Domaća natjecanja

Agrameri i Agramerke na Sljemenskom maratonu 2013

Pobjednici Sljemena na 4km Foto: Ivica Livaković Pobjednici Sljemena na 4km

U tijeku svih ovih međunarodnih natjecanja koja se odvijaju jučer se održao jedno domaće natjecanje, Sljemenski maraton, a od naših su nastupali Goran Murić, Zoran Poznanović, Petra Štefanović te Josipa i Luka Livaković.

Prednost najmlađima, a tamo treba istaknuti Josipu Livaković, pobjednicu u ženskoj konkurenciji utrke dugačke 4km! Do vrlo uvjerljive pobjede došla je zahvaljujući istrčanom rezultatu 19:43. Blizu postolja bila je Petra Štefanović, četvrtoplasirana u ovoj utrci, njezino vrijeme je 22:23.

Luka Livaković u muškoj konkurenciji je osvojio 3. mjesto, ispred njega su ipak bili mnogo iskusniji i naspram njega stariji trkači, ali Luka se kao jedan od najmlađih ovdje dobro snašao i svoj plasman zaslužio istrčavši 20:49.

Zoran Poznanović trčao je stazu dugačku 14km, interesantna dionica, rijetko se to trči na utrkama. U cilj je ušao kao 4., a vremenski je to 1:07:03.

Na maratonu smo imali Marina Galića koji nažalost ovaj put nije uspio završit utrku, ali osim toga, održavala se i tzv. štafeta u kojoj trče tri trkača. U sveukupno petoplasiranoj štafeti zadnju izmjenu trčao je naš Goran Murić, a u toj štafeti prije njega su još nastupali članovi Maratonjara, Ivana Rajčević Šorša i Edo Rajčević. Zajedno su istrčali 3:25:36.

Oni koji su malo bolji poznavatelji atletike i dužih pruga, a nisu upoznati sljemenskom stazom (odnosno stazama) možda su isprve malo začuđeni ili zbunjeni sporijim rezultatima naspram ostalih utrka, ali ako jednom prođete jednu od tih staza, vjerujte kako će eventualna zbunjenost brzo nestati. Nije jednostavno nastupati tamo, iz tog razloga nam je drago kako je i na ovom natjecanju nastupilo petero naših članova.

Čestitamo im!

  • Natjecanje: Sljemenski maraton 2013
  • Mjesto: Zagreb
  • Datum: 14.7.2013.
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook