Domaća natjecanja

Zanimljivo i uspješno 6. izdanje Božićne utrke

Svi vole trčati Božićnu utrku Foto: AK Agram Svi vole trčati Božićnu utrku

Tradicionalno su se na današnji dan održale revijalne Božićne utrke, a u skladu sa spomenutom tradicijom ponovno smo imali prekrasno i ugodno vrijeme uz iznimno dobar odaziv najmlađih, ali i najstarijih!

Slijedili smo provjerenu formulu od prošle godine i tako ponovno imali tri utrke u kojoj je nastupilo preko 150 članova!

U onoj prvoj trčali su najmlađi (rođeni 2004. godine i kasnije), prva je u cilj stigla Anja Tvrtković. Lijepo i sigurno od početka do kraja. Isto možemo napisati za 'srednju', drugu utrku (rođeni 2000. godine do 2003. godine) u kojoj je pobijedio Antonio Frančić.

Masovnost je bila prisutna i samim time bilo je onih koji su padali na startu, ali veseli nas da svatko tko je pao se digao i normalno završio utrku. To je i najbitnije.

Zanimljivo je bilo na utrci najstarijih (rođeni 1999. i kasnije). Iz dalekog Hong Konga pojavio se Vedran Zoričić, nekadašnji hrvatski prvak u troskoku (i osvajač drugih medalja) i tako 'ubilježio' svoj debi na ovoj utrci. Društvo tijekom trke mu je pravio zasigurno jedan od najdugovječnijih u svijetu atletike, Ivan Pavunc.

Nakon prošlogodišnje 'kamilice' gledali smo znatno zanimljiviju i žustriju utrku gdje je definitivno najveće ugodno iznenađenje bio naš bacač Demir Kolarević koji je od početka do kraja pratio Matea Kovačića, Hrvoja Čukmana, Svena Cepuša i Mihaela Jurčića kojima je ova dionica neusporedivo bliža nego njemu. Pothvat natjecanja zasigurno, a neslužbene informacije sugeriraju kako se radi o utrci bržoj od 60 sekundi.

Tko zna, možda normu za mlađeseniorsko Europsko prvenstvo u 2015. Demir ne mora tražiti samo u bacanju kugle i diska... Pobjeda je na kraju pripala Mateu i Hrvoju, a na njima je da se dogovore tko je prije ušao. 

Na koncu, neki su trčali nešto brže i ozbiljnije, a druga polovica se odlučila za opušteniji pristup. S razlogom ove utrke nazivamo revijalnima, na atletičarima i atletičarkama je da odaberu kako će se predstaviti publici. Najbitnije da su se svi dobro zabavili te proveli jedno ugodno jutro/podne na atletskoj stazi našeg kluba. Kasnije je uslijedila i podjela diploma za najmlađe, a i oni stariji nisu se libili tražiti jednu za sebe.

Zahvaljujemo se svima na dolasku i što ste uveličali značaj ove Božićne utrke, a ujedno i na jedan simboličan način zaključi s nama ovu natjecateljsku godinu! Nama je bilo lijepo i ugodno u skladu s vremenom i uvjetima te se nadamo kako dijelite naše mišljenje. Do iduće godine i sedmog izdanja - odbrojavanje počinje!

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook