Statistika

Pojedinačno osvojeni bodovi na juniorskom Kupu Hrvatske 2016: Penezić nasljedio Topića

Bruno Penezić i Hrvoje Čukman Foto: Renato Branđolica Bruno Penezić i Hrvoje Čukman

Povodom 6. uzastopnog osvajanja Kupa Hrvatske za juniore i juniorke sa sjajnih 928,5 bodova ponovno smo pripremili tablicu koja brojčano prikazuje koliko je tko točno osvojio bodova.

Bitna je napomena kako se radi o jednom statističkim podatku koji uvijek može zavarati, npr. jasno je kako su u startu dugoprugaši zakinuti radi različitih ograničenja vezana uz discipline, a isto tako i pojedini (mlađi) uzrasti koji možda ne mogu nastupiti u nekoj od disciplina. Pošteno je za reći kako su u ovom pregledu realno oni na kraćim stazama ili bacanjima u određenoj prednosti, počevši od većeg broja disciplina na kojima mogu nastupati. 

Primjera se uvijek može pronaći, ali šteta je ne objaviti ovakvu vrstu tablice koja služi kao dodatna i zanimljiva informacija.

Jednako smo zahvalni svakome tko je sudjelovao u ovom uspjehu jer s micanjem jednog imena već on nije isti već manji pa makar se radilo i o jednom bodu manje.

Radi potrebe matematičkog dobivanja jednakog broja sveukupno osvojenih bodova, članovima štafete davali smo četvrtinu njihovog sveukupnog osvojenog broja bodova. "D" je skraćenica za "Disciplinu", a u tablici su navedeni bodovi osim ako su 0, to nismo pisali.

Ako ima onih željnih usporedbe, možete to napraviti posjetom na ovaj link tj. prošlogodišnji pregled.

Bez nekih detaljnijih komentara od podataka u vrhu vrijedi istaknuti ovogodišnju statistički najjaču kariku kupa, Brunu Penezića koji je svoj doprinos dao u čak 6 disciplina čime je zanimljivo, jedini Agramer koji je nastupio u toliko disciplina i svakako može biti primjer kako se osvaja juniorski Kup Hrvatske.

Nasljedio je prošlogodišnjeg 'vođu navale', Zvonimira Topića i jedino u čemu ga nije uspio nadmašiti je sveukupni broj bodova, podsjetimo, Zvonimir je u 5 disciplina osvojio 47,75 bodova za Agram.

Hrvoje Čukman je zadržao konstantnost od prošle godine, s dodatnih pola bodova više, a s obzirom na nastup u jednoj pojedinačnoj disciplini više i u obje štafetne, na istoj poziciji pridružila mu se Dora Filipović. Pojedinačno se radi o najuspješnijim pojedincima s omjerom 3/3 pobjede. Od bacača je vodeća snaga bio Arijan Islami, kod bacačica Laura Štefanac, a da mogu u više disciplina nastupati, sigurno bi još veći broj bodova osvojili npr. Marino Bloudek, Zlatko Kožuhar itd...

Za dodatno uvećani prikaz kliknite desnim klikom na sliku i odaberite opciju "Otvorite sliku".

Tablica 1: Prikaz osvajača bodova pojedinačno

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook