19, ali trebalo je to ponoviti u finalu. Tamo je bio još bolji i još uvjerljiviji naspram ostatka konkurencije, pobijedio je s 8.16, čak 40 stotinki ispred drugoplasiranog pa nadalje.

Prije toga je nastupio u finalu 55m prepone gdje je nažalost ostao na korak do medalje (4. mjesto - 9.94), ali to sad više nije ni toliko bitno kada je 15 minuta kasnije stigao do zlatnog odličja i više nego zaslužene pobjede! 

Izuzetan napredak naspram prošle godine kada je u Zagrebu istrčao 8.68. Kasnije je kroz sezonu na otvorenom bio jednako brz (8.69), ali ovo je sada već znatno drugačija priča i danas je to uz dodatnu dozu borbenosti i želje to bilo zaista jedno vrhunsko izdanje Dubajića. Možemo čak povući usporedbu i sjetiti se 2012. godine, tada je Bruno Penezić ostvario isti uspjeh i bio brži samo 8 stotinki naspram Luke.

Ne zaboravljamo ni one mlađe, počevši od Marka Oreškovića (inače još uvijek limač, rođen tek 2004. godine) koji je u kvalifikacijama za svoju dob bio zaista sjajan i s 8.60 zaslužio ulazak u finale! Tamo je bio neznatno sporiji s 8.70 i tako već sada osvojio 5. mjesto! Na dalju (zona) je plasman bio nešto slabiji (8. mjesto), ali preskočenih 4.64 i dalje je impresivan rezultat s obzirom na to spomenutu dob. Želimo mu da samo ovako nastavi.

Isto vrijedi i za Lovru Fulgosija, danas je 8.91 vrijedilo diobu sveukupno 9. mjesta (samo 5 stotinki mu je falilo do finala), a tik do njega bio je i Mateo Jurišić na 11. mjestu s istrčanih 8.95. Ivanu Vukančiću pripalo je sveukupno 16. mjesto, a u cilj je ušao s 9.27. 

Na skoku u dalj (zona) bio je još bolji skočivši 4.19 (14. mjesto), Mateu je pripala 17. pozicija (4.08), a Lovro je još dalje skočio, njegovih 4.49 vrijedilo je 12. mjesta.

Spomenuti Agrameri ušli su u svoju prvu godinu mlađekadetskog staža, a danas su nanizali svoja nova najbolja ostvarenja za što ne sumnjamo kako će biti dobar poticaj za dalje!

Nešto iskusniji (uvjetno rečeno) je Bruno Koščica, on je danas nastupao na skoku u vis. Bio je to jedan vrlo dobar nastup i prava je šteta da su nijanse presudile i tako mu je s preskočenih 142cm ostalo 4. mjesto. No bit će novih prilika za medalje u ovoj konkurenciji, na otvorenom nas očekuje isto prvenstvo na kojem vjerujemo kako će biti još bolji!

Sjajna Bošnjak stigla do čak dvije medalje, brončana Babić 

Marta Bošnjak zamalo je došla do prvog mlađekadetskog zlata, na skoku u dalj u konačnici je nedostajalo 8 centimetara do zlata, ali zato je tu zaista lijepa 'utješna nagrada' - naslov dvoranske mlađekadetske doprvakinje Hrvatske tj. srebrna medalja! 

Značajno je popravila svoj osobni rekord u spomenutoj disciplini, natjecanje je završila s najboljim skokom u posljednjoj seriji, a on iznosi 4.85! Napredak je to za više od pola metra naspram prošle dvoranske sezone. Sjajno ostvarenje i jedino je ostao malo dojam kako se tijekom natjecanja u nekim skokovima malo i 'tražila' što je zapravo i logično s obzirom da se paralelno održalo finale 55m prepone gdje je stigla do drugog odličja danas, a za to je trebalo trčati 10.38!

Sve u svemu ima razloga bit zadovoljna sa svojim nastupima danas, dvije medalje na otvaranju sezone ne može osvojiti svatko!

U disciplina skoka u dalj (zona) vidjeli smo i Anu Kardum koja je zaista konstantno skakala ovdje u Rijeci te na kraju završila natjecanje s 4.54 i osvojenim 6. mjestom! Ovakvim prezentacijama i današnjim nastupom kroz sezonu će nesumnjivo doći i još veći brojevi kod mjerenja.

Lea Babić, Ana Kardum, Marta Bošnjak i Hana Ostojić

Na 60m nastupala je Hana Ostojić, prvo je u kvalifikacijama istrčala 8.73 i tako se plasirala u finale, a zatim u finalu bila još malo brža, točnije za 2 stotinke i ciljem je u toj utrci prošla kao petoplasirana. Drago nam je da smo osim pobjednika na 60m, imali i finalistkinju u istoj disciplini.

Šećer na kraju ove priče je Lea Babić na skoku u vis koja je napredovala za čak 14cm i s preskočenih 139 centimetara stigla do medalje brončanog sjaja! Sve je preskakala iz prvog pokušaja izuzevši 136cm gdje je bilo malo napeto (iz trećeg), ali nakon što je tu osigurana medalja već je bilo lakše skakati u ostatku natjecanja. Ni 142cm nije bilo daleko, bude li sve u redu, vidjet ćemo još boljih skokova u nastavku sezone.

Puno lijepih priča ispisano je danas u Rijeci gdje će se ove godine održati sva dvoranska prvenstva Hrvatske, nadamo se nastavku na kraju mjeseca (31.1) kada je na rasporedu mlađejuniorsko dvoransko prvenstvo Hrvatske.

Čestitamo svim našim mladim članovima na sjajnim postignućima (od onih koji su danas prvi puta osjetili kako je to osvojiti medalju na prvenstvu Hrvatske do onih koji su bili u svojim najboljim izdanjima), njih je bilo nedvojbeno puno i zaista su nas jako razveselili. Zaslužuju svaku moguću pohvalu, bravo!

  • Natjecanje: Prvenstvo Hrvatske u dvorani za ml. kadete i kadetkinje
  • Mjesto: Rijeka
  • Datum: 17.1.2015.
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook