Domaća natjecanja

(BEZ) IZNENAĐENJA Krešo senzacionalni seniorski prvak Hrvatske na 200m, zlatne muške štafete primirile konkurenciju na 4x100/400m!

Zlatni Dominik i srebrni Alen na 200m Foto: AK Agram Zlatni Dominik i srebrni Alen na 200m

Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za seniore i seniorke u ova dva dana osim nekih očekivanih ishoda ponudilo je i neka koja možda prije par mjeseci ne bi nikad predvidjeli. No to to je sport, to je atletika, zato ju i volimo.

Kolar 'hladne' glave na 100m, još bolje na 4x100m

Alen Kolar do državnog prvenstva nijednom nije trčao 100 metara već je odluka bila da upravo prve ovosezonske budu na jednom od glavnih natjecanja sezone. Ostavio je odličan dojam i ponovno stigao do medalje, tj. medalja.

U kvalifikacijama je odmah istrčao svoj osobni rekord od 11.05 i po vremenu došao u finale. Ono je pak ponudilo podosta nervoze, i novi festival 'cimanja' koji nije na vrijeme spriječen, utrka je krenula i tu prolaze samo oni najkoncentriraniji ili najsnalažljiviji.

Srećom pa na našeg člana to nije nimalo utjecalo već je od prvog metra krenuo u svoju utrku i ponovno stigao do osobnog rekorda (11.03), a i nove medalje, srebrnog sjaja! Samo ga je stotinka dijelila od zlata, ali znamo da u sprintu upravo te nijanse čine razliku i član Kvarnera, Marino Dotlić, osvaja tu poziciju više.

Osim njega, u kvalifikacijama su trčali i Dominik Krešo (11.22), Jakov Raguž (11.37) i Antonio Kovačić (11.57).

Raguža i Kovačića smo uz Jakova Vukovića priključili Alenu u štafeti 4x100m koja je ponudila sjajan nastup i s vremenom 42.64 stigla do 1. mjesta i naslova najbolje štafete u Hrvatskoj!

Možda na 'prvu' neki ne bi rekli da je to sastav koji će to postići, ali kao što vidimo, to je itekako bio slučaj ovdje. Već od početka smo dobro krenuli, izmjene možda nisu bile i najbolje ikad, ali u zadnjoj smo to najbolje odradili te Alen kao zadnji trkač potvrđuje zlato.

Kod cura su našu štafetu sačinjavale Marta Ivkić, Karla Puljko, Wanda Haber Zelanto i Dora Filipović, njihovih 49.40 vrijedilo je 3. mjesta i brončanih odličja.

Krešo inspiriran u najboljem mogućem trenutku, super uvjerljiva 4x400m štafeta

Drugi dan ponudio je još zanimljivijih 200 metara gdje je sjajan zavoj istrčao Dominik Krešo koji je tako iz 8. staze izašao kao vodeći, a odmah iza njega pratio ga je Kolar te je to u konačnici i poredak najbrže dvojice! A za to je trebalo biti brži nego ikad. Krešo je nadmašio prijašnji osobni rekord od 22.58 s 22.02 dok će Alenovih 22.40 zamijeniti 22.07.

Ono što je posebno zanimljivo jest da je ovo prvo pojedinačno zlato za našeg mlađeg juniora, i na kraju je ono u seniorskoj konkurenciji. Istina jest kako u ovoj utrci se nisu pojavili oni koji po tablicama sezone imaju i drže još brže rezultate, ali to je zapravo na kraju i nebitno, broje se i pamte samo oni koji nastupaju.

Osim zlatno-srebrnog dvojca, trčali su nam ovdje još i Vuković (22.50 - 6. mjesto) i Raguž (23.04 - 9. mjesto).

Nakon 4x100m, još uvjerljivija bila je štafeta na 4x400m, a tu smo čak osvojili dva odličja - zlatno i brončano! Za Agram I trčali su Luka Grubišić, Sven Cepuš, Mateo Kovačić i Hrvoje Čukman te je njihovo pobjedničko vrijeme 3:19,46, a posebno je zanimljivo bilo u borbi za srebrnu, brončanu i drvenu medalju gdje je na kraju Dominik Krešo uspio izboriti zlatnu sredinu od ove tri nabrojane. U toj Agram II štafeti trčali su još Alen Kolar, Jakov Vuković i Jakov Raguž. Njihovo vrijeme bilo je 3:25,14.

Tako je Alen na kraju uspio u svakoj utrci osvojiti medalju i na kraju natjecanja broji 4 njih različita sjaja.

Žensku 4x400m štafetu trčale su Ivona Jurišić, Ana Marija Kisegi, Karla Puljko i Wanda Haber Zelanto, ponovljen je uspjeh s 4x100m i osvojena su brončana odličja, posebno tu vrijedi istaknuti kako je ovo prva medalja s prvenstva Hrvatske za Ivonu koja također ide u kategoriju onih koji pokazuju da se isplati čekati i iskoristiti priliku. Vrijeme naše trećeplasirane štafete iznosi 4:03,55.

Islami srebrni diskaš, Štafanac brončana kopljašica

Medalja je bilo i na bacanjima, Arijan Islami osvojio je naslov doprvaka Hrvatske bacivši najdalje 51.16, a to se dogodilo u 2. seriji. Lijepa je sezona iza njega, vratio se nakon ozljede, izborio nastup na Mediteranskom U23 prvenstvu, sada osvojio i seniorsku medalju, može polako gledati i prema idućoj sezoni u koju ulazi kao mlađi senior u posljednjoj godini staža.

Do bronce je na koplju stigla Laura Štefanac bacivši ga do 44.51, bio je to hitac u 3. seriji, a ostalo su bili neispravni hici. Nakon prošlogodišnjeg zlata na OI gluhih, ova sezona je označena mirnijom i rekuperirajućom, a i bilo je ponešto problema s ozljedom lakta. Što više zdravlja i ne sumnjamo da ćemo Lauru vidjeti u još boljim izdanjima.

Dan ranije bacala je disk, plasmanom je ostala na korak do postolja s 37.81.

Kladivo je kod žena bacala Gabrijela Grčević, 41.84 vrijedilo je 5. mjesta. Naši dečki ovdje su bili sa zadatkom koji su ispunili - četvrtoplasirani Josip Miloš (37.25), šestoplasirani Jurica Pranić (21.64) i osmoplasirani Luka Medvidović (19.89). Njih tri su bacali i disk uz Arijana, ovdje je poredak bio malo drugačiji jer je Medvidović bacio 37.31 za 4. mjesto pa Miloš 34.57 za 6. mjesto te Pranić 32.98 za poziciju odmah iza njega.

Jurica je bacao i koplje koje je najdalje sletjelo do 41.62 čime je bio sedmoplasirani. S druge strane, Luka je bacao kuglu i s 13.20 zauzeo 6. mjesto, a dva plasmana bolji bio je Demir Kolarević s 15.53.

Čestitamo svima!

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook