Statistika

Preglednici, OS i rezolucije na internetskoj stranici za 2013. godinu (2)

Predstavljamo vam detaljnije statističke podatke vezane uz našu stranicu za 2013. godinu pod pokroviteljstvom Google Analyticsa. U drugom dijelu donosimo vam podatke o internet preglednicima, operativnim sustavima i rezolucijama ekrana koje se najviše koriste na našoj stranici. Radi se o prvih deset najkorištenijih.

 

Nitko ne može sa stopostotnom sigurnošću tvrditi kako su ovi podaci točni, ali vjerujemo kako je Googleova tehnologija ipak u ovom slučaju jedna od najpreciznijih.

Za uvećani prikaz kliknite desnim klikom na sliku i odaberite opciju "Otvorite sliku".

Preglednici (eng. browseri)

2aTech-Preglednik

Googleov internetski preglednik Chrome se u vrlo kratkom roku (zasluženo) etablirao kao najpopularniji preglednik na svijetu (u to koji je najbolji ostavljamo vama na procjenu), a očito ga koristi puno naših posjetitelja s obzirom na vrlo visok postotak 37.66%. Ima tu ostalih dobrih stvari,  veseli nas visok postotak posjećenosti Safari jer to znači kako nas i korisnici drugog operativnog sustava (Macintosh za računala, iOS mobilno) također često posjećuju.

Operativni sustavi

2bTech-OS

Windowsi su očekivano vaš najkorišteniji operativni sustav. Nismo stavili sliku podatka, ali vrijedi ga spomenuti, unutar Windowsa 7ica je najkorištenija (čak 61%), XP definitivno nije mrtav (30%) dok se 8ica tek treba dokazati (4%). Popularnost mobilnog svijeta nesumnjivo raste iz godine u godinu i ne čudi kako su 2. i 3. sljedeća dva operativna sustava (iOS i Android) koji se nalaze ispred Macintoshovih i Linuxovih operativnih sustava.

Razlučivost zaslona (rezolucija)

2cTech-Rezolucija

Kod rezolucija ne treba ništa epohalno komentirati, s naše strane vam možemo dati savjeti da koristiti što veće rezolucije radi što boljeg doživljaja stranice.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook